加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: **///*~讓愛~*///** (100%自創)
載入中 ...
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
I-See幣 12632 錢
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-9-23
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
**///*~讓愛~*///** (100%自創)

角色介紹:
女的:
雪:勁令,Qty,開朗的說,勁勁勁有錢,同藍好fd,鍾意希
藍:令,好粗魯,勁勁有錢,同雪好fd,勁鍾意軒
琳:樣貌一般,中等家庭,同雪藍ok fd,鍾意希
男的:
希:勁令,型!勁勁勁勁有錢!!同軒,梓好fd,有陣時cool有陣時溫柔,超鍾意雪
軒:令,型,勁勁勁有錢,同希梓好fd,好溫柔,鍾意藍……..
梓:型,勁勁有錢,鍾意雪,後尼為左雪…………..?
文:型、令、正!係黑社會第三話事人,係on.1校草,希佢地入左之後就變左on.4校草,以前係雪ge愛人 ,比人逼同雪分手,一直都好鍾意雪

post住咁多先啦~
有3個人十卜的再post~

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
冇人post都推下啦- -"冇人睇.........

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
第一章:令仔插班生?
[我的家]
我: (未訓醒,電話響)喂…….乜水咁早呀……?
藍: (爆大聲)起身啦大姐!太陽曬pat pat啦…..想留學遲到咩!
我: (拎起鬧鐘)嗯……..?7點幾渣…….下!?咩話!!!7點幾!!?死啦遲到啦!!唔講啦,8!
我勁快的汁好野,好快就番到學校(屋企&學校勁近)
[班房]
藍: (無奈咁笑)咁快呀?差2分鐘遲到= =勁!甘拜下風!
雪 (喘氣)噓噓…….幸災樂禍……….信唔信我打你嫁!?><”
Miss: (指住雪&藍)個邊唔好嘈啦!上堂啦!!
我&藍: (坐低左)哦………
雖然個miss係咁叫人靜d,但都冇人理佢= =”
Miss: (嬲+大聲)今日有插班生…….
男同學a:你年年都咁講嫁啦
男同學b:咪就係lo!尼個d唔係豬就係牛,介紹d令女得唔得呀?
女同學a:令仔型仔都冇區……….
女同學b:最好有文哥咁令咁型就得嫁啦………
文:算啦!豬,牛咪又係人一個……….
Miss:咪噪啦!!!!xx希,xx軒,梓,你地入尼啦~!
希,軒,梓:哦……….

第二章:緣份&努力
三個插班生入左尼即聽到嘩嘩聲=3=
希&軒&梓心諗:洗唔洗咁呀…….…=3=我地好樣衰咩,,,
Miss:收聲!!你地自我………
希: (大聲)Miss,我地坐邊呀…………
Miss: (o晒嘴)呀………..你地坐……..
希: (不耐煩)唉……早少少野就咁耐……冇鬼用!m……(指住我&藍&…….琳?)就個三個女仔嘅隔尼啦………..(同軒&梓行左埋尼)
Miss勁無奈咁睇住佢地行左埋去個位到,無言=3=
軒坐左藍隔尼,希坐係我隔尼,而梓就坐左係琳隔尼
軒: (笑+溫柔)妳好!我叫xx軒…….
藍: (笑)我叫xx藍…….
軒: (呆左+望住藍,但藍唔知)………….(細聲)妳真係好令呀…….
藍:嗯?你叫我呀…….?
軒:唔……唔係呀!上堂啦………
而另一邊箱……
希:令女,咩名呀……….?
雪: (無言)………..
希心諗:超~扮高竇令女有寶咩……………..
琳: (發姣)你叫咩名呀?
梓: (惡+cool)唔洗你理!
琳: (呆左)……….我叫琳……..
梓:你咪x噪啦!!x你…………
琳勁無奈咁望住眼前依個型仔,但係佢由岩岩嘅對話就知道佢唔係佢杯茶…………..

