加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉][口語]★[[藍風中學愛情傳<_+。
載入中 ...
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
I-See幣 13188 錢
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-12-23
註冊天數 6760
狀態 離線
  只顯示 cAroL`柒 的帖子
就係呢個時間,呀風一野拉左我過佢度,仲攬住我講

「你冇資格愛佢!」

我同呀狼都呆左...

「子怡由我保護就夠啦!」

之後我就比呀風拉走左...

----------------------------------------------------
一路上我諗左好耐...

我唔知我係唔係鍾意呀風...

如果我對呀風既感覺唔係愛情,咁我可以而咩黎回報佢對我所做既事!?

「呀風...你唔好對我咁好...」

「點解?」

「因為...我唔值得你咁做...」

「你值得。你唔洗覺得欠我d咩,我只係想保護你。」

佢既語氣聽起野好冷淡,但我到既,係佢話裡既體貼...

「多謝你,呀風。」

「嗯。」

笑起黎既呀風,好迷人,有一種獨特既氣色...

悶悶不樂既呀狼去左一間酒吧飲酒...

「靚仔,有冇興趣同我飲番杯?」

已經係第五個走過黎既女生。

呀狼冇理佢,只係繼續飲酒...

佢好亂!佢唔知可以點做!努力搶返子怡!?但當初係自己既錯而令佢受傷,

佢唔想再傷害到子怡...

忘記子怡啦!

呀狼一口氣將酒灌入自己既口,希望可以忘記腦海中子怡既影子

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
^^傻妹妹
中級會員

會員編號 244048
精華 0
積分 1121
帖子 361
威望 0 點
I-See幣 11488 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-12-9
註冊天數 6409
狀態 離線
  只顯示 ^^傻妹妹 的帖子
個個到中意子怡的

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
=愛爆你丫_!
初生嬰兒

會員編號 244640
精華 0
積分 367
帖子 7
威望 0 點
I-See幣 11008 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-12-10
註冊天數 6408
狀態 離線
  只顯示 =愛爆你丫_! 的帖子
好睇啊!!
快D POST啦!!!
加油啊

頂部
*呀梨__
認證會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 247875
精華 0
積分 1977
帖子 909
威望 0 點
I-See幣 15359 錢
GAME幣 105 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-12-16
註冊天數 6402
來自 °﹏×*.夢幻餅乾店┼﹢×*
狀態 離線
  只顯示 *呀梨__ 的帖子
快D POST LA好好睇,十卜十卜!!

頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6760
狀態 離線
可惡!早知就寧死不屈啦!搞到咁晚出黎買糖水!」

楚楚可憐既我係呀媽同呀哥既「酷刑」下屈服,被迫出黎賣糖水。

死!☉口☉"點解有人跟住我咁既...!?

呢個時候...維有走人!

點知個個人行左出黎攬住我...

「唔...唔好走...」

我先發現,原本係呀狼。佢個身有好重既酒味,可能係飲醉掛!

「比我抱多一陣...一陣就可以...」

「嗯。」

佢既眼氣好唔開心,令我都會得好痛苦...

我地兩個就係咁攬住一齊,但邊個都冇出一句聲...

呢個時候佢放開左我...

「再見。」

呀狼既呢句再見好沈重,好似有千斤重...

點解我有咁既感覺呢?

呀狼離開既時候,已經雙眼通紅,應該忍左好耐唔喊出黎...

而我,只係繼續呆呆咁企係電線桿下流淚...

其實剛才既我,好想講一聲「唔好走」,可惜我已經錯過左上天比我既機會...

頂部
BlueEmpress
嬰兒上路

會員編號 148807
精華 0
積分 464
帖子 68
威望 0 點
I-See幣 11201 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-4-6
註冊天數 6656
來自 Palace
狀態 離線
  只顯示 BlueEmpress 的帖子
快d post la..出未呀??

頂部
啊婷//
嬰兒上路

會員編號 256864
精華 0
積分 413
帖子 55
威望 0 點
I-See幣 10897 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-1-4
註冊天數 6383
狀態 離線
  只顯示 啊婷// 的帖子
快d po~好想睇啊~
十卜十卜....
加油喔~

頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6760
狀態 離線
「子怡,你最近好似冇咩精神。」呀風講

「冇呀,我最近係餐廳做兼職,所以先咁姐∼我冇事嫁!」

「嗯。」

之後我去左餐廳上班...

「hihi。」

我向上一望...原本係最近冇返學既雪玲。

「hi...」

「可以傾一傾嗎?」

「好...」因為之前發生既事,我對佢有少少防範...

之後我地座左係餐廳既一角...

「子怡...之前既事對唔住。」

我冇諗過佢係黎道歉,所以呆左一呆。

「我真係好愛好愛呀狼,從少既夢想就係嫁比佢...所以之前我發覺佢愛既係你,

我真係好唔開心...於是我想搶佢返黎...一開始我的確係因為愛呀狼先咁做,但慢慢我發覺,

我所做既只係想報復你。」

雪玲微笑住咁講,好似只係平時傾計咁

「係因為妒嫉吧!子怡你既外表唔吸引人,但你係一個好有魅力既女仔。所以不知不覺中,

我所做既野已經唔係為左呀狼既愛,而係想報復你。」

「哦...」其實雪玲係一個好好既女仔,只係一時方向錯左...

「其實我一開始就知道呀狼鍾意既係你,但我一直扮作唔知...其實一開始呀狼就只係當我妹妹,

但我一直唔想去面對呢個事實,到頭來自己傷痕累累...」

「咁你之後打算點?」

「我已經同呀狼既媽媽講左我要解除婚約。」

雪玲而好平常既聲線講。

「解除婚約!?」

「係。我已經決定下星期個返英國。」

「點解唔留低?」

「我想忘記呀狼從新開始。子怡,你係一個好好既女仔,我好希望可以同你做朋友,但我決定返英國從新開始。」

「雪玲...」

「係呀!我要走啦!再見!」

佢睇一睇時間,然後用我講。

「雪玲,再見。」

之後雪玲走到門口既時候,突然回頭同我講

「子怡,其實呀狼佢好鍾意你,只係一時間睇唔清楚真相。」

之後雪玲就離開左餐廳...

頂部
D!N潼
初生嬰兒

會員編號 218020
精華 0
積分 359
帖子 4
威望 0 點
I-See幣 10996 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-10-8
註冊天數 6471
來自 地球
狀態 離線
  只顯示 D!N潼 的帖子
快D POST,,快D POST!
好好睇..一次過睇哂咁多篇,,,,
快D POST啦!
                                    BY:潼

頂部
cAroL`柒
初級會員

會員編號 90646
精華 0
積分 1096
帖子 276
威望 0 點
GAME幣 120 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6760
狀態 離線
「學校將會舉行旅行,今次去既地方係加拿大...」

同平時一樣,老師一講完就雞咁腳咁走左啦...

有錢人既學校係唔同d,去都去d好d既地方

「子怡,你去唔去?」問我既身旁既呀風。

「唔...」加拿大呢個名真係幾吸引

「子怡∼一齊去啦∼現在加油站落緊雪,一定好好玩嫁!」

小月沖左過黎同我講。

「咁...好啦!」我諗我之前打工儲既錢都夠,再唔係可以同呀媽借...

「好野!」小月真係好可愛,小小事就咁開心。

唔知...呀狼去唔去呢?

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...