加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 轉 停p0◆﹏遺忘在櫻花樹下的約定◇×[5/8"4:32pm更新封面"No.26]
載入中 ...
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
I-See幣 12266 錢
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-8-29
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部

第9章:

---電話中---

牙潔:喂...我係牙潔.有咩事呢!?〔唔知電話裡面個人係邊個〕

牙峰:牙潔牙..我係牙峰牙..其實我同牙彤唔係真係情侶黎架

牙潔:唔係情侶!?〔唔知點解e一刻好想聽牙峰解釋〕

牙峰:係牙!!其實我係..黑社會大佬個仔..e牙彤..就係對幫大佬個女..因為我牙爸同佢個牙爸想搞好d關係..所以就逼我同佢結婚..我都唔想架!!j

牙潔:咩牙!!你係..黑社會大佬個仔...

〔隔離聽到ge牙倩同估唔到..〕

牙峰:係牙..對唔住牙..牙潔..

牙潔:你呃我!?

牙峰:唔係牙..牙潔..我一定會同我牙爸講解除婚約架!!

牙潔:唔想聽牙!〔cut左〕

---牙潔個邊---`

牙潔:牙倩..原來牙峰佢係..黑社會大佬個仔..

牙倩:你打算點?我睇得出你係鍾意佢架

牙潔:我唔知牙..

牙倩:鍾意一個人..唔需要介意佢ge身份..因為你鍾意ge係佢個人.唔係佢ge身份;

牙潔:但係我..唔想破壞人地牙..

牙倩:根本就唔係破壞!牙峰佢都唔係鍾意牙彤啦!

牙潔:你又知?

牙倩:佢知你有事個陣牙..佢不知幾緊張啦..

牙潔:e..咁牙彤佢捉我ge原因..唔通係..〔突然之間個人清醒左〕

牙倩:傻啦!唔好諗啦..訓啦..

牙潔:喔喔..

牙倩:〔心諗:咁牙希唔通佢都係..黑社會!?〕

牙潔:〔心諗:牙峰..點解你有咁多野暪住我..〕

--第左第2日--

牙倩:牙潔..不如出街咯..〔想搵機會幫牙潔同牙峰復合〕

牙潔:下..是但啦..〔e一刻ge牙潔腦裡面一片空白..乜都諗唔到〕

牙倩:牙潔..咁不如我地...〔未講完〕

牙潔:去樓下公園..

牙倩:下..唔好啦..

牙潔:咁算啦.我唔落啦..〔因為樓下個公園牙潔同牙峰曾經有傾有講咁路過〕

牙倩:唔好唔好!

〔公園〕

牙潔:〔玩千秋〕:

牙倩:牙..我..去一去洗手間..〔想去打比牙峰〕

牙潔:喔..

〔牙倩走左之後.有班人行埋去牙潔到喎〕

牙潔:你地係邊位牙!?

牙a:我地大佬想搵你

牙潔:大佬!?

牙a:冇錯

牙潔:關於..牙峰架!?

牙a:你唔需要知咁多.只需要跟我地黎'

牙潔:你地唔講.我唔跟

牙b:算啦..快d講佢知啦.佢唔去就死啦

牙a:冇錯.關於峰少架

牙潔:牙峰搵我!?

牙a:唔係

牙潔:邊個

牙a:大佬

牙潔:邊個大佬!?

牙a:你跟我地黎先啦..

牙潔:...關於牙峰..〔唔知去唔去好〕

牙潔:好啦.我跟你地去

〔成班人走左lu〕

牙倩:搞掂..〔出左黎〕牙峰黎緊啦..希望佢地會好返啦..

牙倩:牙潔呢!?/

牙倩:牙潔!!〔大嗌〕

〔牙希同牙峰黎左啦〕

牙峰:牙潔呢!?

牙倩:我唔知牙!!岩岩仲見到佢架

牙希:冷靜d先..會唔會係..牙峰你daddy...

牙峰:死火!!我去搵佢

牙希:冷靜d先啦!!牙倩你幾時發現牙潔唔係到架〔冷靜好多〕

牙倩:我岩岩扮去洗手間.之後打比你地.出返黎就唔見左佢啦

牙希:咁我地e家去搵佢啦..唔係我驚佢會有..危險...

牙倩:危險!?

牙峰:唔好理咁多啦!!快d去搵佢啦

牙希:好牙〔唔想牙倩太擔心牙潔〕

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部

第10章:

--牙潔個邊--

〔牙潔比佢地帶左入一間屋裡面〕

男人:你就係牙潔!?〔個樣好概30幾歲咁..個樣都幾惡下..〕

牙潔:我係,,你係牙峰個daddy?

