加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}三個好友不同既戀愛故事....唔知有冇人post過...如post過sorry
載入中 ...
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
I-See幣 12760 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-10
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線
  只顯示 sherry2007 的帖子
{轉}三個好友不同既戀愛故事....唔知有冇人post過...如post過sorry

唔知你地有冇睇過...
如果有人post過..Sorry
p.s.滿2 個 c m就post 4篇

三個好友不同既戀愛故事

戀愛方程式
人物介紹
小海(海天使):靚女,青春活潑可愛,但性格男仔頭,鍾意玩,大膽;
        當遇到感情問題就好怕羞
藍藍:校花一名,為人老實,諗到咩就講咩,讀書第一,但膽小怕事。
        係小海既好朋友。
丹子:靚女,唔識以為斯文,識左就河東獅吼,粗粗魯魯,但夠義氣,
        有咩事都會好幫手,亦係小海既好朋友
阿森:型英帥靚正,非佢莫屬,但係冇女朋友,因為覺得女仔好煩,
        但係為人口花花,冇禮貌,最鍾意同小海鬥,籃球高手
阿天:靚仔一名,鍾意整蠱人,鍾意追女仔,打籃球好叻
阿豪:型仔一名,但唔靚仔,有d內向,都係鍾意打籃球
阿鋒:丹子暗戀既人,有d自閉
阿傑:小海既頭號fans,好鍾意小海
黑翼:小海暗戀既神秘人,其實係...

呢個故事係講三個女仔∼佢地大家同班ge∼
有好多人追∼但係佢地都唔鍾意∼
因為佢地各自追求唔同既戀愛方式∼
不過唔知佢地會唔會成功呢?

係咁多人追既時候,佢地三個遇上三個轉校生..
從而發生搞笑,鬥氣,離奇既劇情變化...
佢地既戀情又會係點發展呢?

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線
小海:各位同學早晨呀!!

同學:早晨呀,小海!

小海:藍藍,丹子早晨呀!係度做緊咩呀?

藍藍:我地係度睇緊d情信呀

小海:嘩!今日又有幾多封呀?

丹子:um...不少於20封丫,拿,呢d你既

小海:我都有?唔係呀嘛?

藍藍:d情信寫得好肉麻呀,我睇到都凍呀

丹子:我覺得d男仔有d白痴,咁多人寫比我地,又冇相,都唔知邊個打邊個,點覆佢地呢

小海:算啦,我地都唔會鍾意佢地既,我地要既係浪漫既邂逅,然後相戀

丹子:我先至唔係呀,我要既係英雄救美...

藍藍:唔好發夢喇,準備上堂啦

小海,丹子:好啦好啦

老師黎到既時候....

老師:各位同學,今日我地班有三個插班生,希望大家好好同佢地相處,你地入黎啦

阿森:大家好,我叫周日森,大家可以叫我阿森或者森仔都得

阿天:你地好,我叫黃景天,大家可以叫我阿天或者係tim都得

阿豪:各位好,我叫馬建豪,大家可以叫我阿豪或者建豪

老師:好喇,你地去搵個位,然後坐低啦

上緊堂既時候....

阿豪:你好,我叫阿豪呀,你呢?

丹子:你好,我叫丹子

阿豪:我今日o岩o岩黎呢間學校,有好多野都唔識,希望你多多指教

丹子:哦,好呀!(望過去阿鋒度,見到阿鋒望住)好喇,唔講喇,上堂啦

阿豪:你可唔可以借埋本書比我睇呀...我冇帶呀

阿天:哈囉,我叫tim,你呢

藍藍:......

阿天:小姐,你叫咩名呀?

藍藍:......

阿天:你..唔係啞嫁可?

藍藍:請你安靜d丫,宜家上緊堂ga

阿天:對唔住...(望住藍藍本書)原來你叫藍芯,我可以叫你藍藍嘛?

藍藍:..可以,但係你可唔可以唔好再講野呀,你影響到我上堂呀

阿天:對唔住,我唔再講野喇

阿森:喂,拎本書黎睇下啦

小海:乜你冇書咩?

阿森:如果唔係,點解要問你借姐

小海:你咁冇禮貌,都叫借呀?

阿森:咁你借唔借丫?

小海:唔借呀,咁冇禮貌!

阿森:你呢個咩女仔黎ga,我假假地都係新同學丫,幫下同學都唔得?

