加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}怎麼會那麼笨=]{口語}{粗口}=]+卜吧xD
載入中 ...
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
I-See幣 21422 錢
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-6-25
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  只顯示 CECI0822 的帖子

QUOTE:
原帖由 sity 於 2007-7-16 12:45 PM 發表
我鍾2牙樂多D"
牙樂好長情
SuP牙樂``
SuP你``

嗯嗯-*我都覺*
   thz你cm"!!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
charco_yik
中級會員

會員編號 54391
精華 0
積分 1383
帖子 403
威望 0 點
I-See幣 13725 錢
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-10-15
註冊天數 6837
狀態 離線
  只顯示 charco_yik 的帖子
呀樂真系好慘呀!! 但呀瑜同呀純又相愛

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 charco_yik 於 2007-7-16 02:05 PM 發表
呀樂真系好慘呀!! 但呀瑜同呀純又相愛

如果你係牙樂你會點牙?!

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 189

自從果日之後..我冇再見過阿樂..問過好多人..都唔知佢去邊..

雖然我仲好想見佢..但我而家可以好肯定話比自己聽..我最愛既...點都會係阿瑜,,,

經家姐朋友..入到一間工程公司做野..

今日係我第一日番工..

我 :請問..CICI係唔係度呀 [問一個男仔]

X :你搵CICI呀?佢未番架啵..你係..

我 :我叫CARMEN..今日係第一日番工"

X :哦..你就係CARMEN呀..我叫阿健..

我 :你好..阿健..咁..我而家應該點

健 :你跟我入黎丫

之後我跟阿健就入左去OFFICE入面...見到好多人都....未番既..得小貓3..4隻...

我地行到一個女仔面前就停低左

健 :[同果個女仔講] IVY...唔好食早餐住

IVY :[即刻停低哂] 咩事呀健哥

健 :佢係CARMEN..今日第一日番工"[指住我]

IVY :哦..你就係CARMEN [望住我]

我 :係呀..你好

健 :咁你帶左佢..安排左佢先喇

IVY :好丫..CARMEN..你跟我過黎丫"

之後我又跟左IVY去到一個空位

IVY :呢個位係你架..你個POST係..

我 :我係做文職工作架咋..

IVY :嗯...但CICI未番..有好多人都未清楚...所以..你坐住係度先...有野做我地就會叫你架喇

我 :好呀..唔該你..阻住你食野..唔好意思

IVY :唔緊要..咁你坐下先喇

我 :唔該 [笑]

過左陣...阿健走左過黎

健 :HALO..

我 :HALO...

健 :其實你知唔知自己要做D咩架"

我 :唔知架..

健 :你..係咪做文職

我 :係呀

健 :其實主要都係幫我地打D信..FAX野果D..

我 :哦哦

健 :好易上手架咋

我 :係既..我會比心機架喇 [笑]

健 :咁我去做野先...遲D傾

我 :唔該哂 [笑]

之後我見佢走果陣..經過好多人...都同佢好禮貌咁打招呼....唔知佢係 咩人黎既呢..廿幾歲...好似佔一個好重要既位咁..

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 190

我坐左係度.. 都接近一個鐘喇...但都冇野做...

當我想去TOILET果陣...CICI就番左黎喇

CICI :E..CARMEN" [好似好出奇咁]

我 :早晨呀CICI

CICI :入黎我房

之後我就跟左佢行

入到房..

CICI :以後係公司...叫我譚小姐..知道嘛?

我 :知道喇..譚小姐"

CICI :嗯..今朝番黎有冇遲到呀?

我 :冇呀

CICI :嗯..係呢間公司..你做咩都要比人多一倍心機..因為你係我介紹入黎做既..我唔想比人指指點點..

我 :我明白..我會比心機架喇

CICI :嗯..識左D人未呀"

我 :UM..知道左一個叫阿健既男仔..同埋IVY"

CICI :哦哦..阿健喇你咁快識左..

