加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}怎麼會那麼笨=]{口語}{粗口}=]+卜吧xD
載入中 ...
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
I-See幣 21422 錢
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-6-25
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  只顯示 CECI0822 的帖子

QUOTE:
原帖由 小LA 於 2007-7-11 03:00 PM 發表
如果比阿純讀番書
會唔會識過第2個BF  ga?!`

唔知牙-*
  你睇下就會知=]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6657
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子
回復 #309 CECI0822 的帖子

我都想睇
你PO未睇度囉

我叫Dong : ]
MsN:SkY_MhT@hotmail.com
♥可以做個朋友嗎?
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 牙東 於 2007-7-11 04:03 PM 發表
我都想睇
你PO未睇度囉

嗯-*
  咁好啦-*我E家P0丫=]

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
no. 142

第2日...阿jim番工果陣..sms我..整醒左我

sms "
[老婆..我番工喇..尋日咁夜番..訓多陣..lunch再打比你]

我 :[ 老公..我已經比你個sms嘈醒左了]

jim :[ sorry呀..咁你而家快d訓番喇]

我 :[訓唔番呀..尋日喊到隻眼腫哂..好樣衰]

jim :[做咩喊呀傻豬]

我 :[尋晚我番黎同我媽講我要讀番書果d..佢話唔比..話我哂錢..一定係3分鐘熱度]

jim :[唔會呀嘛...一係講多幾次喇..唔好唔開心喇傻豬]

我 :[我真係唔明..點解佢地一次機會都唔比我呀..]

jim :[傻妹..唔好咁喇...我打比你好冇]

我 :[我唔想講野...]

jim :[傻妹..訓多陣喇..今日我收6點...放工出黎食飯好冇"?]

我 : [好丫..我黎搵你丫]

jim :[咁你好訓多陣..起身sms我...我電話放係身喇]

我 :[唔怕阻住你做野咩]

jim :[唔會..總之一定要sms我喇]

我 :[好喇..我訓喇..比心機番工..拜拜老公]

jim :[訓好d..拜拜老婆]

睇完最後個sms...我好快又訓番著了..因為真係好累...

醒既時候..已經係2點...出到門口..見到阿媽

媽 :訓到咁晏呀 [好似若無其事咁]

我 :嗯..係呀

媽 :食唔食野呀

我 :唔喇..一陣出去

媽 :哦

我 :媽呀...

媽 :做咩?

我 :你真係唔比我讀番書呀?

媽 :點解你咁想讀番書?

我 :我做過野之後..先覺得讀書好..

媽 :咁你姐係逃避做野姐..

我 :唔係呀..我只係想讀完書..搵份好d既工姐..你唔係想你個女一世都做pizza hut

媽 :[冇野好講] 我唔知你..總之..我唔會再比錢你讀書..屋企又唔係真係好有錢..比你咁哂 [講完就走左去]

我都唔想留係度..就早d出去pizza hut"

番到去...阿real已經企左係門口

real :衰妹"咁好番黎既

我 :下..係呀..搵阿jim嘛"

real :原來淨係搵阿jim

我 :嘻..唔係呀

real :佢收6點..而家先3點幾咋啵"

我 :係喇..不過我唔想留係屋企嘛..你唔會咁絕趕我扯掛

real :傻妹..你過黎呢邊坐丫..

坐低左之後..

real :食左野未呀?

我 :未呀"

real :食唔食野呀?

我 :唔喇..一陣jim放工先一齊食..

real :咁叫阿jim整個甜品比你食喇

我 :哇..想食肥我呀"

real :哈...傻妹..坐低等等先,,,我叫阿jim整丫"

我 :嗯..好呀..唔該

real :[笑一笑..之後走左]

等左一陣..阿real就拎埋個甜品過黎..

real :係唔係好靚呢"

我 :咁大舊既..

real :你係vip丫嘛..

我 :哈哈"多謝哂

real :唔洗..咁你食住先..我做野..轉頭傾..

我 :好丫"

咁我就食阿jim整比我既野食..真係好好味..頭先既唔開心都冇咩了,,,

因為呢個時間都幾忙..所以都冇人陪我..但間唔中..都會有d同事走過黎傾兩句..

