加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}怎麼會那麼笨=]{口語}{粗口}=]+卜吧xD
載入中 ...
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
I-See幣 21422 錢
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-6-25
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
回復 #552 牙東 的帖子

好牙-*thz=]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 235

我地到左步之後 ..就去左我地BOOK左既酒店 ...世界最高最豪華既帆船酒店..一晚要成5萬蚊港幣架 ...

放低左D野 ...做左個SPA 之後 ..就周圍影下相係酒店度 ..因為好小可黎呢D地方 ...如果你係我身邊 ..你話幾好"

到左中午 ..

爽 :我地而家去邊..天書有冇講呀..

我 :等我問下佢丫

之後我拎左本天書出黎 ..

我 :天書天書 ..我地而家應該去邊呀 ..[之後就打開左黎睇..]

睇到一頁講杜拜著名既水的士 ..都覺得幾FUNNY ..就一於搭下喇 ..

我 :天書叫我地去搭水的士 ..

爽 :真係架 [搶左本書黎睇]

爽 :哇 ..好呀好呀 ..幾得意啵 ..咁我地而家去喇 ..

我 :好..出發"!!!

我地搭水上的士Arba去杜拜海灣 ...沿途見到兩岸有好多建築物 ..真係好靚 ..

爽 :你叫我係度住一世都肯呀 [望住出面D景]

我 :咁你有冇錢丫 [因為杜拜係一個好有錢既國家]

爽 :哈 ..咁又冇啵 ..

我 :咪係囉 ..

爽 :阿樂 ..係我個袋幫我拎部相機黎丫 ..

我 :好呀 [之後拎左比佢]

阿爽今次既主角終於唔再係我 ..而係D建築物 ...

落左水的士之後 ..我地去到香料市場同黃金街... ...

都係SHOPPING的 ...我地已經冇咩興趣了 ..因為之前已經買了很多 ..

爽 :冇咩興趣喇 ..

我 :我都係咁話 ..度度都係買呢D野 ..

爽 :咁不如去睇下野仲好喇 ..

我 :咁不如去杜拜博物館

爽 :好呀好呀

之後我地去左博物館. ..入面有講杜拜既發展同歷史 ...

睇完之後 ..已經係入黑了 ..

我地番左間豪華酒店食晚餐 ...

真係一分錢一分貨 ..質數真係唔同我地之前住果D ..

食完之後 ..我地坐左係露台度傾計 ...

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 236

其實所謂的露台 ..係我地間房出面的 ..我同阿爽只隔住一度 [場]

爽 :聽日我就要走喇 ...

我 :嘻 ..玩夠了"?

爽 :冇野再可以玩LU ..

我 :咁又係既 ..

爽 :不過今次去旅行最大得著係識到你 ..

我 :爽呀 ...其實..點解你咁快中意左我"?

爽 :UM ..[諗左陣] 其實我諗..我當左你係佢..

我 :佢"?你XBF?

爽 :我冇同佢一齊過 ...只係我中意佢 ...

我 :中意左幾耐呀?

爽 :我諗 ...3年到喇 ..

我 :咁而家呢"?

爽 :結左婚了 [笑]

我 :[呆一呆] 結左好耐架喇""?

爽 :其實 ..係今日 ...

我 :咁.....

爽 :所以我揀...聽日先番去 ..我冇辦法祝福佢..[笑]

我 :咁點解你會..咩..我"?

爽 :其實我諗係錯覺 ..我識佢 ..都係去旅行識 ..果陣..佢岩岩失戀 ...

我 :哦 ..不過我都冇戀過 ..

爽 :可能係好事呢 ..

我 :都有人同我咁講過 ..[笑]

爽 :你番香港喇 ..

我 :點解 .. 我面對唔到佢 ..

爽 :你都冇想得到D咩 ..你都係想佢開心咋嘛 ..

我 :但佢嬲左我 ...

爽 :唔會嬲好耐 ...

我 :但 ...

爽 :你自己中意喇 ..聽日跟唔跟我走 ,..或者..你遲D走 ..定係..你永遠都唔走 ..都係你既決定

我冇出聲 ..

爽 :訓喇 我...聽日早早早機 ..要零晨起身 ..

我 :我都好開心識到你 ..我比電話你丫

爽 :有緣自然會見到架喇 ...早抖

講完之後阿爽就番番入房了 ...

我就繼續呆左係度 ...

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 237

呢一晚 ..我冇訓到 ...我係度諗 ...我真係要番去面對佢??

我唔知點樣面對阿純 ...

