加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}怎麼會那麼笨=]{口語}{粗口}=]+卜吧xD
載入中 ...
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
I-See幣 21422 錢
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-6-25
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  只顯示 CECI0822 的帖子
NO. 147"

明天就要番學喇..時間過得真快...好期待呀

係我訓之前...阿JIM打電話比我"

電話中-----------------------------------------------------------------

我 :喂..收工喇

JIM :係呀...

我 :去緊邊呀"?

JIM :黎緊你度"

我 :去緊我屋企"?

JIM :唔係..去你家姐屋企"

我 :做咩呀..搵我呀" [因為番學..搬左同家姐..佢男朋友住]

JIM :係呀..搵你去食糖水

我 :我果邊冇糖水好食架啵

JIM :我地落九龍城食丫""

我 :咁是但喇..你到左打比我喇

JIM :我仲有幾步就到架喇..

我 :咁我而家落黎喇...樓下間OK等喇"

JIM :OK~BYE""

我 :拜拜~~

收左線之後就換衫落街喇

家姐 :咁夜仲出街..又話聽日番學既"

我 :哦..阿JIM黎搵我..落樓下咋嘛

家姐 :唔好咁夜番呀..一陣聽日唔知醒..又話自己要讀書

我 :知喇知喇..走喇拜~~

好快咁走左出去..廢事比家姐煩....

其實我家姐都好錫我...

落到去已經見到阿JIM喇"

我 :做咩冇啦啦過黎既"

JIM :唔係冇啦啦架"

我 :嗯?

JIM :[拎左個袋出黎] 比你架

我 :又比我..咩黎架"

JIM :你睇下咪知囉

我就打開黎睇...原來係HELLO KITTY果個筆盒"

我 :點解..你會搵到既"

JIM :我都話你番學之前一定會有架喇

我 :[開心到攬住佢] 點解既點解既..快D講喇"

JIM :我果日番屋企之後..上網搵..台灣有個拍賣有..我咪即刻入錢比佢..叫佢寄過黎囉..好采今日咁岩趕到咋

我 :[勁感動] 多謝你呀老公

JIM :傻豬..筆盒咋嘛

我 :係份心意呀

JIM :[錫我...幾分鐘先分開]

JIM :好喇..我地去食糖水..食完番屋企喇..聽日番學"

我 :知道~

之後我地落左九龍城食糖水....食完就送我番屋企..

JIM :快D沖涼訓喇"

我 :知道喇"

JIM :咁我走喇

我 :好喇..拜拜 [KISS]

JIM :[KISS]

阿JIM轉身走果陣..冇啦啦又拎番過黎..

JIM :差D唔記得..

我 :做咩丫

JIM :[係佢個袋拎左本KITTY簿出黎] 比你架...用黎寫下野喇

我 :多謝老公

JIM :傻妹..我走喇

我 :拜拜~

JIM :拜拜~早D訓呀

我 :知道..

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6657
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子
純好幸福呀!^^

我叫Dong : ]
MsN:SkY_MhT@hotmail.com
♥可以做個朋友嗎?
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 148

電話響""""

我 :喂..[未訓醒"]

JIM :起身未呀"?

我 :未呀..訓醒打比你喇 [CUT線]

再次電話響...

我 :又邊個呀

JIM :阿JIM呀

我 :哦..做咩呀..好眼訓呀"

JIM :傻豬..你今日番學呀..唔記得左喇

我 :[即刻彈起身] 丫..係啵...而家幾點呀"

JIM :而家7點喇..你快D整野喇..

我 :乜你咁早起身既咩"?

JIM :我較鐘叫你起身嘛..唔係你鬼知醒咩

我 :懶叻"""出門口打比你喇

JIM :好喇"拜拜

我 :拜拜

一收左線即刻9秒9咁沖涼..換衫""汁齊哂野就出門口...

好采岩岩趕到..第一日唔洗遲咁樣衰"

我就去校務處

我 :唔該..今日我第一日番學架"

書記 :咩名呀"

我 :樂紫純"

書記 :[睇一睇D野] 哦..5A班呀..一樓第一個課室呀

我 :好丫..唔該~

之後我就上班房""冇MISS 阿SIR..成班嘩鬼勁嘈,...

