加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉][口語]★[[藍風中學愛情傳<_+。
載入中 ...
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
I-See幣 13188 錢
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-12-23
註冊天數 6763
狀態 離線
  閱讀全部
「歡迎光臨!」

「子怡姐∼我地又黎啦!」

把聲既主人係從門口入左黎既嘉琪

而嘉琪既身邊,就係唔講野既呀狼。

呀狼既冷淡令我好唔開心...

「係呢,你地去唔去學校既旅行??」

「我地去呀∼子怡姐,到時我地一齊行街好唔好?」

「好!唔講住啦∼你地食咩?」

之後我就繼續做野啦...」

---------------------------------------------------------

就係咁,好快就到左旅行既日子啦!>▽<

其他同學都係住酒店,而我地就同學校申請左住係呀狼既別墅。

一落左機,我地就去左佢間別墅,

之後可憐既我冇休息過就比小月同嘉琪拉左去行街>^<(第一日自由活動)

佢地就係咁買野,我就睇多過買...

之後我地去左一間酒吧飲野(= =小朋友唔好學)

之過,我地冇飲有酒精既飲品!=▽=

「你地飲住先啦!我去一去洗手間。」

「ok!」佢地應左一應我就繼續睇既地自己買左既野。

去完洗手間出黎,我聽到一把好熟悉既聲音...

我既眼不停咁搵把聲既主人...

終於,我係吧台既前面,見到呀狼。

佢睇黎飲得好醉,身邊仲座住一個好靚既女仔...

唔知點解,我睇到呢個情景,我個心...就好痛咁...

我已經忍唔住睇落去,於是轉身走左...

但當時,子怡冇發覺,呀狼望住個女仔,叫出黎既名...係子怡...

我返到小月佢地既位置。

「子怡姐,你隻眼咁紅既?做咩事?」

「沒...沒野呀,我地走啦。」

「哦...」

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6763
狀態 離線
  閱讀全部
「子怡∼遲到啦∼快d啦!」小月一邊拉住我行一邊講

「得啦得啦...好眼訓呀-0-」

今日我地要去滑雪,呢個係學校準備比我地既活動,所以一定要去@w@∼

到左滑雪場...

「嘩∼好呀>口<」我地三個女仔一齊講左出黎

「現在你地佢借滑雪既用具,之後就可以開始試下啦。」

老師講完就帶左我地去借工具。

一開始都唔係好識,但玩左一陣就開始越黎越熟,

仲可以滑得好快tim>w<

直到就天黑...

「小月,走囉∼」

「好呀!但...唔見嘉琪既?」

「佢頭先仲係道喎!」頭先先睇到嘉琪係度玩緊,現在又唔見左人?

「咁點呀!?」

「我去找找佢,你就返大堂睇下佢係唔係個度啦!」

「ok!搵到既就打比對方啦。」

之後我就開始去左樹林搵嘉琪...

小月一返到滑雪場既大堂...

「嘉琪呢!?佢係邊?見唔見到佢?」

小月一見到呀狼同呀風就不停問佢

「邊個搵我?」嘉琪係洗手間走左出黎

「你點個係度既?」

「我!?我頭先肚痛,但我又離你地咁遠,咪冇講就走左囉∼係咩野呀?」

「死!!子怡去左搵你!」

「下!!快d打比佢啦!」

個個都好緊張咁望住小月...

「打唔通!可能係收唔到呀!」

「下!咁子怡姐點算!?外面個天已經黑晒,仲開始落雪,周圍又冇其他室內地方,

咁落去好易失溫嫁!」

「我去搵佢!」呀狼沖左出去。

「我都係!分頭搵!你地留係度等,睇下佢有冇返!」呀風都出左去。

「好!」

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6763
狀態 離線
  閱讀全部
今次子怡終於醒左

「做咩...咁大聲」子怡用盡力,都只可以發出好細既聲音

「我地快d走!你越黎越凍,再唔回復正常體溫會死!」

「死...!?」

「係呀!走啦!」

呀狼抱起左冰凍既子怡,之後一直走,直到見到一間小屋...

「我地入去避一避雪啦!」
...............................................................................................

佢地入都去一間小屋....

狠:你點呀,仲係咪好凍呀

子怡:唔係呀,有你係都,唔凍啦

狼:唔好講啦,你知唔知我好擔心你呀(喊左出來)

子怡:我知呀,我下次唔會啦,唔好咁啦

狼:冇下次呀,

子怡:55,你唔來,我真想咁就死嫁,因為你對我好冷淡,我以為你唔愛我啦,咁我生存都冇咩意思啦

狼:sor,我以後都唔會咁嫁啦,你唔好死呀,唔好走呀......><

子怡:我都冇事啦,唔好傷心啦,你傷心,我會心痛嫁.......><

狼:你可唔可以比多次機會我呀,

子怡:................

子怡想起風.......

唔知子怡會唔會答應呢????

頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6763
狀態 離線
  閱讀全部
子怡想左一下.........

佢知佢當風只係哥........

冇其他.......

所以........

........................................
狼:...................

狼:我都知你唔會比機會我,算啦

(狼起身想走時)

子怡:唔好走啦,我都冇話唔答應你^^

狼(好開心咁轉身)咁係咪答應呀

子怡:我都冇講

狼:=.=!!

子怡:返去啦,佢地擔心呀

狼:哦....

子怡係冇講同狼一起,但都暗示左

嘉琪:子怡姐,你有野嗎?