諗諗下 ..好快就半夜 ...我聽到隔離有聲 ..應該係阿爽走LU ...我冇行過去講聲再見 ..

因為學阿爽講 ...有緣會再見到....

不知不覺 ..我訓著了 ..

第2日醒來既時候 ...已經係中午時份 ...

自己一個走到海邊 ..吹吹風 ...

突然..有點醒 ...我唔係一直以黎只係想阿純開心咩既"??

我走左 ..佢未必會唔開心 ...但佢呢個人 ..從來嬲人都唔會耐 ..

如果佢唔開心既時候 ...我唔係佢身邊 ..

真係唔敢想像會變成點 ...

所以.....

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
而家會打番阿純架喇...所以阿純會用 [我]

自從果日之後 ..阿瑜都對我好好 ...一齊住左成6日呀 ..

佢屋企人終於去完旅行番黎 ...所以我都要番屋企喇 ..

我 :你屋企人幾點機呀?

瑜 :5點呀 ..

我 :咁我地去唔去接機呀?

瑜 :唔洗喇 ..不如你番屋企先"

我 :點解呀?

瑜 :廢事喇 ...

我 :點解呀 ?你屋企人而家都對我冇野喇 ..

瑜 :UM ...你都知佢地傻傻地架喇 ..

我 :咁呀 ...好喇..

瑜 :你自己搭車小心D喇 ..

我 :你唔係送我既咩?

瑜 :下 ..一來一回好累呀 [個樣好慘]

我 :咁我入黎夠辛苦喇 ..

瑜 :乖喇 ..自己番去好冇

我 :E呀 ..

瑜 :最多我陪你傾住電話番去"

我 :咁...好喇 ..

瑜 :[開門比我] 自己小心D喇

我 :知道喇 [KISS]

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO .238

我上到車 ...就同阿瑜傾住電話 ...

我 :我上左巴士喇 ..

瑜 :[過左陣] 哦 ..係呀..

我 :係呀 ..你做緊咩呀

瑜 :冇呀 ..打機囉 ..

我 :你唔好日打夜打喇..

瑜 :得喇 [唔耐煩]

我 :妖 ..係咁喇 ..

之後我就聽住歌番屋企 ...

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 238 [下集]

番到屋企 ...冇咩野做 ...打比嘉嘉傾下電話

電話中 -------------------------------------------------------------

嘉 :HALO ...

我 :哇 ..做咩咁風騷呀把聲

嘉 :嘻 ..我拍拖喇 ..

我 :下"!!幾時既時 ..邊個黎架 ...係邊度識呀!!!

嘉 :你一次咁多問題 ...

我 :答你就答喇 ..

嘉 :你仲記唔記得我地之前去中環 ..咪話有條仔既 ..

我 :丫..係呀 ..你發姣架嘛果陣 ..

嘉 :頂你 ..咪就係果個囉 ..佢叫阿家呀又係 ..不過係家庭果個囉 ..

我 :WOW ..好襯啵 ..不過點一齊架"?

嘉 :你呢排成日搵阿瑜 ...阿昕果D又拍拖 ..我咪同另外D FD出去囉 ...咁佢地成日去中環玩架嘛..咪識左囉 ..

我 :你曳曳喇 ..有冇TAKE野先"

嘉 :ER...[驚我鬧]

我 :講喇 ..

嘉 :有呀 ....[驚]

我 :唔准咁多呀!!!

嘉 :嘻 ..知道喇 ...

我 :咁之後呢 ..點一齊架"?

嘉 :冇呀..見得多 ..玩得多 ..有一次..我地唱K ..佢唱 [愛很簡單] 唱完 ...話隻歌係比我架

我 :WA ...咁吁超LUM!!!

嘉 :哈哈 ..係呀 ..之後就一齊左囉 ..

我 :咁咪好囉 ..阿傑之後 ..你都冇拍拖咯 ..

嘉 :唔好提佢喇 ..而家好開心呀..

我 :衰野 ..我唔打比你你都唔洗同我講架喇 ..

嘉 :我打過比你架 ..電話都冇開 ..

我 :丫. ..係啊 ..我係阿瑜屋企訓左幾日 ..都冇帶差電 ..

嘉 :死婆 ..你咪又係咁 ..都冇打比我..

我 :哈哈 ..SORRY囉 ..咁我地幾時出黎丫 ..

嘉 :我地兩個定叫埋佢地呀?

我 :冇所謂呀 ..

嘉 :唔係呀 ..就我地兩個..幾時都得 ..但叫埋其他要就時間MA ..