我搵左個空位就坐低左...打電話比阿詩"

電話中....

詩 :喂~邊位丫

我 :阿詩呀..阿純呀

詩 :哦..純純呀[即刻變聲] 做咩呀

我 :你今日唔番學呀?

詩 :唔係呀..食緊早餐..晏D番"

我 :哦..我番左學校喇"

詩 :咩班架"?

我 :5A囉"

詩 :唔同我一班LU"我5B~~不過我得閒會黎搵你既

我 :咁呀..冇野喇..拜拜

詩 :拜拜~

收左線冇幾耐...阿SIR就入黎喇...我地班主任原來係幫我面試既何SIR""

何SIR :各位同學早晨呀..今日會有個新同學黎"

我未等佢講完就行左出去

何SIR :E..乜原來你番左架喇

我 :係呀...

何SIR :咁你介紹下自己先喇

我 :唔喇..咁樣衰"""

何SIR :至少講下叫咩名

我 :我叫樂紫純

女A"WA..好串啵

女B""係囉...新生都咁撚串"

何SIR :你地兩個咪再講粗口...樂紫純"你番埋個位先"

我冇答佢就行番埋位度坐""

我隔離果個人就同我講野

X : HALO

我 :HI"

X :我叫PINKY呀

我 :哦哦..你可以叫我做阿純 / 小卡"

PINKY :好丫...小卡"

我 :[笑]

之後我都冇咩點講野...係咁聽書...到左小息..

有幾個女仔行左埋黎搵PINKY""佢地傾左幾句之後就..

女A :HALO..我叫阿施呀"

女B :我叫APPLE~

女C :我叫阿怡"

女D :我叫阿盈"

我 :HALO咁多位~~

PINKY :佢地同我一齊玩架""以後大家一齊玩丫~~

我 :哦..好丫~

之後今日既小息..LUNCH都同佢地一齊...

到左放學""

施 :你同唔同我地一齊食野呀"

我 :唔喇..今日中秋...我約左人呀^^

APPLE :我地今晚都去BBQ架:::

我 :我都係呀

APPLE :係邊呀"?

我 :COFFEE灣~

APPLE :咁唔同路LU~"

我 :咁後日見喇..拜拜咁多位

ALL :拜拜~

放左學之後就番屋企換衫...等今晚出去BBQ喇~

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 牙東 於 2007-7-11 04:24 PM 發表
純好幸福呀!^^

嗯-*我都覺=]
P0左喇我-*係咩好錫你地呢-哈

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 149

番到屋企..就打比阿昕~

電話中--------------------------------

我 :喂~愛人

昕 :邊個係你愛人呀

我 :你唔認得你可愛既小純純喇

昕 :哇""想我嚇死都唔好咁講丫"

我 :頂你丫..死八婆""點呀..今晚"

昕 :咩點呀..咪入COFFEE灣BBQ囉""

我 :我夠知喇呢D""I MEAN係有WHO去~"?

昕 :哦..今晚有我地4姊妹喇..阿偉阿麟阿樂""仲有阿君..阿雞 [其他同學..可以唔洗理的] 仲有你個好同學..阿詩囉"

我 :玩野呀""佢好煩呀""成日痴住我地"

昕 :算喇""反正我地4個都係最FD架喇

我 :咁又係""咁幾點出到去~~

昕 :6點鐘係MK等左先~

我 :咁我而家整野先..出門口打比你喇~~~

昕 :OK拜拜~

同阿昕收左線之後就打比阿JIM~

我 :喂~老公呀

JIM :點呀今日番學"

我 :UM..識到D新朋友囉..

JIM :咁有冇比心機聽書先"

我 :有喇緊係"

JIM :傻豬..今晚係咪BBQ..

我 :係呀..你係咪放左工入黎搵我呀

JIM :係呀..我一放工即刻仆入黎好冇"?

我 :好呀""你收幾點呀"?

JIM :7點呀

我 :咁好喇..我都要整野喇..你今晚打比我丫"

JIM :好喇,,,自己出去小心D"

我 :知道喇..拜拜~~

收左線就真係整野出去喇""去到MK~

所有人都到齊...差嘉嘉呢個遲到大王"

我 :又係嘉嘉遲到既'

昕 :佢同你有得揮囉

我 :UP乜呀"平時阿芯最遲架"

芯 :喂喂..又拖我落去"

我 :哈..係架喇"

昕 :鬼叫你平時成日遲到咩"

芯 :阿麟呀...

