加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉][口語]★[[藍風中學愛情傳<_+。
載入中 ...
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動  

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
I-See幣 9125 錢
GAME幣 5806 個
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
配偶 Exia-Meister
閱讀權限 60
註冊 2006-7-23
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
+卜..
繼續POST la..

我叫aRmo0n!!
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See認證章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
嘩..
隻碟好可憐牙..
仲要係咁貴o既添..

我叫aRmo0n!!
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
幫佢POST埋..
放學啦!有得返屋企訓覺覺>w<

咦!?☉ ☉"門口個班咪係上次搵嘉琪班男仔!!

但今次...好多人喎...

點解成日都有咁多人找我麻煩嫁ˋ口ˊ

好!佢地想打咪打!睇下邊個怕邊個!

「哈哈!今日咁多人迎接本小姐放學呀!」

「打我手下,蝦我個妹既,就係你呀!?好大本事喎」

對方既老大都出聲

「唔敢當唔敢當=▽=!我都係出左發左少少功姐,冇你講得咁勁」

「好!就睇下你今日點!兄弟上!」

-----------------------------------------------------------
「呀狼呀風!子怡出左事!」睇到咁多人搵子怡,呀雄即刻搵佢地

一聽到子怡出事呀狼同呀風即刻跑左出去...

一出到門口...

所有人訓低晒,得返子怡同個老大

兩人即刻鬆一口氣...

「我睇上左你。」

個大老首先出聲

「???」

子怡聽唔明佢講咩

「我叫呀龍,我想你做我女朋友」

「=▽=我諗你一定係嚇傻左」

「我會再黎搵你,再見」

之後呀龍就帶晒d人走...

「你地係度既?」

子怡現在先發現佢地

「冇野...」

兩個人都好無奈

「咁我走啦@w@再見」

之後就返左屋企...

我叫aRmo0n!!
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
今日一如已往,一起身接招,然後咬住多士跑返學...

只係唔同既係,我遲到!!!

☉﹏☉咦!?入緊黎個個咪呀狼!?

哈哈=▽=佢都有今日啦

「你係度做咩呀?」

佢個白痴一定係唔知遲到要罰企= =

「你睇唔到我罰企緊咩!遲到要罰企呀!>口<」

「唉!咪理佢啦!走啦!」

之後佢仲強行拉左我走...

「今日...放學有籃球比賽...」

「我知...同第二間學校個埸比賽...咁又點?」

「我會出賽。」

「你係籃球隊隊員?」

平時都冇聽佢提過

「係,只係我平時唔係成日去練波。」

「哦...」

「你會唔會黎睇?」

「我黎唔黎好重要咩?」

「係。」

「咁好...我黎。」
平平無奇既上課時間又結束啦,

跟住就係個個都好期待既籃球比賽...

「子怡!行快d啦!比賽開始啦!」

講野既就係拉緊我行既小月

「得啦得啦~」

終於,我地到左籃球場。

比賽剛好開始,呀狼好快搶左個球,帶住個球去左對方既籃底一射---

「藍風中學一分!」

好圍既人聽到球証既說話都好開心。

之後呀狼不停進攻,拿到好多分...

上半場我地贏左!但多數都係呀狼射入得分!

唔怪得成日唔去練波都可以打比賽

中場休息,呀狼走左黎搵我...

「你今日有冇帶水?」

流晒汗既呀狼走過黎問我...

好有型...

「有呀!係呢度。」

我將我剛剛飲左半枝既水拿高比佢睇

點知佢搶左我枝水,仲講左一句唔該...

奇怪!?做咩同我講唔該!?

☉口☉"佢佢佢...飲緊我枝水...

姐係我地間接性接...接吻!?

Oh My 吉>口<”

點知睇到既雪玲即刻走左過黎...

「呀狼,我幫你抹汗呀」

「唔...唔洗啦」

「唔緊要啦!」

雪玲好細心呀,毛巾都帶左比呀狼...

而我呢!?唉...

我叫aRmo0n!!
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
下半埸開始啦,開始左冇耐,

呀狼就搶左個波,當佢跳起射波既時候---

佢比對方既籃球員一撞撞左落地,

隻腳仲傷左...

比賽停止左,所有人都圍住晒呀狼,

但大家都唔知點做咁,只係係咁問佢點,煩到死...

「讓開!!!」子怡忍唔住大聲嗌左一聲,其他人都靜晒,讓開左條路...

子怡將佢隻手放係自己肩頭上,用手扶住佢,而自己既身支撐起呀狼去醫療室...

到左醫療室...

