加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: (原創)♥°×寧願錯愛,;也不要錯失一次;||♥[粗 口]ch.31 一刀•兩斷
載入中 ...
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:口水第二名
勳章介紹:口水第二名    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天  

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
I-See幣 48394 錢
GAME幣 5724 個
口水 2989 滴
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5595
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線
  只顯示 人妖哥哥 的帖子

ch.10真正的你

Miz:你地靜一靜,我有d好重要既野要宣佈
x:重要野?Miz你未婚生仔呀,哈哈
Miz:生你個頭,我要講既係2個禮拜後我地會選出校花校草吖
女a:下,真嫁[興奮]
Miz:嗯,選出既校花校草除左依照慣例要跳舞之外,
今年仲新增左一條,就係要拍拖一個禮拜
男a:前3名定第一呀
Miz:第一個2位
女a:校草我一定投風風呀
女b:緊係投小希喇
女c:咩呀,緊係投................
(下del100字)
凝:收聲喇,嘈完未呀
程曉詩我同你講,校花呢個位我坐硬嫁,你唔使旨意同我爭
琳:咦,原來你怕輸牙
凝:我冇驚過
琳:甘你又同牙詩講,仲唔係怕輸?
凝:你..
詩:趙雅凝,你收聲喇,我幾時講過我參加呀,校花呢個位我唔希罕囉,
你甘中意坐就坐飽佢,唔好成日走黎嘈撚住晒
凝:唔好話你驚唔夠我黎
詩:好笑,你論身材,論智慧,論個樣有邊忽好過我呀~
吖,有2樣既,我唔夠你cheap,去博人同情,唔夠你甘姣囉
凝:你..[激死]
詩:你乜呀你,唔夠我講去搵戈幫拖吖笨
凝:你好野!!!
詩:我緊係好喇,呢到得你一個唔好咋嘛
凝:喂,你唔好甘過份喎
詩:我過份?哈哈,有邊個覺得我過份既企起身
本來Miz企係到既,但聽到呢句話既坐低- -"
凝:程曉詩,我會記坐你!
詩:隨便你
凝:哼[走左]
x:詩姐好野!!!!!!
全班拍手= =
詩:[cool]多謝

希:{{或者佢真係唔係小韻...}}
軒:{{點解佢唔參加既..?}}
凝:{{我一定會令你知道,痛苦係乜野滋味!}}
x:{{我一定要你參加!一定!!}}

luch time
軒:程曉詩,可唔可以過黎傾兩句
詩:唔得
軒:我唔理,你今日唔講清楚你唔使旨意走
講完之後,一手拉起牙詩隻手行去天台
詩:喂!!你乜事呀,放手牙,放手呀..!
牙詩一路上係甘叫佢放手,但佢越捉越緊

天台
詩:你叫我上黎做乜
軒:[沉默...]
五分鐘後
軒:你係米高芷韻
詩:[冷笑]你搵我上黎就係為左呢個白痴問題?
軒:你知唔知牙哥搵左你幾耐,佢幾甘擔心呀
詩:一早同佢講左我唔係你地要搵既人喇,
一個問完到一個,煩撚住晒~如果你牙哥係對個個女仔好好既話,
佢都唔會走喇呀哇
軒:你一定係芷韻,我已經查過喇,所有資料都同佢好吻合
詩:超,呢個世界大把人都似嫁喇,唔通你係街見到一個好似你牙哥既人
佢就係你牙哥囉喎,仲有..我希望你地唔好再黎問d甘既白痴問題,唔好再黎煩住我!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
enochleung
初生嬰兒

會員編號 441197
精華 0
積分 156
帖子 6
威望 0 點
I-See幣 8506 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-5-24
註冊天數 5452
狀態 離線
  只顯示 enochleung 的帖子
wa..好正呀..等咁耐終於出@@"

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
☆亭
初級會員

會員編號 437133
精華 0
積分 403
帖子 252
威望 0 點
I-See幣 9647 錢
GAME幣 214 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-4-15
註冊天數 5491
狀態 離線
  只顯示 ☆亭 的帖子
正;]
好睇牙
好吊人條引;]

頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
口水 2989 滴
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5595
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線
嘻嘻*我唔係專登嫁,如無意外今個禮拜內會出ch.11嫁喇^^

頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
口水 2989 滴
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5595
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線

ch.11不完整的真相

希:芷韻...
詩:我講左好多次我唔係呀
軒:希,你點知我地係到嫁
希:牙樂話我知
希:芷韻,雖然我唔知你點解要甘做,但我想話你知uncle佢地好掛住你,佢話你唔使同牙軒
定婚,不過有一個條件
軒:咩條件呀
希:就係要搵到惡魔之翼持有者
詩,軒:惡魔之翼持有者?
希:係
軒:搵到又點牙,丫珊都已經死左..
希:仲有凌伊吖嘛
詩:佢唔可以同凌伊一齊{死,講錯野添}
希:你知邊個係凌伊咩?
詩:我冇講過我知喎,只係佢要同芷琳一齊
軒:我講過我唔會中意佢!!!
希:芷韻呀,莫非你真係可以忘記我咩
詩:我..
「碰」
詩:風?點解你..
風:唔好問點解住
軒:哼,我地問既係佢,關你乜事
希:軒..
風:藍俊軒,曉詩已經同你講左好多次佢唔係個個乜芷韻喇,
你唔好再黎煩住佢!!!!
軒:[冷笑]哼,就算係唔係都唔關你事喇,你係佢邊位呀,貪新忘舊~
風:甘你又係佢邊個呀,佢老母牙
軒:我同佢有婚約嫁,如果佢唔出黎個婚約就解除唔到!
詩:我講多一次,我唔係你地講既芷韻,我希望你地唔好再黎煩我
軒:你唔使再扮啦,楊芷琳同我講過你唔係程曉欣個親生妹
詩:......
軒:我諗你個失憶都係假架喇
詩:我唔知你講咩
風:我地唔好理佢,走喇
希:佢唔走得!高芷韻,你係米真係可以當冇事發生過
詩:對唔住,我講多最後一次,我唔係高芷韻!
希:好呀,甘我叫uncle過黎同你驗DNA米得囉
詩:我唔會驗
軒:你唔驗姐係你係芷韻喇
風:乜你地甘撚煩嫁,我地都講左好多次佢唔係囉,點解你地仲要..
希:你係米唔肯原諒我個陣冇幫口
詩:高芷韻同你既事我冇興趣知
希:我唔理你知唔知,我點都要講
希:我唔係唔想幫,只係我無能為力,佢地決定左既野唔係甘易去改變嫁,我都講左好耐
佢地先應承我如果搵到惡魔之翼持有者先肯俾我同你一齊,我知道之後已經即刻去搵你架喇..
但都係遲左一步,你已經走左......
詩:你講完喇嘛,風,我地走
希:既然你唔肯原諒我,甘我留係到都冇意思,軒,你好好照顧阿爸佢地[講完跳落樓]
詩:希!!!
風,軒:藍俊希!!

