加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 轉載╭×叛逆°≠ST.JULY高校"*故事到左大結局啦......thx你地支持牙
載入中 ...
TOFUv3v
吹水高手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天  

會員編號 215947
精華 0
積分 6228
帖子 5228
威望 0 點
I-See幣 18961 錢
GAME幣 4381 個
口水 541 滴
MSN宣傳 49 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-10-1
註冊天數 6473
來自 葵涌
狀態 離線
  只顯示 TOFUv3v 的帖子
好好睇牙!?

Sup*u呀

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
wEnnn
初級會員

會員編號 328485
精華 0
積分 506
帖子 162
威望 0 點
I-See幣 12924 錢
GAME幣 308 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-6-3
註冊天數 6227
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 wEnnn 的帖子
sUP ***
快d post ,,,,

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Ling_wai
中級會員

會員編號 328395
精華 0
積分 795
帖子 305
威望 0 點
I-See幣 13597 錢
GAME幣 97 個
口水 29 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-6-3
註冊天數 6227
來自 hk
狀態 離線
  只顯示 Ling_wai 的帖子
+++ CASE   52 +++

{課室}

珊:: 點解好似幾日都唔見左聶耀臣??CALL佢手機又冇人聽‵

雅:: 你掛住人AR??‵‵XD

浩:: 不過講開又覺喎……

<<嘟……>>

珊:: (攞部手提出黎睇)有短訊……係聶耀臣!!

雅:: 情信AR?!KAKA,,

珊:: 阿臣比佢阿爸鎖住左……

雅:: 一定係阿臣D阿爸同阿哥…

珊:: (走左)

雅:: 你去邊AR??

珊:: 我要去救聶耀臣……

浩:: 得你一個做得D咩?‵去送死AR?!我地一齊去LA…

珊:: 好……

{倉庫}

謹:: 你都有幾多朋友丫‵‵(玩臣*個電話)不過唔洗好耐,,就會一網打盡XD

臣:: (比人扎住左)你唔好搞我D朋友!!

謹:: 呢D就係叫義氣AR??XD‵(踩住臣*個頭)

影:: 謹!!適可而止!!

謹:: 係GE,,大哥…

臣:: 跟尾狗…XD‵

謹:: 咩話?!(不斷打臣*)

{另一邊}

浩:: 都話唔係呢到架LA‵‵仇美雅…

雅:: 我點知啫!!

傑:: 唔好鬧交,,靠右行就啱架LA…

珊:: 好彩我帶左個軍師黎啫…信你地,,人都死!!

謹:: 咦‵‵你地終於都黎LA??XD

珊:: 你係邊個??

謹:: 我係臣GE二哥,,聶耀謹!!多多指教!!(用槍指住佢地)
………………

頂部
Ling_wai
中級會員

會員編號 328395
精華 0
積分 795
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 97 個
口水 29 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-6-3
註冊天數 6227
來自 hk
狀態 離線
+++ CASE   53 +++

影:: 謹!!係咁對耀臣D朋友GE咩?!

謹:: (放低槍)大哥……

影:: (機械式對答…)我叫聶耀影…請過跟我黎呢邊坐…(帶佢地會客室)

珊:: 你覺唔覺果個聶耀影同聶耀謹好似聶耀臣??

雅:: 佢地係兄弟丫麻……(無奈)

珊:: 係眼神…甚至好似同最初GE我地!一模一樣…一樣咁恐佈,,一樣咁黑人憎!!

雅:: 講開…又似……

浩:: 哈‵‵又係喎!!同你地上年恰4A果個豬頭思GE眼神一樣XD

雅:: 江永浩!!你唔好笑AR!!你同阿龍打交果次GE眼神都係咁!!

傑:: 依個應該係響受緊反叛,,兇殘,,仇恨GE邪惡眼神……

珊:: JACK少‵你鬧幽小潔果陣咪又係咁!!XD‵‵

傑:: 哩個應該係每個人必經GE階段……

影:: 到LA…(開門)請入去LA!!

(有一大堆人企喺到…)

影:: 請坐!!(坐喺主席位)

珊:: 聶耀臣究竟點?! 快D放佢出黎AR!!

影:: 唔需要咁心急!!我唔同謹,,唔到非必要GE時候,,唔會出絕招……

珊:: 咁你想點AR?!

浩:: 鬼婆珊!!冷靜D,,我諗佢想同我地講數啫!!