小海:你都識講你係新黎ga啦,你咁既態度,邊個理你呀

阿森咩都唔講,一手搶左小海本書,小海就同佢係咁爭本書

老師:你地係度做咩呀?!

小海:老師,佢搶我本書呀

阿森:老師,佢唔肯借比我睇呀,我又冇書wor

老師:小海,你唔似咁小氣wor,新同學冇書,借比佢睇都唔得?

小海:唔係呀,係佢冇禮貌之嘛

老師:你咩態度呀?!咁樣同老師講野?!同我抄手冊規則,聽日交,坐返低

阿森:仲借唔借比我呀?!下∼

小海:你要借丫嘛,借飽佢啦!(掉本書比佢)

阿森:喂,你有冇搞..(見到小海想喊)對唔住囉

小海:哼!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線
放學既時候...

小海:激死人喇..激死人喇..激死我喇!!!!!

藍藍:海,做咩咁嬲呀?

丹子:你咁都仲要問既,梗係頭先上堂既時候,比個新同學搶左本書,仲要比老師罰抄件事咩

小海:你唔好再大聲d,話比全世界知丫,蠢!

丹子:對唔住囉,唔好咁嬲啦

藍藍:係囉!係囉!我地一齊去唱k丫∼

丹子:好呀!好呀!

小海:你地去啦,我唔去喇

藍藍,丹子:.....咁我地都唔去喇

小海:我走先喇..

當小海轉身落樓梯既時候,咁o岩有人上緊樓梯,佢地撞到正一正...

阿森:嘩!!想撞死人咩!

小海:好痛呀...乜係你呀?!

阿森:我仲以為邊個靚女撞埋黎添,原來係怪獸

小海:你講咩話?!

阿森:做咩呀?第一日見到我,一見鍾情,想投懷送抱呀?我唔受嫁喎

小海:你..!你夠膽講多次丫拿!

阿森:咩呀?!我點會唔夠膽講呀?我驚你唔夠膽聽咋!怪獸!

阿傑:喂!新同學,你男仔黎ga,有d風度啦,話晒小海都係女仔丫,

你做咩咁話佢姐,而且係你自己撞去佢度咋喎

藍藍,丹子:係呀!係呀!

丹子:係你自己撞到佢先ga!仲咁話人,你係咪男仔黎ga?!

阿豪:係囉,阿森算啦,我地走啦,趕時間呀,你快d道歉,就走喇

阿森:做咩呀你?你幫佢地講說話呀?

丹子(走去阿豪身邊拉住佢):阿豪講得o岩呀,你應該道歉呀!

阿森:阿豪,乜你同佢好熟嫁咩?!怪獸2號,你快d放開阿豪呀!!

丹子:你話邊個怪獸呀!下!

藍藍:算啦..算啦..我地走啦

阿傑:夠喇!你地唔好再嘈啦,唔道歉就算啦,走吧啦!

小海(對阿森講):見親你都冇好野嫁!正一瘟神!!

頂部
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線
等我幫你加啦:
小海屋企.....

小海返到屋企,沖完涼,飯都唔食,就等佢鍾意既人上線,呢個人叫黑翼,

佢地為左比多d幻想既空間,就冇問大家叫咩名,住邊,讀邊間學校....佢黎喇..

海天使:hi呀

黑翼:hi呀

海天使:做緊咩呀?

黑翼:冇呀,你呢?

海天使:我都冇呀,你食左飯未呀?

黑翼:食左喇,你呢?

海天使:食乜鬼丫,今日比人激親,食唔落呀!

黑翼:邊個咁衰,激親我既小公主呀?

海天使:我學校今日黎左個新同學,佢好乞人憎ga!好眉好貌,

原來一d禮貌都冇ga!仲累到我比老師罰呀!

黑翼:咁慘呀?我今日同d朋友一齊去做間學校做交換生,

間學校d女仔好煩ga!又粗魯喎,一d都唔似女仔既!

海天使:你都好慘喎,唉..慘啦!佢仲要坐我隔離呀,有排行運啦!

黑翼:唔好咁嬲啦,講d開心d ge野啦

海天使:好呀,有咩講呀?

黑翼:um...我諗唔到呀

海天使:咁你又話講開心d既野

黑翼:咁你嬲緊丫嘛

海天使:算啦,橫掂我都要抄書喇,聽日再傾丫

黑翼:咁好啦,抄完早d休息喇

海天使:好呀,你都係呀!再見

Off左之後,小海又係度幻想緊黑翼究竟係咩樣,佢見到黑翼話佢係自己既公主時,

開心到暈呀,好彩黑翼見唔到自己既樣咋,如果唔係...