就係咁就等到6點..老公收工lu"""

阿jim一做完野..衫都未換就走出黎搵我

jim :老婆..係咪等左好耐呀

我 :唔係呀 [2個幾鐘都話唔耐= =]

jim :傻婆 [拍一拍我個頭] 咁你等多我一陣..我而家換衫先

我 :好喇""快d呀

jim :知道了..

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 143

阿JIM換完衫出黎

JIM :老婆..行咯"

我 :好丫 [拖住阿JIM]

阿REAL唔知係邊樹彈出黎

REAL :WOW..好恩愛啵..

我 :哇..你係邊彈出黎架..嚇死人咩

REAL :你SWEET緊...當然見我唔到

JIM :死仔..又玩我老婆

REAL :唔玩喇..JIM哥條女"

JIM :死仔仲玩呀嘛"

REAL :唔玩喇唔玩喇..快D去食飯喇..餓死阿CAR喇"等左你咁耐

JIM :好喇..咁拜拜喇

我+REAL :拜拜"

THEN我地就去行街先..

JIM :老婆..想去邊呀"

我 :唔知呀..你想呢"

JIM :你想唔想行街呀?

我 :想丫..我想行利時呀"

JIM :咁我地行喇""

去左利時..入左間賣飾物...錶果D..

我 :好靚呀呢條鏈

JIM :買囉..

我 :[睇一睇價錢] 哇..3百幾蚊..唔值啵 [放低走左出去]

JIM :要呢條丫唔該..

小姐 :多謝你328蚊"

JIM :[拎左500蚊出黎]

小姐 :找番你172蚊"

JIM :唔該

之後行番出去..

我 :睇女人野都睇咁耐

JIM :那...比你架

我 :咩黎架 [因為袋起左睇唔到]

JIM :打開黎睇下咪知囉..

我 :[打開見到條鏈] 好靚呀..傻佬你真係買架

JIM :你中意就得喇

我 :我比番錢你喇

JIM :傻妹 [拍一拍我個頭..之後拖住我] 行喇"

THEN我地就繼續行街...

JIM :不如落MK咯

我 :做咩丫"

JIM :我之前話想買果隻日版NIKE..好似MK有"

我 :好丫...

我地落左MK...去左幾間都未有,,,

去到最後果間..

JIM :我想問下有冇NIKE新出果隻1500"

店員 :我地得番10號SIZE..你岩唔岩

JIM :我著9號半

店員 :咁要幫你訂喇"

JIM :下..可以訂呀

店員 :可以..不過貴小小囉

JIM :幾錢..

店員 :2100蚊"

JIM :[諗一諗] 好丫""

店員 :而家落住500蚊先就得架喇...有貨打比你..你拎單黎拎鞋

JIM :好丫..[拎左500蚊出黎]

店員 :[寫單比JIM] 收左你500蚊先..呢張單你KEEP番..你預兩個星期到有得拎..到時再CALL你

JIM :好丫..唔該哂

我 :你睇你開心到個樣丫

JIM :我真係搵左好耐架喇

我 :傻佬..我知道喇..

JIM :我地而家去食飯咯

我 :好丫

JIM :食咩好呀"

我 :食咩都唔緊要..都唔准過150蚊..

JIM :點解呀?

我 :你今日用左好多錢喇"

JIM :知道既老婆大人"

我地去左食飯.....真係唔過150蚊..阿JIM好聽話...嘻

食完飯..送左我番屋企就走LU""

頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6657
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子
真係唔比佢讀書呀!?!?

我叫Dong : ]
MsN:SkY_MhT@hotmail.com
♥可以做個朋友嗎?
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 144

我番到屋企..屋企人都未訓..我又抱住我既阿Q精神再次由說佢地喇"

我 :番黎喇

媽 :咁早既今日 [果陣其實已經11點= =]

我 :係呀..阿JIM聽日要番工架嘛"

媽 :好辛苦..晚晚要陪到你咁夜"

我 :係呀..但如果我番左學咪唔洗咁辛苦囉"

媽 :[望一望我..繼續睇電視...唔出聲]

我 :媽咪呀....