頂部
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
第三章:某人的憎恨///**
[Lunch time]
藍:小雪呀~去食lunch啦~
雪:哦,好呀……….但,食咩呀??
藍: (笑)晨聞諗好左啦!!食珊瑚堡………行啦………
雪好……..好飽呀!!食唔落啦……呼!
藍:雪呀,仲有成碟意粉呀!食埋佢啦………
雪:你等我一陣…..我去洗手間…….
藍:……快d啦!我比住錢先啦……..
雪好快咁跑左去,番左學校
雪拎左部電話出尼,打比藍
藍: 喂!雪你去左邊呀?
雪: (扮痛)sor………sor呀……….頭先我個肚好痛,就番左尼學校,去左保健室呀….錢我會比番你嫁,唔講啦,8
藍:喂喂??喂?雪,雪!!你有冇搞錯呀…………-3-算數,唔食啦!!伙計,,,埋單呀…….(放低左錢,走左)
[班房]
藍: (嬲)雪你有冇搞錯!!你知唔知我好擔心嫁???冇事丫嘛?
雪: (驚+有d開心)冇事…..冇事!你快d換衫啦!一陣係P.E.呀……
藍;嗯……你等我呀……
雪: (點頭)當然啦……..=3=你想我走去邊?
藍走左之後,梓入左尼
雪:hello~你係咪叫梓?
梓: (cool)係又點…….
雪: (無奈)冇乜點呀……..-3-
梓坐左係度,沈默左好耐,場面勁樣衰…….
藍: (換完衫番左尼)走啦,傻雪!
雪: (笑)係嘅係嘅!
梓: (望住雪呆左)…………..佢好似瑤啊……..(敲自己個頭一下)真係傻!佢同瑤係兩個人………(講下講下訓着左)
希: (望住左梓)梓………你…………?
軒: (爆大聲)嘩!!
希: (嚇親)嘩~!人嚇人冇藥醫呀………
軒: (笑)嘻嘻………白痴…….快d叫梓醒啦………..
希: (行左去梓到,搖佢+抄嗲)梓梓哥,起身啦,我地去拍拖拖啦………
梓: (醒+嚇親-3-)嘩~!死開呀………鬼同你去拍拖呀…….
軒: (笑)快d換衫啦………下堂係P.E.呀…….
就係咁,三條友就咁走左……
x: xx希……我一定要你做我條仔………

頂部
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
第四章:好感///**
Sir:好啦,今堂練接力,4人一組……
希: (扮嗲again=3=)梓梓哥哥呀………我要永遠同你一齊呀…….
梓: (走開左聽唔到佢講咩)………(挨左埋條柱,望住雪)
軒:你冇事呀?昅女呀………
梓: (cool)邊有呀………走開啦………
Sir:軒,梓仲有希………乜你地冇組咩?你地同藍,雪一組啦………
藍&雪: (勁大反應)下??唔好啦…..
Sir:就咁話啦,快d開始啦!差你地渣!!
成組人:哦………><”
希:邊個第一棒呀?
軒:我啦~我跑得ok快………..
藍: (面紅)咁我跑第二棒!!
雪:咁我跑第三棒啦……
希:梓…….
梓: (cool)我跑得咁慢,費事連累你地啦……..希…….你跑啦
希: (開心)thx呀梓!我永遠愛你呀>v<”
梓: (惡+大聲)妖……..死開啦樣衰!
Sir:各就位………預備………..呠~
呠嘅一聲,軒即刻唔埋三七二十一就衝左出去
藍:加油呀軒!!差少少渣!
軒:接住呀藍!!加油呀!!(比左枝棒呀藍)
藍一直衝,由於共仔組係男仔,所以落後左少少
藍好完美咁交左枝棒比雪,佢嘅隔尼組係文
雪好快就文左棒
文: (喘氣)估………..估你唔到啊……….仲………仲跑得咁快……..同以前一樣………
雪: (惡+大聲)你咪煩啦!!同你好熟呀……..以前以前……….
文: (冷笑)哼哼………係好熟呀………..(哄埋去)
雪: (惡+大聲)死開呀!!你條賤喱文!!!
文: (呆左,,覺得自己好似好過分,好hurt)………
藍: (開心)雪~我地贏左呀……….^^”跑得好辛苦啊…….>3<”
雪: (大聲+惡)走啦,藍!!!
藍: (呆左)雪?我激嬲左你呀?sor呀雪………
[放學後,KFC]
雪: (唔開心)藍……….你鍾意左軒?
藍: (驚+呆)……….你知道左……..?
雪: (無奈-3-)咁明顯……..係人都知啦下?
藍: (唔開心)你唔鍾意我鍾意呀軒?你鍾意呀軒呀?我可以退出嫁…….>^<
雪: (笑)唔係呀………..哈哈哈…….你真傻呀!!心諗: (唔通我真係鍾意呀軒?冇可能嫁!!>^<唔可以嫁……..佢係藍嘅,就永遠都係藍ge…….

