加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [原創].....''愛,.,.唯獨你不愛''[//
載入中 ...
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
I-See幣 14379 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-1-27
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部
[原創].....''愛,.,.唯獨你不愛''[//

女主角:

牙欣(就係我):愛幻想,性格:小小cool,成熟!係牙筠同牙薇既開心果,好憎男仔,唔鍾意拍拖,ok令女

牙薇:ok令女,傻得黎好得意,好想拍拖,鍾意吃喝玩樂,性格:好活潑,對d唔熟既人好串^^

牙筠:令女一名,好可愛,性格:鍾意感情用事,好想拍拖~係3個之中最溫柔既一個

牙欣,牙薇同牙筠係BEST  FD~

男主角:

牙軒:好有錢,令仔,衰衝動,做野唔經大腦(所以有陣時好cute),好多女仔鍾意

牙銘:麻麻地有錢,好風趣,令仔一名,性格:好熱情,對女性好好,係一個情聖!!!

牙文:令仔到爆,好cool,鍾意打機,唔多出聲,迷到萬千少女~

牙軒,牙銘同牙文亦都係老友

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部
第1章........

''開學日''

今日係牙欣,牙薇,牙筠升F.3開學既第一日

牙薇:牙欣,你起左身未牙?(好激動)

牙欣:俾我訓多陣喇~我好眼訓牙!(未訓醒咁講)

牙薇:懶訓豬,快D起身喇,E嫁7點半la,今日仲要返學嫁(勁嬲)

牙欣:下....得喇得喇,我起身喇(即刻彈起身)

牙欣:咁我出門個時打俾你牙!

(牙欣以9秒9既速度梳洗,之後就打俾牙薇)

牙欣:牙薇~我得喇!我地係M記到等喇~.~

牙欣:係wo!!!牙筠呢???(好好奇咁問)

牙薇:佢話返學校等我地wo

牙欣:咁陣間見喇,byebye!

牙薇:嗯........byebye

(牙欣去M記途中撞到一個男仔)

牙欣:SoRrY牙~撞到你真係唔好意思牙!(非常之唔好意思)

男仔:你知就好喇,行路唔帶眼嫁,下次小心D牙~(有小小串嘴咁講)

牙欣:有冇搞錯牙!都講左Sorry喇,你仲想點牙?(爆嬲)

男仔:你應該.......以身相許(奸笑中)

牙欣:我大人不記小人過,廢事同你講(好cool咁講)

(我之後就走左,唔理個男仔,因為唔想第一日返學就遲到)

另一邊.........

牙薇:乜牙欣咁耐嫁,佢搞邊科牙?(愈講愈嬲)

(有一個男仔就冇喇喇撩牙薇講野)

男仔:令女~等人牙?係咪等緊我呢?(好自大咁講)

牙薇:我就算等人都唔會等你喇(串串地嘴)

男仔:車...乜你咁嫁,仲諗住溝你添(有d失望)

牙薇:溝女行遠d喇,就算你溝我,我都唔會so你牙!(好串)

(個男仔俾牙薇激到走左,牙薇亦都鬆一口氣。
牙欣黎到M記之後牙薇就一直係咁鬧我...........)

牙薇:你有冇搞錯牙,做咩咁耐嫁?(好嬲)

牙薇:你知唔知我等你等到頸都長埋牙?

牙欣:好喇好喇...我等陣先同你解釋喇....諗起我都嬲牙!(愈諗愈嬲)

(之後佢地去左搭車,牙欣就喇喇淋同牙薇解釋!
牙薇亦都同我講佢頭先等我個陣所發生既事'')

牙欣:撩你個個男仔佢咁嫁?

牙欣:竟然想溝你?(有小小懷疑)

牙薇:你咁講算點先?(有小小嬲我講既野)

牙欣:係牙ma~你係我既...冇人可以搶走你(講笑咁講)

牙薇:係咩.....?

牙薇:你撞到個個男仔都講左sorry喇,佢仲咁得串進尺wo

牙欣:嗯.......真係好想打佢(因為我真係好憎男仔)

(話咁快佢地就返到學校喇....亦到見到牙筠)

牙筠:你地真係好過份wo,咁耐先黎

(之後佢地亦都解釋多一次,牙筠都無奈到冇野好講)

牙欣:喂....仲唔快d睇下我地係邊班!!!(好期待)

牙薇:係wo.....唔記得左添(牙薇成世都係咁嫁)

牙筠:我睇左喇......我地3個都係3D班!!

牙欣:好彩我地學校冇精英班姐...如果唔係人地以為我既成績好差
         (因為我成績不嬲都唔錯)

(之後佢地喇喇淋入班房)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部
第2章

''3個插班生''

返到班房之後......