我 :係呀...我一入門口第一個就見到佢

CICI :哦哦..

我 :我想問下呢..佢係咩人黎架..

CICI :做咩咁問..

我 :冇..我見D人..好似對佢好有禮貌咁姐

CICI :哦哦..佢係工程部...畫圖果邊D大佬黎既 [大佬姐係上司] 佢24歲就咁叻..所以公司D人好睇佢..

我 :哦哦..明白..

CICI :至於IVY..呢個人...唔洗理佢..八婆中既八婆..

我 :哦哦..我會做自己既野架喇"

CICI :好喇..咁帶你出去見埋其他人..就安排你做野喇"

我 :好呀..

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 190 [下集]

我同CICI行到出去..好多人即刻都望住哂我地呢邊...好似等緊CICI講野咁 [CICI係老細秘書...幾有POWER]

CICI :[拍下手] 大家過一過黎

之後D人過哂黎 [大約5~6個度喇..但唔見阿健]

CICI :呢個係CARMEN..今日第一日番工"大家有咩就教下佢喇

我 :大家多多指教呀

PEGGY :HALO..我係PEGGY..我係會計部架"

我 :HALO...[笑]

BARRY :我叫BARRY...係維修部..

我 :你好 [笑]

IVY :頭先我地識左喇 [笑]

我 :係呀..IVY丫嘛..[笑]

ANDY :我係投標部架..我叫ANDY

我 :HALO..ANDY"

GARY :我叫GARY...係電腦部架..

我 :[笑] 你好

坤 :我叫阿坤..係物料部架

我 :你好坤哥

CICI :大家都識哂喇...

GARY :唔見健仔既

CICI :佢頭先見過架喇

我 :係呀 [笑]

CICI :咁大家做野先喇..我都要安排CARMEN做野"

ALL :OK..[之後就散開哂]

CICI :你知道坐邊架喇可

我 :知道

咁我地就番埋左我個位..

CICI :呢度係我地客戶最近果D訂單資料...都要出信...你幫我打左先"

我 :好丫"

CICI :比心機

我 :會架喇

之後我就係咁做係咁做..好快就到左LUNCH.,....

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 191..

我做到不知不覺..到左LUNCH"

CICI :喂..CARMEN..一齊去食野咯" [大聲係佢個位度叫過黎]

我 :哦..好丫"

PEGGY :咁人齊..不如去飲茶喇"

BARRY :好丫..PEGGY姐請囉

ANDY :哈..好丫:::

健 :咁我去BOOK位先"

酒樓 ...

CICI :喂..食咩丫"

ANDY :比CARMEN睇喇

CICI : O靚妹..想食咩就寫喇' [佢不嬲叫我O靚妹]

我 :我冇所謂架..你地想寫咩丫

CICI :剪腸粉你中意食架喇

健 :你中意食剪腸粉呀CARMEN?

我 :下..幾喇

健 :叫喇叫喇..我都好中意食

ALL :WOW..健仔有D野啵

健 :有D咩呀..

PEGGY :平時飲茶你都冇叫既"

健 :下..ER..係咩..我知你地唔中意食丫嘛

我 :下..你地唔中意食...不如唔好叫喇

健 :唔洗理佢地架

CICI :係呀..中意食咩就叫喇"

之後我地就係咁..好HAPPY飲完茶..番公司..繼續做野

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO .192

飲完茶番到公司..個個都好靜..因為老細番左..

CICI就叫我一齊入老細房..

房 ---------------------------------------------------------

CICI :梁生

我 :梁生

老細 :你係CARMEN呀可

老細 :比心機做野..學下喇..

我 :知道,,我會架喇

老細 :嗯..CICI你帶佢出去做野喇

CICI :好呀

出左房"

CICI :做咩面都青埋

我 :驚囉

CICI :有咩咁驚呀

我 :話哂都老細啵"

CICI :傻妹..咁你而家過去IVY度..睇下佢有咩教你喇

我 :哦哦

之後就搵IVY...教左我好多投標既野..