子怡:有野點返來呀

嘉琪:=.=

子怡:好餓呀,去食野啦

小月:等你咋

子怡:哦=.=

風:行啦...

去到飯店.....

風:狼,你做咩咁唔開心呀

狼:冇野

嘉琪:哥,你傻左呀,唔出聲既

狼;............

小月:咪錦啦,開心d啦^^

狼:....................

風:你同子怡仲未好返呀

狼:............

子怡:冇咁既事

狼:下.......

子怡:...............

狼:你都冇講......=.=

子怡:玩咋...睇下你幾唔開心啦,都知你仲愛我啦,我點會咁對你呀

狼(好開心)真嫁.....你可以同我一起呀

子怡:唔可以呀,豬,咁都唔知.....><

狼:..................

嘉琪:哥,你好豬呀

狼:=.=

(風好似有d唔開心,但佢都想子怡開心,所以祝福佢地,佢只係想子怡開心就夠啦...........)

今日係最後一日,大家都唔想走,但都唔可以

返到hk,佢地就各有各返屋企啦..........

頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6763
狀態 離線
  閱讀全部
子怡返到屋企好累,就訓左啦,起身果時到8點啦,佢去左洗白白啦,出來見到風add左佢

風:hi....

子怡:hihi......

風:做緊咩......

子怡:冇咩好做呀.......

子怡:你呢......

風:同你一樣......

風:我有野做.....

子怡:88

風:8......

子怡見風off左就訓啦........

第2日9點左右,小月打來叫子怡出街........

小月:咁耐嫁

子怡:咁早叫人出來做咩呀

小月:我.......到唔知點講.........

子怡:..............

小月:我覺我中意左風呀

子怡:.................

子怡:同佢講啦

小月:但到唔知佢中唔中意我既

子怡:你到冇同過佢講

子怡:支持你喎,比心機

小月:咁我去同佢講啦^^

子怡:55......

小月走左啦......

子怡好似唔係好開心咁........

佢到唔知點解.......

佢想佢唔會中意左風嫁.........

佢行行下去左風屋企下.......

見到小月同風.....

小月:hi

風:hi

小月:我有野同你講呀........

風:[cool]哦....

小月:我....我...

風:............

風:你咩......

小月:我...我...中意你呀......><

風: [冇出聲...]

小月:..............

大家到冇出聲,過左一會......

風:咁.....做我女朋友呀.....

小月:真既......

風:55

小月:嘻嘻...^^

子怡睇到哂,佢好唔開心,但係佢當日選狼既,佢只好祝佢地快樂啦........

頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6763
狀態 離線
  閱讀全部
可能風想放下子怡啦,就答左小月既要求啦,

學校

風同小月拖手仔返學...

狼:估唔到你地...

子怡:咪嘈啦...

小月:........(面紅)

狼:幾時開始嫁

風:關你咩事

狼:..........

子怡:咪左著人啦

狼:咁老婆仔,我地去食早餐啦

子怡:邊個係你老婆仔呀

狼:邊個應咪邊個lu

子怡.............(冇野好講)

風:小月月,我地走啦,唔好左人啦

小月:哦(面紅)

狼:我地都走啦

子怡:哼!!!!

狼;唔好咁啦(錫左去子怡到)

子怡;....面紅

媾婆a,b,c:我既狼狼呀......

a:佢小心d呀.....

頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6763
狀態 離線
  閱讀全部
放學

狼:子怡,我有野做呀,你走先啦

子怡:哦(唔開心)

狼:我走打比你啦,88

子怡:88

子怡去左廁所

姣婆a:八婆

子怡冇理佢

姣婆b:君姐叫你呀

子怡:吓.....哦......(好cool)

姣婆c:八婆,扮cool呀

姣婆a:人地唔扮cool點溝仔呀

姣婆b:咪係,成日扮野喎

姣婆c:死媾婆,咪再扮野啦,冇人救你嫁啦,我到知你好怕嫁啦(奸笑)

子怡:睇下邊個死先

姣婆a:咁大口氣呀,死八婆

子怡: (好火好火)邊個媾d自己知啦,縞唔到仔係都發瘋,冇野呀,有病睇醫生啦,照下你地個豬樣啦,你地溝唔到仔既原因呀,咁中意發媾,我係男仔第一個走人啦,死kai子

姣婆b;你............

子怡:你咩你呀,學多幾年先同我串嘴啦

姣婆c:你小心d呀

子怡:多謝關心喎,小心d咩呀

姣婆a,b,c好冇面咁走左啦.......

------------------------送多篇`----------------------------------------------------
子怡返到屋企,因為太累,所以訓左係張床啦

一個自愛也好 越對我好 越需要控制我反應  對未來沒信心 怎張開眼睛  花花世界太過美 哪有我蹤影  怕有天放心後 才給我最愛拋棄  我要謹守我座右銘

子怡電話聲

子怡:邊個呀

狼:我呀

子怡:哦......野狼

狼:......=.=咩野狼呀......

子怡:嘻...做咩呀

狼:  冇,你係邊呀

子怡:屋企呀

子怡:做咩呀

狼:哦,出唔出來呀

子怡:唔啦,好累呀......><

狼:哦...(好失望)

子怡:明天一起返學呀

狼:好呀

狼:咁你訓下啦喎

子怡:55

狼:88

子怡:8

睇下小月同風啦.......

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...