頂部
嘿嘿嘿嘿.
吹水大王
D0 y0u k0nw it t_t ?

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 282339
精華 0
積分 29695
帖子 18270
威望 2 點
I-See幣 29847 錢
GAME幣 1761 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2007-3-1
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 嘿嘿嘿嘿. 的帖子
你咩吾系話雪鐘意希架咩- -
點解甘既

Bl0g ♥♥♥ http://blog.qooza.hk/loven_lam

I zhang yun jing

頂部
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
好,比你睇埋下一集- -

頂部
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
第五章:另一個;好感///**
[學校;班房]
雪:早晨呀藍,呀軒~拍拖番尼呀?
軒&藍: (面紅)……….唔係呀………
雪仲咁齊tim…….你地真係狡猾呀~坐埋一齊先2日,就拍拖……….你溝女真係勁呀軒-_______-”
希: (打斷左我地)早晨呀軒……….
軒: (開心)早晨啊…….呀希~今日咁早ge?
希: (cool)今日想早d番……….
岩岩依個時候,文行左過尼
文: (冷笑)做咩呀?拍拖仔呀?好sweet sweet wo……
雪: (惡+大聲)拍拖又關你事呀?走開啦!!
希全部人: (呆左)
藍: (驚驚地)雪……….雪………我地走…..走………..先啦…….走啦,雪…….(拉住左雪)
[女洗手間]
雪: (大聲)放手呀………我叫你放手呀………
藍: (甩開左佢隻手)雪……..雪呀!!!!你冷靜d好冇?依家ge你再唔係以前ge你……你要變得堅強d,唔可以再比個件事煩住……..
雪: (喊+震)嗚嗚.嗚嗚…………………藍呀………….我應該點做呀………嗚嗚………我忘記唔到我同文ge事呀…………嗚嗚………
藍: (唔開心)你搵個你鍾意ge人,重新投入愛啦……………(走左)
雪: (抬頭+喊)………藍………..藍呀………>^<唔好走呀………….
依個時侯………雪突然諗起希………..
雪諗:唔通……..唔通我鍾意左………鍾意左………希?

頂部
大阪燒
初級會員

會員編號 373015
精華 0
積分 528
帖子 119
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6121
狀態 離線
  只顯示 大阪燒 的帖子
第六章:*~老師的召集~*
[班房]
雪: (行左番去班房)…………
Miss:xx雪同學………你做咩咁遲先番……….
雪:對唔住…………頭先我唔係太舒服……….去左保健室………
Miss:咁你冇事呀?番埋位抖下啦……….
雪: (呆滯)哦……….咳咳……..
藍: (另轉身)雪………..你冇事丫嘛?要唔要睇醫生呀?
雪: (苦笑)我冇事……….唔洗睇醫生咁大陣像……….--”
藍:咁就好啦………..我一陣送你番屋企啦….
雪: (苦笑)thx………藍…………><”
Miss: (指住雪,藍,軒,希&梓)你地一陣尼教員室搵P.E.呀sir!
佢地:哦………
[放學;教員室]
Sir: (笑)你地尼左啦…………
希: (cool)有咩事呀?快d講啦,大把野等我做嫁……..
藍: (心急)係lo……..雪要番屋企休息嫁……….有野快講啦
Sir: (無奈)咁好啦………….我今日睇到你地跑接力,所有棒都接得好完美………所以我同你地報左名去「跑步訓練營」訓練一個星期………
藍:咁咪番唔到學?
Sir:係嫁~但係依個訓練營好好玩嫁!
雪:我冇所謂…………
希: (cool)咁我都去…………反正唔想番學…………
梓: (cool)預埋我……..
藍&軒:我都去~
Sir:咁好啦………今個星期四就要出發嫁啦,你地準備下啦!
全部除梓:咁即係聽日????
Sir: (點頭)係呀……….

頂部
嘿嘿嘿嘿.
吹水大王
D0 y0u k0nw it t_t ?

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 282339
精華 0
積分 29695
帖子 18270
威望 2 點
I-See幣 29847 錢
GAME幣 1761 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2007-3-1
註冊天數 6327
狀態 離線
  只顯示 嘿嘿嘿嘿. 的帖子
跑步訓練營- -
佢地系咪系呢個訓練營裡擦出火花呢

Bl0g ♥♥♥ http://blog.qooza.hk/loven_lam

I zhang yun jing

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...