加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}怎麼會那麼笨=]{口語}{粗口}=]+卜吧xD
載入中 ...
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
I-See幣 21422 錢
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-6-25
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 202

CICI :不如聽下CARMEN點講先..

我 :其實...我對工程部既野...唔算太熟悉...

健 :唔係啵..[未講完]

我 :你聽埋我講先喇阿健 ..

健 :好好..

我 :雖然..你畫完D圖係我用電腦比你汁..好多單工程都係我同你一齊跟..但始終我只係電腦上幫到你..因為我都冇落過地盤對過D圖果D...加上我又冇讀過呢方面既野..

健 :但係...

我 :如果真係比我揀..我會跟ANDY..因為我都想跟多D標書既野...

CICI :咁既然CARMEN都咁講..我人事部都會放人走喇

ANDY :咁以後CARMEN就跟我

健 :早知唔開呢個會喇...比埋CARMEN人地喇

我 :健仔..唔好咁細路仔喇..

健 :知道喇..

CICI :健仔都係最聽CARMEN話..

我 :唔好講笑喇

健 :咁散會喇...

ANDY :咁CARMEN..我比間房你..話哂你都係我秘書...

健 :哇..咁CARMEN咁跳一跳...咪高職位過IVY..

我 :唔好亂講野..

IVY聽完就嬲爆爆出左去

我 :都叫你唔好亂講野架喇..死人健..

健 :咩啵

BARRY :佢都唔抵爭架喇..成日唔番工

我 :SORRY呀

BARRY :傻喇

CICI :咁我帶你去間房度先...

我 :OK

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 203

CICI帶左我去一間房度...間房其實冇咩特別...但係一個肯定囉...

CICI :呢間房係你架喇

我 :知道

CICI :我都估唔到你咁快可以坐左呢個位

我 :其實..真係要靠IVY [細聲]

CICI :[即刻關門] 你呢個衰妹丫..

我 :唔係呀,,因為佢咩都比哂我做..我先可以學野學得咁快"

CICI :咁你都講得岩既..不過你一接左手...就好多野做

我 :點解既..

CICI :因為有好多單標係阿MAY走左之後都冇再出過信..跟過果D

我 :阿MAY?

CICI :上手ANDY秘書

我 :走左好耐架喇

CICI :年幾架喇都有,,所以ANDY升你..我真係好出奇

我 :哦哦 ...[仲呆緊]

CICI :好喇..我一陣叫IVY拎D野入黎比你..你坐下先喇..

我 :嗯..唔該哂..

CICI :以後我都要叫你做樂小姐..

我 :哈哈..唔好玩喇..

CICI :唔係玩架...梁生講過..全部升左既..一定要小姐先生咁叫..

我 :我都有聽過..但同級可以叫番名架啵

CICI :係呀..但IVY 桂姐果D就要叫你樂小姐囉"

我 :唉..IVY一定好憎我

CICI :佢自己囉黎既..唔好理佢喇..我出去先

我 :好喇..

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 204

冇幾耐有人 [HOW] 我房門 ...我以為係IVY..點知

健 :阻唔阻你做野呀

我 :唔阻..岩岩睇緊D文件咋嘛

健 : [坐低左] 唉..真係估唔到..開會竟然比人拗走左你

我 :唔好咁喇..就算邊個部門都係做野姐

健 :咁又係既..不過投標部好多野做

我 :岩我囉..我個手做野咁急..D野好快做哂..

健 :咁咪岩囉...嘻

我 :你唔洗做野咩..

健 :ER...都唔急既

我 :阿健呀..我知道你好叻..但呢度公司黎架..唔可以成日玩玩下

健 :我..我知道..不過我想陪你丫嘛

我 :陪我 [驚訝] 我都要做野架

健 :所以我開頭想你過黎我部門囉

我 :傻瓜...點可以咁既姐..

健 :算喇..咁我出去做野喇..

我 :好喇..

健 :一陣一齊食飯丫..

我 :睇下多唔多野做喇..

健 :拜拜...

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 205

阿健走左之後..唔夠一分鐘..又有人 [HOW門] 我以為又係佢..

所以就冇望佢..繼續睇D文件

我 :點呀 ...冇野做就搵野做喇..無聊

X :唔洗一升就咁大個鼻呀嘛

我望一望..原來係IVY拎D FILE入黎

我 :SORRY呀..我以為係阿健"D FILE你放係度就得架喇

IVY :[放低左D FILE] 有人撐係唔同D架

我 :你咩意思...

IVY :我就唔識姣人喇

我 :[有D嬲] 咁...係你自己成日唔做野咋嘛

IVY :你講咩話

我 :冇野..你出番去

IVY :哈...仲命令我TIM喇啵

我 :唔係..我要做野..你出去

IVY :[推哂D FILE落地]

我 :你想點呀

IVY :你知唔知我係呢間公司...做左幾耐呀

我 :唔知

IVY :4年喇..4年我仲係呢個位呀..你呢..4個月都冇呀

我 :咁你想唔想知點解丫

IVY :唔好諗住教訓我

我 :如果你繼續用呢D工作態度做野..就算比你係間公司40年都冇用..你自己好好諗下

IVY :你....睇住黎 [之後就衝左出房]

我冇理過佢講D咩..就汁番D FILE...開始做野..

我都唔知做左幾耐..因為真係太多野做..直到電話有SMS..

純 : 係我呀..你呢排點呀...好耐冇見..有冇掛住我呢"?