媽 :如果係要講讀書D野呢..就唔好再講喇

我 :點解姐..就算真係哂..你咪哂一個月錢比我試下囉,,都係一個月學費咋嘛"

媽 :買書唔洗錢呀?買校服唔洗錢呀?

我 :咁...

媽 :唔好咁喇...我訓喇..你都早D喇..[行番房]

我就好無奈咁去沖涼..訓覺囉..唔係點姐...

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 144 [下集]

讀書既野...已經冇再提....我都再冇搵到野做..

阿JIM日日放工都黎搵我,,,陪我食飯...我間唔中都有同阿昕佢地出去.....

好快已經係9月20號了..

今日係嘉嘉生日...雖然鬧左交..但我仲記得好清楚...

所以我SD左個SMS比佢

我 : [嘉嘉..生日快樂呀..又大一歲喇...希望你過得開心D喇 =] ]

點知嘉嘉覆番我...

嘉 [ 多謝你..估唔到今日會收到你個SMS...已經係最好既生日禮物]

我睇到呢個SMS..先發覺..原來我已經原諒左嘉嘉好耐...仲好掛住佢...

我 : [傻婆..咁玩得開心D喇...]

SD左出去冇幾耐..就收到電話..

電話中----------------------------------------

我 :喂~

嘉 :喂...阿純呀

我 :生日快樂呀

嘉 :多謝..

我 :嗯 [點解我地咁陌生]

嘉 :你..仲有冇嬲我呀

我 :緊係冇喇

嘉 :[開心] 真係架"

我 :係呀...傻婆"

嘉 :你知唔知...我好掛住你..

我 :我都係呀...

嘉 :如果今日你係度就好喇""

我 :你同邊個一齊慶祝呀"

嘉 :冇呀..都係以前D FD咋..

我 :咁我唔阻住你地喇...

嘉 :咁我地遲D再出黎食飯丫"

我 :好喇..玩得開心D喇..

嘉 :嗯..多謝..拜拜~

收左線之後..個人好開心..可能因為咁耐既心結終於解開左....同埋...同阿瑜都分開左..無謂為呢個人冇左朋友"

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 145

同嘉嘉好番之後...我都SD左SMS比阿昕..阿芯..講比佢地兩個人..

原來佢地係我番工呢段時間已經好番...唔講比我知..驚我嬲"

兩個正一傻婆..我又點會呢"

今日...阿JIM放假...佢過左黎搵我呀"

叮噹 [門鐘]

我 :咁快黎到既"

JIM :係呀..掛住你丫嘛

我 :口花花..入黎喇

JM :我地而家出去呀""

我 :咁早""

JIM :係呀

我 :去邊呀..

JIM :去到你咪知囉"""

之後我地就落左樓下"

阿JIM即刻拉住我上左的士""

JIM :唔該XXXX中學"

我 :點解去果度呀...

JIM :同你攪入學咯...仲要遲呀"?

好快我地就到喇...

我 :都係唔好喇

JIM :點解呀?

我 :我都冇錢...[眼紅紅]

JIM :我有呀..

我 :傻喇..你同我一齊用左好多好多錢..仲有你D錢...你要買鞋架"

JIM :傻妹...鞋重要D..定係你呀...

我唔出聲

我地行到校務處..

JIM :唔該..而家文科仲有冇位

書記 :仲有呀"

JIM :唔該..佢想報呀

書記 :咁你填左份FORM先

我就填左份FORM..就交番比書記

書記 :咁你等等...我地安排比你面試..咁你坐下先

我地坐左大約15分鐘到...就入左間房面試"

老師 :你係樂紫純

我 :係呀

老師 :你可以叫我何SIR..

我 :係既..何SIR

老師 :點解咁遲先入學呀

我 :之前唔中意讀書..所以揀左做野...但發覺讀書好

老師 :咁..你都幾識諗丫...

我 :[笑]

老師 :你D操行都唔算好差...咁呢度有張學費單..雜費...你交左錢再問書記拎書單果D喇

我 :真係架"?我可以讀呀?