嘩...一定比黑翼知,自己鍾意佢啦,唔知黑翼會點諗呢....

頂部
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線
第二日返到校學........
小海:嘩..好肚餓呀....
藍藍:做咩呀你?尋日冇食飯呀?
小海:係呀...
丹子:嘩..你減肥呀?
小海:梗係唔係啦...嬲到食唔落呀!
阿傑(行埋黎加把咀):小海,做咩嬲到食唔落呀?
小海:鬼咩!返到屋企諗住抄罰抄,先至發現本手冊夾左係本書度,本書仲要借左比個死人頭!!
阿森(o岩o岩返到黎聽到):你講邊個係死人頭呀?!怪獸!
小海:係呀!我係怪獸呀!我宜家話緊你係死人頭呀!三木杉!
阿森:你講咩呀!你個海怪丫!
小海:你?!你好野!!

阿天:藍藍,早晨呀
藍藍:早..早..早晨,食..左早餐未呀?
阿天:未呀,好鬼死肚餓呀...小食亭又未開喎
藍藍:er..我..呢度有早餐呀..你食唔食呀?
阿天:真係ga!多謝你呀!但係你呢?
藍藍:我食左喇..
阿天:咁多謝晒你呀!
藍藍:唔使咁客氣....

阿豪:丹子...早晨
丹子(望住阿豪方向):早晨呀!...阿鋒
阿豪另轉面一望...阿鋒係佢後面入緊課室...
阿鋒:丹子早晨呀
丹子即刻走去阿鋒度同佢傾計,笑得好開心....
阿豪:唉...原來佢已經心有所屬..

小海:藍藍...我份早餐呢...?
藍藍:啞...(死喇..比左阿天食添)
小海:係邊呀?..我餓死喇...
阿天:靚女,未食野呀?我呢度有喎,要唔要d呀?
小海:咦..呢d咪係...(望住藍藍)
藍藍:對唔住呀...(細細聲講)
小海:唉..個個都有異性冇人性喇...有仔得啦...餓死我把啦...
阿傑:喂喂喂..你點會咁易死呢..你仲有我...份早餐嘛
小海:嘩!阿傑...都係你最好呀...多謝晒你呀..恩公...
阿傑:小心d食啦..因住咽親呀∼我去搵老師先∼
小海:我會ga喇∼你去啦
***********************************待續...

頂部
上官芷
中級會員

會員編號 345968
精華 0
積分 1129
帖子 445
威望 0 點
I-See幣 14118 錢
GAME幣 310 個
口水 14 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-7-13
註冊天數 6195
來自 地獄的某一忽
狀態 離線
  只顯示 上官芷 的帖子
呢個我睇左啦..
真係好感人嫁..
仲睇到喊添呀...
都十卜你啦....
繼續繼續...
睇多次...@v@

頂部
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 上官芷 於 2007-7-31 05:52 PM 發表
呢個我睇左啦..
真係好感人嫁..
仲睇到喊添呀...
都十卜你啦....
繼續繼續...
睇多次...@v@

多謝支持 !....

頂部
★牙∥恩☆
中級會員

會員編號 348335
精華 0
積分 982
帖子 323
威望 0 點
I-See幣 13989 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-7-19
註冊天數 6190
來自 香港
狀態 離線
  只顯示 ★牙∥恩☆ 的帖子
唔知果故仔我好似見過.....

之後未睇...

頂部
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ★牙∥恩☆ 於 2007-7-31 06:53 PM 發表
唔知果故仔我好似見過.....

之後未睇...

哦...咁你要睇下啦

頂部
sherry2007
初級會員

會員編號 344802
精華 0
積分 496
帖子 112
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6198
來自 hk
狀態 離線
阿傑走左出課室,乞人憎既阿森又黎喇....

阿森:咦e∼有早餐食∼∼(拎左小海一件3文治)

小海:喂!比返我呀!

阿森:喂,你唔係咁孤寒呀,食你一件咋wor(食晒件3文治喇)

小海:仲好講,最衰都係你呀,如果唔係你,我就唔使餓親啦

阿森:做咩呀?你掛住我得滯,食唔落呀?

小海:乜你份人咁唔要面既?!

阿森:咩唔要面呀?!係你自己話因為我,你先餓親咋wor

小海:係因為你呀!因為你激到我食唔落呀!