FROM :阿樂

我望到個SMS呆左...咁多個月冇見既阿樂...我有冇發夢...我MET一MET自己...識痛架..

之後我即刻RE番佢..

樂...你去左邊呀..我好掛住你.. FROM :純

純 :你而家係邊 FROM :樂

冇幾耐...電話就響了 ....

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
樂樂出現反喇大家=]

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 206

電話響 ..

我 :喂..

X :係我呀

電話既另一方傳來熟悉既聲音..冇錯..佢係..

我 :阿樂 ..你去左邊呀?

樂 :嘻..傻妹..我咪去左周圍識女仔囉

我 :死野丫..仲玩啵

樂 :傻婆..我好掛住你呀..而家番緊工呀?

我 :係呀

樂 :做緊咩呢"?

我 :UM...岩岩升左職做投標部主任囉..

樂 :哇..咁叻女呀..係邊度番工架"

我 :中環囉..[諗左諗] 你而家有冇時間?

樂 :做咩呀?

我 :過黎搵我食飯丫..

樂 :好丫..

我 :真係架 [好開心]

樂 :我幾時有呃過你丫..

我 :咁我1點鐘食LUNCH,...你過到黎打比我丫

樂 :好喇..拜拜..老婆[好細聲]

我 :拜拜 [聽唔到老婆兩個字]

收左線之後..我都冇心機做野..因為一諗到可以見到阿樂. ..就好開心架喇

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 206 [下集]

講番阿樂果邊... [阿樂會用第一生黎講..姐係 [我]

幾個月之前...同阿純過埋果晚...醒左..我即刻出左去..

因為我望住訓係旁邊既阿純...我會唔捨得放手....

我買左張機票過英國..原因係想搵下阿瑜..

英國 -----------------------

我到左之後..冇即刻打比阿瑜...因為我要暗中睇佢有冇野對唔住阿純..

點知...比我見到佢..每日番學既時間..都同唔同既女仔去食野...好親密..

我再忍唔到..就直接去佢學校搵佢..

阿瑜見到我既第一個反應..

瑜 :[呆左] ER...阿樂...

當時佢係自己一個人..

我 :[笑] 係呀...過左黎英國..咪搵下你囉

瑜 :下..係咩...黎左幾耐呀 [心虛]

我 :UM..都有兩個幾星期喇..做咩咁驚呀? [講笑咁]

瑜 :冇..冇..邊有..

我 :去飲杯野咯

瑜 :好丫..

之後我地去左間CAFE度...

瑜 :過黎玩呀?

我 :係呀..

瑜 :唔一早搵我既

我 :有D野做 ...

瑜 :做..做咩呀

我 :你可唔可以唔好再呃阿純呀!! [大聲]

瑜 :你又想點

我 :我黎左呢度兩個星期,,,冇諗過你每日都同唔同女囉

瑜 :下..我地有做過D咩呀? [冇否認同女仔一齊]

我 :你地係冇做D咩..但係咪要我親眼見到你地入HOTEL先得呀!!

瑜 :你都好關心阿純啵

我 :唔關你事

瑜 :你中意我條女呀 [想乘機屈番阿樂]

我 :我同佢係好朋友..

瑜 :好朋友好到要幫佢過黎英國睇我"

我 :而家唔係呢個問題...

瑜 :哈...

我 :你...一係飛哂你身邊D女..一係同阿純分手

瑜 :分手"?你估佢..捨得咩..

我 :咁..我唯有...等阿純傷心一次..好過佢比人呃一世

瑜 :傷心一次"?你咩意思..

我 :呢兩個星期..我一直有影你D相..我比佢睇...希望佢會放手喇 [想起身走]

瑜 : XXXXXXXXXXXXXXX

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 a嬌 於 2007-7-17 01:37 PM 發表
我想問下...
你幾時會post多d
因為呢個故事...真係超正同勁好睇~!
好期待呀~!^^
^^支持你..^^

THZ你牙=]
  我E家P0緊牙-*KEEP主+卜我牙要=]

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 207

[而家第一生都係阿樂]

我 :呢兩個星期..我一直有影你D相..我比佢睇...希望佢會放手喇 [想起身走]

瑜 : 哦..咁請問你有冇留意阿純呢..

我 :關咩事..

瑜 :佢呢排成日都胃痛..佢又唔肯食野..

我 :下..點解唔食野...[緊張]

瑜 :乜你唔知咩..

我 :我...黎左英國..都冇搵過佢..

[其實阿純根本就冇咩胃痛..只係間唔中..不過阿瑜想呃阿樂]

瑜 :哈..乜都唔知學人中意人..咁又係既..阿純點會講比你聽..

我 :咁同你溝女有乜撚野關係呀..柒頭

瑜 :你再講多D囉..我只會令阿純更傷心..更痛苦..

我 :你想點撚樣..

瑜 :唔好用咁既態度同我講野..你醒醒定定..我都仲會係樂小姐面前做下戲既

我 :你點解要咁對佢..唔愛佢..放過佢喇

瑜 :如果你有個咁靚..身材咁好..性格又好既女仔..仲願意等你..你會唔會放棄?更上...而家我呢邊D女玩完就算..始終都係阿純先可以長...

我 :你根本唔中意佢

瑜 :我最中意都係自己..你邐 清楚..應該講定唔講喇

講完之後..佢就起身走左..

我仍然呆坐係CAFE度..

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 a嬌 於 2007-7-17 01:42 PM 發表

好呀..~!一定會既,,^^嘻嘻

嗯嗯=]THZ哂你牙-*嘰''=]

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...