麟 :哈..算喇..你而家冇遲咪得囉"

之後我同阿昕就扮野"

昕 :阿麟呀..E呀..你好衰架"

我 :係喇..我衰喇..我係衰人喇好未~?

講完之後我地勁笑...

樂 :你地成班真係白痴 [係咪期待已久呀大家]

我 :講咩呀你""冇見咁耐仲咁串人

樂 :係同你冇見咁耐姐~其他人我都成日見

我 :咁你有冇掛住我姐樂樂 [玩野]

樂 :[尷尬] 唔同你玩"""嘉嘉黎緊喇..

嘉嘉喘哂氣咁跑左過黎

嘉 :屌...頭先個小巴司機飛站..SOR呀咁多位"

我 :唔緊要..我地都慣架喇

昕 :咪係囉"

偉 :好喇..唔好講住喇,,,去買野先喇

我 :阿雞果D唔係都黎咩"

偉 :佢地係超級市場果面等"

我 :好丫..快D去喇..我好耐冇見佢地喇

頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6657
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子
回復 #324 CECI0822 的帖子

你當然錫我地啦{我想}
次次都PO咁多比我睇

我叫Dong : ]
MsN:SkY_MhT@hotmail.com
♥可以做個朋友嗎?
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO.150

我地就行過去油麻地果邊...

阿昕就同阿偉行...阿芯就同阿麟..嘉嘉就同阿詩..我就同阿樂行

一路行一路傾

我 :點呀你呢排"

樂 :我問你先岩呀

我 :點解呢"

樂 :冇啦啦又番工唔見左幾個月...之後又話番番學..

我 :哦..係呀 [笑得好甜]

樂 :做咩笑到咁呀..

我 :其實係我條仔叫我讀番書架"

樂 :[呆左一呆] 你條仔...

我 :係呀..佢晏D都會入黎搵我地架"

樂 :哦..係咩...[DOWN]

我 :做咩咁既樣呀樂樂豬 [呢個死蠢仲未GET到]

樂 :[笑] 下..冇呀..頭先個肚有DD痛"

我 :冇咩事丫嘛..我冇藥係身啵 [溫柔]

樂 :冇事冇事"

我 :嗯嗯..咁你呢..而家有幾多條女呀

樂 :我咪同你講左...而家冇女朋友囉"

我 :咁耐都冇喇"?

樂 :係呀..

我 :哇..樂少做咩咁大轉變

樂 :UM..因為一個人...一句說話"

我 :邊個咁勁呀 [佢竟然唔記得自己講過咩]

樂 :冇..你唔識架 [笑]

我 :咁記得..得到佢之後介紹比我識喇""

樂 :[笑]

唔經唔覺已經行到超級市場..見到有LULU"阿佳(LU條仔)..阿澄(女)..阿雞(女)..阿珊..阿君(男)

雞 :好耐冇見呀純純"

我 :係呀..阿雞 [攬住左一齊]

君 :死八婆""好掛住你呀 [阿君同我地4個超FD..雖然佢係男仔..但有D乸乸地]

我 :我夠係喇..死八公"

LU :唔好講喇..入去買埋野先喇"

之後我地就入去買野..買左勁多野食..都唔知食唔食得哂"

THEN就搭小巴入COFFEE灣""

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 牙東 於 2007-7-11 04:30 PM 發表
你當然錫我地啦{我想}
次次都PO咁多比我睇

哈哈,,=]
嗯嗯...''日日都有PO''=]

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6215
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
P0完喇金日=]
   我要CMCMCM牙=]

頂部
charco_yik
中級會員

會員編號 54391
精華 0
積分 1383
帖子 403
威望 0 點
I-See幣 13725 錢
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-10-15
註冊天數 6833
狀態 離線
  只顯示 charco_yik 的帖子
好開心呀 你一次過post左咁多
d字下次可唔可以用d容易d睇既顏色呀
我好想呀純同呀樂可以拍拖呢

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...