影:: 冇錯!!

保標:: (攞左一個黑色皮箱出黎,,打開佢,,全部都係1000蚊鈔票)

影:: 如果你地當冇聶耀臣依一個人出現過,,我保證哩堆錢就係你地!!

珊:: 阿臣‵唔止依個價錢!!

影:: 你地想要幾多?!

浩:: 唔洗好多,,一個聶耀臣就已經足夠!!

影:: 係你地迫我要出手!!人黎……

(D人捉住左雅*同珊*)

影:: 我決定同你地賭一舖!!如果你地贏GE,,就將佢地放走,,耀臣亦可以走!!

傑:: 如果我地輸呢??

影:: (用枝槍指住雅*)額外玩多一場遊戲……

浩:: 得!!我地一定唔會輸…

傑:: 我地賭D咩?!......

頂部
Ling_wai
中級會員

會員編號 328395
精華 0
積分 795
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 97 個
口水 29 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-6-3
註冊天數 6227
來自 hk
狀態 離線
+++ CASE   54 +++

影:: 我地就賭…你地喺3日之內賣哂E箱白粉,,

保鏢:: (攞左箱白粉出黎)

浩:: 唔得!!咁樣做同你地有乜分別丫…

影:: 好丫,,咁GE話,,我就殺左佢地!!

傑:: (噤住浩*)YAYA同鬼婆珊喺佢手上…我地諗清楚先……

浩:: 唔通我地真係要咁做?!‵

傑:: 冇錯…我地E+已經冇得揀架LA…

浩:: ……好!!但係3日之後1定要放人!!

影:: 冇問題!!(攞左張合約出黎)簽左佢!!

傑:: (睇下張約…簽左名)浩……(比張約浩*)

浩:: (簽左名…大力劈落枱到,,望左雅*一眼,,然後同傑*攞左箱白粉走左)

雅:: 浩!!唔好因為咁而做D傷天害理GE事AR!!(大哎)

影:: (邪笑左一下)佢地一定番唔到黎…(走左)

浩:: 我地無論如何都要救番小雅出黎…

傑:: 細聲D!!好似有人跟住我地…(越行越快)

浩:: 係咪聶耀影GE人?!

傑:: 我唔肯定 !!(同浩*跑緊)

警察:: 前面果兩個人同我企喺到!!(追住浩*同傑*)

浩:: 點解喺E個時候會有警察架?!(跑得仲快)

傑:: 係聶耀影‵‵佢叫警察黎諗住捉我地番差館…

浩:: 哈!!‵然後佢就順理成章贏左場比賽,,而我地就唔洗阻住佢……

傑:: 聶耀影果然係一個好聰明GE人!!

警察:: 你地已經被包圍LA!!...

浩:: (停低左,,攞住箱野)阿SIR…呢1箱野係白粉!!

頂部
Ling_wai
中級會員

會員編號 328395
精華 0
積分 795
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 97 個
口水 29 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-6-3
註冊天數 6227
來自 hk
狀態 離線
+++ CASE   55 +++

傑:: (細聲)浩!!‵……

浩:: (喺傑*GE掌心到寫『你1陣話係我迫你賣白粉,,然後你再想辦法救我』)

傑:: 但係……

浩:: (再喺傑*GE掌心到寫『你比我聰明,,我相信你…』)

傑:: (大聲)阿SIR‵唔關我事架…佢叫我幫佢攞D野咋,,我唔知係乜黎架!!

浩:: 你…你…

傑:: 我乜?!唔係你無LALA話唔夠力,,我洗幫你搬?!

警察:: 咪嘈!!你地跟我番去落口供!!

{差館}

警察:: 好..你可以走得LA!!

傑:: 多謝阿SIR…(走左)

警察:: 至於你,,你洗定屁股坐幾年監LA!!

浩:: (邪笑左1下)我好快就會出黎!!(被人鎖左去摳留所)

{3日後,,某貨運大樓天GE台}

謹:: 大哥‵點解唔1槍打死佢地啫…

影:: 我鐘意玩!!

臣:: (手腳扎住哂)你地冇人性架!!卑鄙!!

謹:: (1腳踢左臣*埋牆)幾時輪到你講野!!

珊:: 你地好LA!!卜契‵你地玩得好開心AR?!