我 :咁我地兩個囉 ..

嘉 :就後日喇 ..

我 :好..一於咁話 ..

.....

.,.....

我地係咁傾D無聊野. ...傾到夜晚訓覺先肯收線 ,,,
阿瑜都冇打過黎 ..

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 239

後日了 ..電話中 ...

我 :喂 ..

嘉 :起身未呀 ..

我 :起左喇 ..

嘉 :你唔記得今日約左我咩?

我 :記得呀..做咩

嘉 :起左又唔打黎 ..死野..

我 :唔係呀 ...我諗住你冇咁早咋嘛 ...

嘉 :哦哦. ..掛住你丫嘛 ..

我 :哈哈 .咁我地幾點出呀 ..

嘉 :而家11點幾 ...不如1點鐘係TST等..

我 :OK

TST ...

我去到已經見到嘉嘉 ..

我 :乜事呀今日

嘉 :乜野咩事呀 ..遲到請食野呀

我 :就係你早到囉 ..先出奇呀 ...

嘉 :你死喇 ..去食野喇 ..好肚餓

我 :好呀...食乜

嘉 :去百利食炸野呀

我 :咁行喇

食野中.. ...

嘉 :點呀你 ..

我 :我咩呀..不如講下你丫 ..

嘉 :我呀 ...[笑] 幾好丫 ..不過日日都出到老遠 ...

我 :點解既 ..

嘉 :佢住跑馬地 ....

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 239 [下集]

食野中.. ...

嘉 :點呀你 ..

我 :我咩呀..不如講下你丫 ..

嘉 :我呀 ...[笑] 幾好丫 ..不過日日都出到老遠 ...

我 :點解既 ..

嘉 :佢住跑馬地 ....

我 :哇 ..有錢仔啵 ...

嘉 :咁阿瑜都係喇 ..低B婆 ..

我 :唉 ..咪鬼講佢"!

嘉 :做咩..佢又偷食呀?

我 :咁又冇 ...但佢成日都唔理我囉 ...D態度又唔多耐煩咁..

嘉 :真係架"?以前會唔會架..

我 :你話呢"?以前緊係唔會喇 ..錫到我死"

嘉 :咁而家點解咁既 ..

我 :我驚佢出面仲有第2個呀 ..

嘉 :你地日日都見..佢仲邊有時間啵,,,

我 :咁佢有玩MSN架嘛 ..

嘉 :MSN?果D死得喇 ..你估網戀咩白痴

我 :咁又係既 ..我中意得佢..應該要信佢..

嘉 :ER ...都可以咁講既 ..不過小純 ..我勸你唔好放個心落去喇..

我 :點解呀 ?

嘉 :佢之前都咁對你 ..

我 :我信佢會改架 ..我地食野喇 ...

嘉 :嗯 ..好喇 ..

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6222
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  閱讀全部
NO. 240

食完野 .. ..我地行街 ..竟然...比我見到個好似阿樂既人..我成個人定左..

嘉 :喂 ..做咩唔行呀..

我 :[定左]

嘉 :喂 ..[係度FING我] 唔好嚇我喇 ..

我 :[回神之後就係咁向果個方向跑]

而嘉嘉就係後面追住我 ..我跑到去維園果面 ..但實在太大...真係搵唔到就停左落黎 ..

嘉嘉見到我停低左 ..就慢慢行番過黎 ..

嘉 :[喘哂氣] 喂..你發..咩癲呀..

我 :[失落] 我頭先好似見到阿樂呀 ..

嘉 :下 ...但都唔洗跑架嘛 ..

我 :我..唔知呀..

嘉 :不如坐低先 ..真係好累 ..

我 :我買支水比你飲喇 ..你坐下先

嘉 :唔該

我就行去買支水比嘉嘉飲 ..番黎 ..

我 :拿...飲啖水先喇...

嘉嘉拎左之後,,,一口氣飲左半支..

我 :順番D未呀條氣 ..

嘉 :好好多喇 ..

我 :唉 ..都唔知佢死左去邊..

嘉 :其實你係咪中意阿樂既姐

我 :[諗左陣] 我諗..我係感動

嘉 :咁又係既 ...我係女仔都會喇 ..為左自己做左咁多野 ..

我 :不過..點都好..我都想搵番佢 ...我想講清楚 ...同埋 ..我想見佢..

嘉 :佢會番黎既 ..如果你已經攪清楚自己唔係中意佢既 ..咁慢慢都未遲丫..

我 :唉 ...算喇 ..我想番屋企丫 ...

嘉 :好喇 ..

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...