「你地放心啦,佢隻腳休息一,兩日冇事嫁啦。」醫療室既老師對住我同雪玲講完就走左。

「子怡,頭先唔該晒你,現在我照顧呀狼就得啦,放心啦。」雪玲同我講。

「咁...好...」當我想離開醫療室...

「子怡!唔好走!」出聲既係呀狼

「做咩?」我好唔想睇住佢地一齊...

「雪玲,我唔想傷害你,但我鍾意既係子怡!」

「呀狼...你唔係好愛我...」雪玲好傷心咁...

「對唔住!」呀狼講完之後拉住子怡走左...

只係留下呆左既雪玲...

「子怡,可唔可以做我女朋友?」

「可以可以可以可以一百個可以>▽<」

之後呀狼就錫左子怡啦!
---------------------------------------------
之後個幾日好開心呀!>﹏<

呀狼仲對我好好>u<

直到一日...

我叫aRmo0n!!
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
直到一日...

「子怡,你係天台等我呀,我好快黎。」

「好呀!」之後我去左天台...

我見到雪玲...佢個樣睇起黎喊左好多次...

跟住佢喊住咁走過黎...

「子怡!求下你比返呀狼我呀,我唔可以冇左佢!」

「你唔好咁啦!」佢真係好慘...

跟住呀狼上左黎,睇到我地拉拉扯扯...

雪玲一見到呀狼上左黎,佢同我講

「子怡!我會放棄呀狼啦!你唔好再打我...」

點...點解佢要咁講,我都冇做過!

呀狼聽到,即刻好惡咁問我

「子怡你做咩呀!?」

我從來冇諗過佢會為左佢對我咁惡...

「反正現在我講咩你都唔會信嫁啦!」

「同佢道歉!」

「我冇做錯!我唔道歉!」

「我終於睇清楚你!」之後佢帶住雪玲走左

原本晴朗既天,突然下起雨黎,

就好似我既心情一樣...

「你做咩喊成咁?」

呀風係天台遇到子怡

「借個肩頭黎,一陣就得啦...」

子怡都只係一個普通女仔,係呢個時候好需要人安慰...

呀風冇講野,只係默默咁企係子怡身邊黎安慰...

雨,不停打落係佢地身上...

另一方面...

「雪玲,對唔住,你有冇事?子怡佢...」呀狼對眼睛通紅既雪玲講

「我...我冇事,你唔好怪子怡,佢...」

「你唔洗幫佢!佢做錯仲唔道歉!」

「呀狼...唔好咁...」

「你係我從細識到大既好朋友,我唔會比人蝦你!」

「呀狼,多謝你....」

雪玲既嘴唇露出一個陰森既笑容...

我叫aRmo0n!!
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
返到屋企,子怡將一張佢前兩日幫呀狼影既相拿出黎,貼係沙包上面打...

打左一陣,佢攬住個沙包跪左係度喊...

「點解...點解唔信我...」滿面淚痕既子怡不停問...

雨冇停過,反而越來越大...

--------------------------------------------------------
又係落雨天。

可以係因為落雨既關係,今日提唔起精神返學...

但係我唔可以唔返!因為我唔返就姐係怕左佢...

我唔可以輸比雪玲睇!

所以我如常返學,但整個早上都係課室訓教...

直到食午飯既時候,我去左洗手間,

當我去完洗手間想出黎既時候,度門開唔到!

燈都比人熄左!我好驚> <,我從細到大都好怕黑,所以我心急起黎

「啪!」一野踢爆左度門

唉!唔理度門啦,快d走!

之後係走廊行行下見到雪玲,本來我想行過唔理佢,但佢企左係我面前。

「哈!咁快出左黎啦!」佢笑住咁同我講

「你點知...」佢點知我頭先出唔到黎!?

「唔怕同你講,呢件事係我做既,但點呀?都冇人信你啦!」

「係點解要咁做!」

「因為我討厭你!我樣樣都比你好,你憑咩同我爭!?」

我真係我好嬲!我一拳打左佢塊面旁邊既牆上,

佢比我嚇左一嚇,面都白晒。

「我一定會...雙倍還比你!」

之後我就走左...
有冇興趣去吹吹風?」企左係門口既呀龍同我講

「好!」反正我真係想去行下,最近太多事發生啦!

「ok!上車!」呀龍坐黎既,係一架好有型既電單車。

之後佢車左我去一個好遠既海灘...

「好靚呀>▽<」呢個時候正好係黃昏,睇起上黎好靚...

「鍾意嗎?」

「鍾意>w<」

「可唔可以做我女朋友?」

我呆左一呆,因為我之前以為佢講笑...