(牙欣又變得好cool,因為牙欣受過傷害所以變成咁,所以佢只係同牙薇,牙筠最多野講)

牙筠:好彩我地冇遲到咋.....

牙薇:係囉係囉!!!(好似好開心咁)

牙欣:嗯.........(洗唔洗咁cool牙)

(之後個Miss入左黎,佢就係Miss Yeung,佢就係3D班既班主任)

牙薇:係Miss Yeung就好喇.....佢好好人嫁(超happy)

牙筠:係囉...我地以後唔洗驚喇!(一樣咁開心)

牙欣:係咩...?唔多覺(超cool咁講)

Miss Yeung:大家好!我諗大部份同學都同我好熟嫁la,不過今年有3個插班生!!

A女仔:Miss,男定女先?

Miss:男黎既......(好好人咁講)

(D女仔即刻發哂絞,除左牙欣,牙薇同牙筠)

牙筠:睇下有幾令仔先喇,洗唔洗咁快就發絞牙?(無奈)

牙薇:唔令仔佢地就死.......(超奸)

牙欣:我一D興趣都冇wo,就算佢地係令仔都唔關我事(cool)

筠+薇:牙欣...!識多d朋友ma

牙欣:係喇.....最多同佢地做個fd囉(膚顯佢地)

(之後個3個插班生入左黎.....引起全班女士既哄動,唯獨牙欣!!
因為要打動牙欣冰封左既心真係好難,但當牙欣抬起頭個時呆左,
因為其中一個就係牙欣今日撞到既個個男仔)

頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部
第3章

''牙欣呆了''

(牙薇見到牙欣咁,就問牙筠)

牙薇:牙筠!(好心急)

牙筠:咩.....?

牙薇:你睇下牙欣....佢睇到d令仔就呆哂!(好出奇)

牙筠:係wo....唔通佢''咩''左人地?(好想知)

牙欣:你地咪亂講喇.....你地睇下最右手邊個牙!

筠+薇:有咩問題牙?(好奇怪)

牙欣:佢咪係我今日撞到個個囉(勁火)

牙薇:就係佢喇?要睇下佢咩料先!竟然蝦我既欣欣(好認真)

(牙薇望望下又發現左d野)

牙薇:牙筠牙欣....中間個個就係今日撩我個個喇''

欣+筠:下......

牙欣:佢好似唔似係d咁既人wo

牙薇:但係真係佢黎嫁bo........

牙筠:你地就好喇...晨咁早就撞到2個令仔(好唔低得)

欣+薇:下....佢地2個令仔?....嘔牙!

牙筠:你地2個洗唔洗咁齊牙?

牙欣:梗係喇....我地姊妹同心嫁ma(係度賣口乖)

Miss:你地自我介紹一下牙!

俾牙欣撞個個.....:我叫xx軒,係咁多!(好cool)

撩牙薇個個.....:大家好,我叫xx銘^^(佢個笑容lum死好多女)

仲有一個:xx文,大家叫我牙文得喇......

(D女一邊聽佢地講,一邊發絞)

欣+薇+筠:頂佢地唔順牙!(超無奈)

---------------------------------------------------

頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部
第4章

''座位風雲''

Miss:我E嫁幫你地3個插班生編排座位喇......

A女:Miss...E度牙!

B女:E度牙~!

Miss:好喇.....牙銘你楚去牙欣隔離楚la~(指住牙欣)

牙軒:Miss,我反對牙,!(牙軒記得牙欣就係今朝撞到佢既個個女仔,所以佢想玩下佢)

牙軒:我想我同佢楚,我覺得佢係功課上會幫到我(搵藉口)

牙欣:Miss,我唔想同佢楚牙~就算佢楚我隔離我都唔會教佢做功課嫁!!(嬲)

牙軒:Miss,得嫁la....我就楚個度la

(因為牙軒屋企超有錢,佢家族生意係世界係數一數二既大公司,所以Miss都唔敢say  No)

Miss:牙欣同學,你咪幫下新同學囉,咁一於咁話la(冇理牙欣既感受)

牙欣:哼......都唔知你係咪Miss黎嫁(好唔滿意)

Miss:咁牙銘你楚牙薇隔離la~

牙薇諗:死喇...今朝咁對佢,E次我咪大禍!!(超驚)

牙銘:邊個係牙薇?

牙薇:咪我囉...傻仔(牙薇係度玩牙銘)

牙銘:哦,原來又係你....

Miss:牙文就楚牙筠隔離la~牙筠你舉下手示意牙!