峰爸:冇錯..我諗牙彤同牙峰ge事.牙峰佢應該同你講左啦!?

牙潔:唔唔..

峰爸:我希望你..離開牙峰..離開香港..你都想為牙峰好架!?

牙潔:要我..離開?

峰爸:我都知咁做對你好唔公平...就算為左牙峰啦..

牙潔:我離開..牙峰就會幸福!?

峰爸:..冇錯..

牙潔:好!我應承你..

〔e個時候牙峰佢地衝左入黎啦!〕

牙峰:你做過d咩黎牙!〔指左佢牙爸〕

峰爸:〔唔知點講好.望住牙潔〕

牙潔:冇∼∼你牙爸對你幾好牙

牙潔:比左好多錢叫我離開你..估唔到佢會識穿我囉..
<
牙倩:牙潔..你講咩牙..

牙潔:我好貪錢架..我呃你地架炸..唔好以為我真係咁好啦..死蠢..

牙峰:牙潔..點解..唔好玩啦..

牙潔:哼..如果唔係你牙爸醒目..哈..

牙峰:姐係話..你呃我!?

牙潔:係!

牙峰:〔com落牙潔到〕

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部
嘻 ... 一 陣 p0 Na*
而 家 吾 得 閒 喔 -vvvvvvvvvvv-`

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 §嵐嵐§ 於 2007-7-28 04:16 PM 發表
詩姐,,
好好睇呀=]],,,

謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝
謝謝謝謝謝。。謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝。謝謝謝謝謝
謝謝謝謝謝謝。謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝。謝謝謝。 ...

{咩} 左 喎 -vvvvvvvvvvvv-`
個 個 { 支 持 }
-vvvvvvvvvvvvvvvv-`

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部

第11章:

牙峰:e一把.代表我同你ge完結!〔惡〕

牙潔:錢我都收左啦..唔爭左比你打!〔忍住唔喊.走左〕

牙倩:牙潔!!

牙峰:唔.准.追!

牙倩:牙潔佢可能有苦衷呢..:

牙希:牙倩牙..唔好自己呃自己啦..

牙峰:牙爸點解你知你唔同我講牙..

峰爸:...我驚你接受唔到...〔心諗:牙潔..對唔住..〕

牙峰:估唔到佢咁cheap!

---牙潔個邊---

牙潔:嗚..牙峰...你幸福就得架啦..我唔介意比你誤會...〔喊〕

牙潔:你憎我..咁就算我走..你都唔會唔開心啦..

牙潔:為左你..值得咁做..

〔之後過左幾日.牙潔都冇返學.牙倩就好擔心.打極電話比牙潔都冇人聽.牙希就安慰牙倩.牙峰就好似好憎牙潔咁..但係佢個心..好痛.好痛..牙峰個牙爸就覺得自己好衰..但係為左佢幸福.佢唯有咁樣做..〕

〔有1日放學..牙峰佢地3個遇到牙潔...〕

牙峰:機票!?咁又係.大把錢.去環遊世界都得啦∼∼〔見到牙潔拎住張機票..但係佢唔知.牙潔佢買機票係要離開佢.離開香港〕

牙潔:〔扮野〕係牙..最慘就係佢生個仔咁蠢啦..比我呃到..

牙倩:牙潔..你做咩唔返學牙..

牙潔:返咩學牙∼收到錢仲返學!?我返學都係為左呃你地炸

牙希:你一早計劃好呃我地架啦!?

牙潔:係牙..估唔到咁快比佢個老豆識穿囉.如果唔係.食埋佢副身家牙!

牙峰:我真係好後悔.點解我當初會鍾意過一個咁低賤ge女人!

牙潔:〔心諗:牙峰..你鍾意我!?但係..我地冇可能..〕

牙潔:因為你蠢囉!哼..我e家就要去機場啦!!〔走左〕〔其實牙潔因為想喊先走.佢真係好想見到牙峰..佢話比牙峰知佢e家去機場..係因為佢想牙峰去搵佢..就算明知冇可能..〕

--牙潔走左之後--

牙希:牙倩..我地返屋企啦..

牙倩:唔唔..我想去..送牙潔牙..

牙峰:唔准!你今日黎我地屋企!你唔好去送佢!!

牙倩:但係牙峰..

牙希:牙倩..我地返屋企啦!

牙倩:好啦..

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部

第12章:

〔點知牙峰返到屋企.聽到佢牙爸牙媽傾計..〕

峰爸:唉..今日牙潔佢就要走啦...我真係好對佢唔住..

峰媽:唔好咁啦..你都係為牙仔好姐..