頂部
enochleung
初生嬰兒

會員編號 441197
精華 0
積分 156
帖子 6
威望 0 點
I-See幣 8506 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-5-24
註冊天數 5452
狀態 離線
  只顯示 enochleung 的帖子
-0-"呀希唔係真係死左掛-.-

頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
口水 2989 滴
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5595
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線
回復 #36 enochleung 的帖子

唔知呢^^自己睇喇

頂部
Amy@Amy
高級會員

會員編號 431310
精華 0
積分 890
帖子 630
威望 0 點
I-See幣 11230 錢
GAME幣 1230 個
口水 189 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2009-2-17
註冊天數 5548
來自 香港
狀態 離線
  只顯示 Amy@Amy 的帖子
快D出ch.12 la!好心急ar!sup!!!

頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
口水 2989 滴
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5595
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線

CH.12  最後的決定

詩:希!!
牙詩即刻沖過去拉番住牙希
希:嘻,你放心喎,呢到係平地黎架
程曉詩望到牙希企左係個地上面,即刻放手
詩:你冇野我就走
希:[拉住牙詩隻手]如果你唔係芷韻,點解會甘關心我,唔通你中意左我?!
詩:[面紅]我...
軒:咦,我地既cool爆大小姐竟然會面紅喎
詩:{好快就恢復冷靜}藍同學,唔該你放開你隻手
{作者:「男」同學?程小姐,你玩呀= ="
詩:關你咩事姐}
希:如果你唔講我唔會放[一手拉左牙詩入佢既懷抱]
詩:喂,藍俊希你唔好甘過份喎[面紅]
風:曉詩!{{唉..我幫你唔到喇}}
軒:希!你...
希:[係牙詩耳邊講]如果你想走既話就要講真話
詩:我..[向牙風打求救信號,但搵佢唔到]
「碰」
軒:又黎多個= =
琳:牙詩,你做咩呀,藍俊希,你好放開佢啦喎

天台既另一邊
風:[電話中]雨澄,曉詩宜家俾藍俊希捉住左,係都要佢認係高芷韻
澄:下,甘大件事
風:宜家楊芷琳都黎埋,我驚佢會認呀
澄:你叫佢點都唔好認牙
風:嗯,唔講住,bye
風:[向牙詩做口型:千其唔好認]
詩:藍俊希,係米我認左你就肯放我
希:係
詩:好,我講,我係高芷韻
希:[即刻放手]真?
詩:假既,唔怕同你講,高芷韻佢唔會再番黎,個個公仔係佢俾我既
希:甘..佢...係邊
詩:...
佢..已經死左喇
希:[震驚]點解會甘嫁
詩:俾車..撞死...
希:甘佢有冇野叫你同我講??
詩:冇!但佢叫我俾番呢樣野你{攞左一隻戒指出黎}
希:呢個米係..佢咩意思
詩:你自己應該知架
你送俾佢個陣代表既野,你應該清楚
希:佢仲怪我?
詩:哼,呢d野唔使講都知喇
希:甘我可唔可以去..
詩:你憑咩去睇佢
希:我真係好想見一見佢!!
詩:唔好意思,我幫你唔到!
佢死之前叫我唔可以話你知,我已經講左甘多俾你聽,你仲想點呀
琳:米住先,可唔可以搵個人話我知究竟咩事?
風:冇野喇,詩..我地走喇
詩:嗯
淨番牙軒同牙希係到

落雨
希:哈哈,哈哈哈哈!!!!!
軒:希,你冇事呀ma,唔好嚇我呀
希:[冷笑]哼,佢臨死前都唔肯原諒我...
軒:你唔好信程曉詩講d野喇,佢可能呃你嫁炸
希:甘呢隻戒指點解釋
軒:隻戒指..代表住d咩...
希.....

希..對不起,這個是我的決定,
就讓高芷韻從此消失在所有人的世界吧..
這個世界就只有程曉詩,不會再有高芷韻的存在......
                                                                        By---程曉詩  

作者的話:記住留意下一集喔!!將會講呢個戒指背後既承諾架!!

頂部
Amy@Amy
高級會員

會員編號 431310
精華 0
積分 890
帖子 630
威望 0 點
I-See幣 11230 錢
GAME幣 1230 個
口水 189 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2009-2-17
註冊天數 5548
來自 香港
狀態 離線
  只顯示 Amy@Amy 的帖子
快D出la~又吊人癮~加油哦!!

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...