牙筠:哦.......E度牙~

Miss:好....我地要開始上堂la-__-

(一路上堂既期間牙軒都有撩牙欣講野,但牙欣冇應,因為牙欣覺得佢好煩)
[牙銘就撩牙薇,牙薇都有應佢,有講有笑咁,牙薇慢慢咁發覺自己鍾意左牙銘]
(牙筠好想同牙文講野,但牙文好cool,冇乜點應佢,不過牙筠好鍾意牙文)

牙軒:你好似叫牙欣呵?

牙欣心諗:明知故問...仲要叫我做牙欣!!同你好熟咩?

牙軒:我地今日以經見過面嫁la~我地係咪好有緣呢?

牙欣心諗:鬼同你有緣牙!我真係好唔想見到你牙!

另一邊.........:牙薇&牙銘

牙銘:牙薇....我地又見面lo~個天都注定我要溝你!(講笑)

牙薇:係咩?(無奈中)

叮噹叮噹叮噹叮噹

Miss:E嫁小息喇~你地休息一下先la^^

頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 mabel_0628 於 2007-9-1 05:14 PM 發表
post多d啦..好想睇呀>.<十卜十卜你呀!

我遲小小先post~sorry!

頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 芙`FU! 於 2007-9-1 06:14 PM 發表
請係標題?等字眼`多謝合作

好牙!我加返佢喇~下次我會注意嫁la....

頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 芙`FU! 於 2007-9-1 09:11 PM 發表
謝謝您的合作
支持原創文章。

唔洗~係我應該做既!

頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 mabel_0628 於 2007-9-6 04:27 PM 發表
快D快D快D快D POST啦!好想睇呀!~

E排好忙,所以唔得閒post,Sorry!

我今日post喇

頂部
kayanstar
初級會員

會員編號 267413
精華 0
積分 326
帖子 256
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6363
狀態 離線
  閱讀全部
第5章

''特別的女孩''

小息牙欣牙薇牙筠3個陣就圍埋一齊傾..........

牙薇:牙銘有時講野都幾好笑wo(好sweet)

牙筠:但牙文就好cool,成日唔應我(好down)

牙薇:um...你洗唔洗咁牙?咁快就鍾意人地!

牙筠:係....係咩?(面紅)

牙筠:識話人唔識話自己(望住牙薇)

牙薇:咩...咩牙?我係鍾意佢牙!點牙?(有小小面紅)

牙筠:廢事彩你.......(唔理牙薇)

牙筠:牙欣.....你做咩唔出聲牙?唔似你bo~

牙欣:下....係咩?....冇乜野牙!(個樣好愁)

牙筠:一睇就知你唔開心喇...咩都擺哂係塊面度!(懶醒咁講)

筠+薇:係咪個個牙軒蝦你牙?(好關心牙欣)

牙欣:佢冇蝦我既....不過....就好煩囉!

牙欣:你地知我最憎人煩我嫁><

牙筠:咁又係.......可能人地想溝你呢!(奸樣)

牙欣:咁又點牙.....?大小姐牙!人地鍾意係人地既事!(惡)

牙欣:佢鍾意我又點姐?咁就唔代表我會鍾意佢(講得好絕)

牙筠:Sorry囉~咁我唔講la(好down)

另一邊.................牙軒佢地3個亦都講緊牙欣佢地''

牙軒:唉.....(好唔開心)

牙銘:做咩牙軒少?有人蝦你牙?

牙文:仲洗講既.....緊係溝女唔成功la(一估就估中)

牙銘:真既?我地既軒少第一次溝唔到女(串)

牙軒:係囉~我都唔知佢想點...我都未試過溝唔到女(Down)

牙軒:個個牙欣我都唔知佢想點,我同佢講野又唔出聲''

牙銘:呵呵...軒少第一次俾人搞到咁down]

牙文:個個女仔令咩?你做咩死都要溝到佢牙?

牙軒:我覺得佢好得意^^.......但係我都冇講過話要溝佢

牙軒:唔好講我喇....講下你地牙...你地隔離個個女仔點牙?

牙銘:佢牙?(講既係牙薇)佢好多野講.....我地成日有講有笑(好開心)

牙軒:牙文....咁你呢?(牙軒又八掛la)

牙文:佢有撩我嫁...不過我冇乜應佢''

牙軒:乜你地隔離個個女仔咁多野講嫁?而我隔離個個就.....

牙軒:乜d女仔見到令仔唔會好多野講嫁咩?唯獨牙欣咁k

牙銘:係囉....佢好似好與別不同咁

叮噹...叮噹...叮噹叮噹!小息完左喇

牙軒:唔傾la,小息都完左lu

(之後佢地一個二個行返埋位)

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...