「點解搵我?」

「三年前,我係道場學空手道,而你係我既對手,你比我細一年,但次次都係你贏...」

「你黎尋仇?」

呀龍搖頭繼續講

「當時既你不斷教我,而我就係個時鍾意左你。」

「鍾意我?」

「嗯。為左你,我不斷努力去變得更強。」

「我...」

「你唔洗即刻答我,我會再搵你。無論答案係點都唔緊要。」

「喔...」

「夜啦,我車你返屋企啦。」

「好。」

我叫aRmo0n!!
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
今日校長同我地講女洗手間度門爆,

唉∼都唔知邊個咁衰整爆度門!身為學生應該愛惜學校既野呀!<<<(完全唔記得晒琴日佢自己整爆度門件事)

去到走廊...天呀!又係雪玲!又左住我行,佢想點呀!

唔想再理佢,當睇唔到...

就係子怡行過既呢一下,子怡既肩膀撞到雪玲既肩膀,

雪玲跌左係地下...

子怡都呆左,因為而佢頭先既力度跟本冇可能將一個人撞到跌落地下...

「發生咩事?」呢個時候既呀狼係人群中行左出黎,仲睇到跌倒係地上喊緊既雪玲...

「我頭先睇到係子怡撞跌佢嫁!」雪玲個朋友出聲...

「點解咁做!道歉!」呀狼好大聲咁同我講...

「我冇做!我唔道歉!」

我就忍唔住...忍唔住喊出黎既時候...

突然有隻手拉左我入佢既胸前,好溫暖...令我好安心...

「我信佢,佢唔係d咁既人。」

原本...係呀風...

如果...我鍾意既,係佢就好啦...

「子怡我地走。」

之後呀風就帶左我走...

我叫aRmo0n!!
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
天台....

「頭先..唔該你...」

「唔洗。」

之後我地大家都冇講野,只係感受對方既呼吸...

「唔好擔心,我會保護你。」

呀風真係好明白我,每次冇問題佢都會幫我解決...

「嗯,謝謝你。」

「落返去啦。」

「好」

之後我地就一齊落左去...

「子怡,我有野同你講。」

出聲既係呀狼。

「好。」

之後我地行左上天台...

「點解你要對雪玲做d咁既野?」

「我冇做過d咩野。」

「咁點解佢會咁呀!?」

佢好大聲咁問我

「我唔知我唔知呀!點解你唔信我!?」

我已經忍唔住喊左出黎...

「我...對唔住呀,唔好喊啦...」

雪玲都成日喊,但呀狼從來冇咩感覺,

而一見到子怡喊,佢就覺得好心痛...

所以佢攬住左子怡

「我一定搞清楚佢。」

我叫aRmo0n!!
頂部
aRmo0n=]
吹水學徒

榮譽勳章

會員編號 192537
精華 0
積分 3219
帖子 2451
威望 0 點
口水 0 滴
MSN宣傳 14 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6548
來自 火星@O@"
狀態 離線
  閱讀全部
我才發現我比想像中愛你

只是一時不小心錯過了你

每到夜深人靜我清晰地分析我自己

還是不可否認地

我比想像中愛你---《SHE-我比想像中愛你》

聽住呢首歌,發現好似我既心情...

的確,我都唔知我幾時開始咁鍾意佢

比我想像中更加愛佢...

可惜,上天比我既機會已經錯過左...

我唔恨雪玲既突然出現,我恨既係我自己冇早D講比佢知自己既心情...

如今,一切都冇辦法返頭...

維有一直錯落去...

雪玲回報復手段仲未停...

就係小息既其間...

「呀>口<」

正想落留樓梯既子怡比人推---成個人跌左落樓梯

好彩比呀狼同呀風行過,呀狼上前接住左...

「嚇死我啦!仲以為死硬呀!我仲睇到死左既婆婆向我揮手呀。廿。"」

拍完劫後餘生既子怡,望返轉頭睇下發生咩事---

只係睇到面青青既雪玲...

「呀狼,聽我講...」

「唔洗講啦,原來之前既野都係你做既!」

「呀狼!唔係呀,我...」

「我唔想聽你講野!」

之後呀狼對我講...

「對唔住...可唔可以原諒我,做我女朋友?」

我真係唔知點好,我個心好亂,如果今日唔係比呀狼睇到,佢會唔會信我?

就係呢個時間,呀風一野拉左我過佢度,仲攬住我講

「你冇資格愛佢!」

待續...

我叫aRmo0n!!
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...