老師 :係呀..[笑]

我 :好野..唔該哂

老師 :希望你盡快入讀 [笑]

我 :一定...

老師 :遲D見..拜拜

我 :拜拜

我就即刻出去搵番阿JIM

JIM :點呀點呀 [仲緊張過我]

我 :傻佬..得左喇

JIM :咁而家點呀

我 :[慚愧] 要交左學費同雜費先.....

JIM :傻妹..我地而家去交喇

我 :ER....老公..我會還比你架

JIM :唔准再講呢D野

我地就行番去校務處度交錢

書記 :咁一共4200蚊""

阿JIM就拎左D錢出黎...交完之後..佢銀包我番百幾蚊咋...唉

書記 :咁呢度就係校服商同埋買書既..咁你星期一番學喇"

我 :好丫..唔該哂"

我同阿JIM就離開左我既新學校喇"

JIM :不如我地而家買埋校服喇"

我 :我番去問左阿媽拎錢先喇

JIM :唔緊要..我銀行仲有一千蚊"

我 :唔好喇...真係唔想再用..

JIM :傻妹...星期一都28號喇..好快出糧架喇我"

我 :但..

JIM :但咩呀..你而家都交左學費..番學都要著校服架"

我 :係...

之後我地就去左禁錢...買埋校服就番左屋企..

我 :好累呀

JIM :我都係呀

我 :[望住阿JIM] 老公..多謝你呀

JIM :傻婆..以後你開心就得喇

我 :嘻...

JIM :我請埋聽日假..陪你買野好冇

我 :買咩呀

JIM :咁你都要買下筆果D架"

我 :好丫~~

JIM :咁我都番屋企先...仲要一陣打比阿REAL

我 :好喇...咁番到去打比我

JIM :拜拜老婆"

阿JIM走左之後..我就問MSN同嘉嘉佢地講...玩左陣..阿JIM就打比我...傾傾傾...傾到夜晚...訓覺...

好開心既一日""""阿JIM真係好錫我...

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 146

第2日..我同阿jim出左去mk..睇下有咩買番學"

去左朗豪坊"

jim :你有咩要買番學呀"

我 :um..其實冇咩架喇...

jim :唔洗買個袋番學呀?

我 :屋企都咁多個袋..是但拎一個咪得囉"

jim :um..都係唔好

我 :傻佬..你唔係又想買個書包比我呀..

jim :好提意..我地去買咯

我 :唔制呀..你用左好多錢喇

jim :乖喇..唔好咁喇

我唔出聲..企左係度唔行

jim :[拉我行] 做咩企係度呀..多人呀..小心撞到"

我都係唔出聲..企左係度

jim :想點呀老婆大人"

我 :我唔想你再洗錢..買野比我"

jim :好喇..唔買書包就唔買喇..咁都要買番d筆架..你咁耐冇番學..

我 :[笑] 好喇..咁行喇

之後我地就落左muji...買左好多色既筆...

我 :買完喇..而家去邊"

jim :你想呢..肚唔肚餓呀

我 :唔呀..你唔覺得我地成日都食野咩

jim :咁我中意食野丫嘛..

我 :但你食極都唔肥...

jim :keep得好丫嘛

我 :低b

jim :你話邊個低b話"?

我 :冇野..對唔住

jim :[met我個鼻] 算你喇

但最後我地都係去左食野...食緊果陣

我 :老公老公

jim :嗯?做咩

我 :你睇下隔離個小朋友"

jim :做咩呀..咪小妹妹做緊功課囉

我 :唔係呀..佢個筆盒呀...好耐之前出架喇....搵唔番架喇....好靚呀"

jim :你想要呀?

我 :係呀..以前一直好中意架...

jim :我地食完野..去睇下丫

我 :好丫~

我地好快食完野..就去搵呢個筆盒喇..

但搵左好多間...由mk行到尖沙咀都冇....行到我地都累了,...

我 :算喇..都搵唔到架喇...

jim :唔會既...個小朋友都有...姐係仲有喇

我 :但冇出好耐架喇"

jim :總之你番學之前我一定搵到比你"

我 :[笑]

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...