到放工...冇啦啦健走過黎

健 :CARMEN..收工喇啵

健 :一齊食飯丫"

我 :唔得呀

健 :點解既"

我 :因為CICI同我一齊番屋企..上我度食飯

健 :咁..下次先喇..

我 :咁我走喇..

健 : 比你電話我丫"

我 :6XXXXXXX

健 :咁聽日見

我 :拜拜

THEN就等埋CICI就回家..

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 193

我同CICI搭MTR番屋企途中 ------

CICI :點呀?

我 :下..咩點呀?

CICI :今日番工囉..

我 :幾好丫"

CICI :唔好答我D咁行既野喇..放左工可以好似平時咁 [我地平時好FD的- -]

我 :哦哦...其實D野好易上手..但工作量好小囉...我成日都好悶"

CICI :嗯..咁其實係因為..有好多野你未識..所以交唔到比你做..遲D喇..遲D就會慢慢多野做架喇

我 :哦哦..明白

CICI :咁D人呢"?

我 :D人"?UM...其實佢地全部都唔似做野..因為個個都好NICE"

CICI :IVY呢"?

我 :IVY?佢又唔係好似八婆姐

CICI :你慢慢就會明..佢成日都唔番工..又中意偷懶..你自己小心D..知道嘛?

我 :知道架嗡

CICI :仲有..我明白你性格係唔中意恭維人地"但公司入面..有3個人..你唔恭維..都唔可以得罪..一定一定唔得"

我 :邊3個呀?

CICI :PEGGY [會計] BARRY [維修部] ANDY [投標部]

我 :嘻..其實我都估到係呢3個..

CICI :點解呀"

我 :因為我今日聽到IVY講電話..咩咩4大天王..其中一個係你..人事部譚小姐..因為我聽到 =]

CICI :係呀..佢好中意講是非..所以係公司入面..我會對你惡D"你要明白

我 :我知道架喇

CICI :係啵..仲有你覺唔覺得阿健對你有D野..

我 :下!!!ER..

CICI :[望住我]

我 :其實都覺既..今日放工..佢走過黎..話同我放工一齊食飯"

CICI :[奸笑] 佢一定想追你..

我 :唔係呀嘛..

CICI :佢都幾好仔丫...又叻仔啵"

我 :唔好攪..我有阿瑜架喇..

CICI :哦..係咪我見過果個"?

CICI :我覺得佢麻麻地..

我 :點解呀

CICI :唔知呀..你家姐都覺架"

我 :下..係咩..佢冇同我講既 [因為家姐同我咩都講]

CICI :咁就唔知喇..可能廢事喇..落車喇O靚妹"

之後我地番屋企..就冇再講呢D野喇

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6219
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
NO. 194

第2日番工"

我一入門口...見到勁多男仔坐哂係度"我就走去問下桂姐咩事 [上兩PO唔記得講佢..佢係送文件既阿姐]

我 :哇哇哇..桂姐呀..咩事咁多人呀"

桂姐 :哦..乜你唔知咩,,佢地係工程部同維修部D師傅 [師傅?好多都好細個..姐係廿令歲]

我 :哦哦..咁佢地番黎做咩

桂姐 :佢地次次完左單工程就會番黎交REPORT架喇

我 :哦..明白

桂姐 :咁佢地交番黎D REPORT會比你架..你要分番係邊個工程既"

我 :我知道架喇"

桂姐 :咁你做野先喇"

之後我就番番埋位...但已經見到個位..堆左一大堆人= =

我 :ER...唔該借借

我一講呢句..佢地個個望哂過黎...

X1 :WOW...今次係個靚女黎架啵"

X2 :係囉

X3 :你地唔好咁口花花喇

我 :你地..可唔可以話我知..你地係度想點..做咩事"?

X3 :我地番黎係交REPORT [呢個都最正常]

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...