阿森:最多今日lunch請你食飯喇

小海:喂,聽講我同你唔係好熟咋wor

阿森:係唔熟呀,但係見你尋日咁∼好∼心∼借∼本∼書比我,先勉強陪你食飯咋

小海:你發夢啦!!見到你冇話食丫∼胃都反埋呀!

阿森:喂!你知唔知有幾多女仔想我同佢地食飯ga!咁不識抬舉既你!

小海:咁你又知唔知好多男仔想請我食飯,我都唔肯呀!你簡直妙想天開啦!!

阿森:係咪咁多男仔追你呀?!你咁既海怪樣∼

小海:咁又係咪咁多女仔搶你呀?你咁既三木杉!!

丹子:小海!!

小海:咩事呀?

丹子:你d奪命追魂信呀!

阿森:...咩話?呢d情信係比佢既?(呆左)睇死都係自己寫比自己嫁啦∼(笑笑口講)

小海:你講咩話?!我使唔使咁呀?!?!?!(嬲到爆炸)

阿傑:做咩事呀?!(返左黎喇)

藍藍:傑...周日森話寫比海既情信,都係海自己寫比自己係度扮野呀...

阿傑:喂,周日森!你唔好咁過份wor,聽講你都係黎左呢間學校兩日咋wor,唔好係度惹事呀

阿森:做咩事呀你?!宜家我講緊你咩?!

阿傑:你屈小海就唔得!!

阿森:你係佢邊個呀?!關你咩事呀?!你鍾意佢呀?

阿傑:你痴線ga!你講咩呀?咩鍾意唔鍾意呀!都唔知你講咩(行開左)

阿森:做咩呀?!心虛走左去呀?!

小海:喂!你唔好咁過份呀下!我唔准你咁話我朋友呀!

藍藍:咪係囉..海,返埋位喇(藍拉住海走左)

阿森:做咩姐...我都係講下笑之嘛...(望住兩個老友)

阿天:森,你又係既,做咩無啦啦得罪人地姐

阿豪:咪係囉,返左兩日學咋...唉...

阿森:喂...你地做咩姐...我玩下之嘛

阿天,阿豪:玩?!好過火wor∼
阿森返到屋企,沖完涼,食完飯就開著左部電腦喇...

黑翼:hi呀

海天使:咦∼你第一次主動hi我喎...

黑翼:下..係咩?

海天使:係呀...轉死性呀?

黑翼:哈哈∼係掛∼∼係呢∼今日你個新同學點呀?

海天使:嘩!講起佢真係火爆呀!佢講d野好過份ga!

黑翼:哈∼佢又激嬲你呀?個新同學咁衰ge?

海天使:係囉!我都未見過d人咁衰ga!!

黑翼:算啦∼唔好講佢喇...仲有咩事想講呀?

海天使:冇喇...你做咩呀?今日咁唔同既?

黑翼:下..冇呀..想問你d野呀..

海天使:....你問丫....

黑翼:你唔好笑我wor...

海天使:我一定唔會笑你....

黑翼:um..我果班有個女仔,唔知點解,我次次見到佢都想激嬲佢嫁,

但係我今日又好似做得好過份喎...

海天使:有幾過份呀?

黑翼:總之好過份啦...你係女仔...你可唔可以教我哄返佢呀?

海天使:...做咩咁緊張佢ge?你..女朋友呀?

黑翼:梗係唔係啦!佢點會係我女朋友呀?!只不過係...

海天使:係咩呀?

黑翼:咁激嬲左人...點都要哄返佢ga嘛...唔係咩?

海天使:係...但係你好似好緊張咁既?

黑翼:唔知呀..我一直都冇拍拖..亦冇試過鍾意人..因為覺得d女仔好煩..

好討厭..但係唔知點解..就係好想同佢玩..想佢注意我....

總之覺得同佢玩既感覺好奇怪啦..

海天使:哦...可能你鍾意左佢呢..

黑翼:下..唔係掛...邊有可能呢..可能佢似男仔頭..我當佢係兄弟姐..應該

海天使:哈哈..我唔知喇..我有事做..再見

阿森心諗:點解今日佢咁既..都未傾完就趕住off喇∼平時都唔係ga..

做咩事呢?連再見都唔等我講埋既..佢今日返學唔開心呀?丫!

一定係我掛住講自己,冇理到佢啦..聽日都要同佢道歉喇

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...