謹:: 8婆‵你講乜啊?!(一巴打珊*到)

雅:: (自閉……3日都冇出過1粒聲)

影:: 肅靜!!就黎要開始玩第2個遊戲…(望左下錶)

臣:: 哥……

影:: 玩法係你地兩個對猜,,輸GE就要死,,另1個就永遠留喺黑暗密室之中……

珊:: 雅…我出包!!只要你都出包..我地就可以打和架LA!!(出左包)

雅:: ……(出揼)

珊:: 小雅!!......(呆左)

雅:: 珊‵你仲有阿爸阿媽要照顧…但係我冇啊!!

珊:: 咁江永浩呢?!你地咁辛苦先喺埋1齊…到頭來乜都冇…你甘心咩?!

雅:: 我相信…如果我地一直打和…佢會兩個都殺!!(望左一眼影*)

影:: 的確係咁!!(攞住把槍指住雅*)

雅:: (喊住咁推開影*,,好快咁跑去圍欄邊)浩‵‵我唔等你LA!!(跳左落去)

珊:: 雅!!(喊住大哎)

臣:: 白鴿!!(大叫)

浩:: (即刻跑去圍欄邊……)

頂部
Ling_wai
中級會員

會員編號 328395
精華 0
積分 795
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 97 個
口水 29 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-6-3
註冊天數 6227
來自 hk
狀態 離線
+++ CASE   56 +++

浩:: (好緊張,,好心痛咁,,望落去下面)仇美雅!!......

影:: (拍手掌【啪‵啪‵啪‵】)唔錯丫!!趕到黎…但係已經過哂鐘!!

浩:: (勁惡咁揑住影*)快D賠番仇美雅比我!!

影:: 哈‵‵……你要怪就怪自己黎得太遲!!

浩:: 卜契!!(一拳打到影*吐血)

警察:: 聶耀影!!聶耀謹!!你地已經被包圍LA!!舉高雙手投降LA!!

之後聶耀影,,聶耀謹同阿臣GE阿爸都被判30幾年刑期…

而聶耀臣就因為轉做污點證人而被判監3年…

呢3年黎,,田羽珊都會每日放左學去探阿臣…

至於仇美雅……

{墳場}                                             

浩:: 已經3年LA…我真係好掛住你…你過得開唔開心啊…

寧:: 我諗YAYA姐發夢都唔諗到浩哥你唔止會讀到中七,,仲升埋大學…

浩:: 我唔想小雅為我再擔心…我一定發奮…

潔:: 估唔到仇美雅對你GE影響力係可以咁大,,我徹底咁認輸LA!!

浩:: 我決定提早下個禮拜去美國視察一下學校GE環境先…然後就唔番黎架LA...

潔:: 嗯……都好GE……

浩:: 小雅,,再見LA!!(望住雅*個墳)

珊:: 都3年LA…估唔到當日果個花心蘿蔔,,竟然對一個死左GE人咁專一!!

浩:: 仇美雅GE屍體1日未搵到,,我係唔會放棄架……(走左)

傑:: 我下個禮拜同阿寧結婚…你都去唔到架LA…(飛左張喜帖比浩*)

浩:: (喺後面接住左)再見!!ST.JULY‵GE各位......

重有4集就大結局啦....你地要繼續十卜我啦....thx

頂部
carman.
嬰兒上路

會員編號 342134
精華 0
積分 440
帖子 79
威望 0 點
I-See幣 12612 錢
GAME幣 1147 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-4
註冊天數 6196
來自 mac
狀態 離線
  只顯示 carman. 的帖子
我覺得雅係未死+

頂部
小k〞
初級會員

會員編號 115564
精華 0
積分 1005
帖子 208
威望 0 點
I-See幣 12922 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-2-6
註冊天數 6710
來自 牙媽個肚牙↑
狀態 離線
  只顯示 小k〞 的帖子
1定十卜你..

原創→×吃﹍過像蜜*,糖般甜,,的糖果很難忍受×, 藥水*→,的苦●┘
http://www.hkisee.com/viewthread.php?tid=241659&page=1&extra=page%3D1#pid5942178
新小說丫 
好睇咖
睇下na
頂部
牛肉-]
吹水學徒
CALL ME牛肉.*

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 202259
精華 0
積分 3811
帖子 2241
威望 0 點
I-See幣 16891 錢
GAME幣 188 個
口水 60 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-8-18
註冊天數 6517
狀態 離線
  只顯示 牛肉-] 的帖子
我吾想雅死呀.T^T

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...