牙峰:〔細細聲咁講:咁都叫對我好!?〕

牙希:〔細細聲咁講:唔好嘈住先啦〕

峰爸:但係我睇得出牙潔佢真係好愛牙仔..寧願比牙峰佢誤會..淨係想佢幸福..

峰媽:唔唔..牙潔佢做戲呃牙峰..比牙峰打..離開牙峰..佢都唔緊要..

峰爸:我真係好對佢唔住..

〔真相大白啦!!原來牙峰佢地誤會左牙潔牙!!〕

牙峰:牙爸!牙媽!你地講咩牙..

峰爸:牙峰..點解你會係到架..

牙希:unlce..你好過份牙!!

峰媽:我地都係為你好炸..牙峰..

牙峰:我誤會左牙潔牙!

牙倩:離開牙峰!?死啦!!岩岩我地米見到牙潔ge...佢要走啦!!!

牙希:unlce.佢要去邊牙!!

峰媽:英國..!

牙倩:咩機場牙..

峰媽:123456機場..

牙峰:我地快d去搵佢啦!!〔想走〕

峰爸:牙峰..你可唔可以唔好去搵佢牙..

牙峰:唔可以!因為..我.愛.佢〔如果牙潔聽到..佢一定會好開心..但係可惜..〕

---的士---

牙峰:司機.唔該開快d啦!!

司機:最快架啦..你地趕住去搵人牙...

牙倩:唔唔..〔心諗:問咁多不如開快d!〕

牙峰:我..誤會左佢...

司機:唉..e家先去追返人..當初又唔珍惜人!?又唔信人!?

〔e位司機ge一番說話..令到車上ge人都覺得好後悔..〕

---機場---

牙峰:牙潔!!!牙潔!!!〔大嗌〕

牙倩:牙潔牙!你係邊牙..〔眼紅紅〕

牙峰:牙潔!!對唔住牙!!你原諒我啦!!〔大嗌〕

牙峰:我唔信你.係我唔岩!!你唔好走啦!!〔大嗌〕

牙希:唔好咁啦..我地去問下d人去英國班機走左未啦..

牙倩+牙峰:好牙..〔所有可以搵到牙潔ge方法.佢地都會去試〕

--客戶服務中心--

小姐:你好.請問有咩幫到你!?

牙希:我想問下去英國班機飛左未!?

小姐:唔好意思..請等一等..

〔e個時候.個個人都希望班機未飛..〕

小姐:飛左啦喎..

牙倩:牙潔..〔喊〕

牙峰:牙潔..對唔住牙..〔牙峰佢..流下男兒淚..〕

牙希:〔抱著一絲希望..〕咁小姐..

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 ~小晞~ 於 2007-7-28 06:37 PM 發表
十卜你呀

多 謝 你 唷 ''

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部
-333-'' 無 黎  一 陣 變 左 甘 多 人 既 -vvv-`
引 多 陣 吊 先 喇 ''
聽 日 再 p0 喇 ''
呵 呵  ....

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部

第13章:

牙希:咁小姐..我想問下你..xx潔有冇上機牙..〔牙希ge說話重新燃點返所有人ge希望〕

牙倩:係喎..牙潔佢有冇上機牙!!

小姐:唔好意思喎..e位小姐佢冇上機喎..

牙峰:佢冇上機!?咁佢係邊牙..

牙倩:牙潔佢冇走到牙..

牙希:但係如果牙潔佢冇上機..咁佢會去左邊..〔都係牙希夠冷靜〕|

牙峰:屋企!?

牙希:如果佢唔想我地搵返佢.佢點會返屋企牙..

牙倩:咁佢會去左邊牙..

牙希:會唔會係你daddy..

牙峰:我地即刻返屋企!!

--牙峰屋企--

牙峰:你係米捉左牙潔!?

峰爸:冇牙..牙潔佢唔見左咩??

牙峰:我警告你唔好扮哂野牙!!!〔惡〕

峰媽:牙峰牙..你牙爸真係冇咁做過牙..

牙峰:你同佢一齊捉走牙潔都有可能架!!

牙希:牙峰牙..你唔好咁衝動啦..

〔峰爸同峰媽e家先真正了解到..牙潔係牙峰ge心目中..有幾咁重要..要牙潔離開.真係錯左..〕

牙希:我地e家諗下有d咩人.好憎牙潔..

牙倩:牙潔平時咁好人..冇乜人會憎牙潔架喎..

牙峰:唔通係...

------- 5 ... 我 諗 你 地 刀 估 到 咖 喇 -------

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
GAME幣 75 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6518
狀態 離線
  閱讀全部
-333333-'' 扯 .. 刀 無 人 估 既 =]]
無 人 估 我 吾 p0 第 14 -vvvvv-` 住 ''     Xp*

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...