加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [原創] [口語×粗口]★`,,我們的愛♀不是人生裡的一場戲♂☆
載入中 ...
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
I-See幣 11064 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-1-12
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部

第4章

條女啤住我..睇真d..原來系學校出名姣爆既lulu!!
佢系咁啤我..好明顯知佢咩事啦..之吾系..佢鍾意牙羲囉xdd..
我之前同過佢一班架啦..冇見一排..樣衰左-0-xdd..
之後..佢行黎..仲q住牙羲隻手喎..

lulu:(一開口就姣到爆)你叫牙羲丫可?! 我叫lulu牙..

羲:q住我做乜撚牙?! 彈開啦姣西(你地都知牙羲好憎姣婆架啦..之後推開左lulu)

lulu:(捉番住羲既手)吾好咁啦..我想識你咋ma /3\ 做咩姣姣聲咁難聽喎?!

羲:姣姣聲咁難聽..你系姣西咪姣姣聲囉!!好心你啦..知吾撚知醜架?!
想識人又要q手既?! 當我on9架?! 彈q開啦!!(一手甩開lulu隻手)

lulu:咩喎?! 佢夠姣啦(再啤我)你鍾意佢d咩喎?! 睇佢咁都吾方好得去邊啦..

我:...(忍緊..牙桐你吾可以同條姣婆嘈架><)

羲:佢姣撚牙?! 死姣西!!我系鍾意佢丫!!關你撚事咩?!

lulu:車!!佢有咩咁值得你鍾意姐?! 又冇身材喎..冇前冇後!!

我:...(你好啦喎..話我冇前冇後!!我又吾系飛機場又吾系平囉!!哼!!我就黎爆啦!!)

羲:我鍾意佢關你撚事牙?! 我鍾意佢份人吾系身材牙!!白9痴..

lulu:你識左佢好耐啦咩?! 你又知佢份人好?! 佢去發仔姣你都吾知啦!!

我:(終於忍吾住出口)頂你個肺!!姣撚完未牙你?! 好撚嘔心牙仆街!!
你老母臭西..話9我..話下你自己先啦!!食撚屎啦你!!on撚9..

lulu:哎丫!!牙羲丫..你睇下佢丫!!咁粗魯..你做咩仲要鍾意佢喎..

羲:依d叫做真!!吾似得你咁撚姣咁撚扮野丫!!超級發姣雞!!

lulu:...(之後返左去自己個位..扒左系張檯度..喊喎!!其實就系扮可憐-33-)

我:唉..d人系度扮可憐喎!!

依個時候..已經打左鐘..可以落堂去食lunch喇!!
咁我就諗住同牙晴..牙軒食啦..
點知之後有幾條女入左黎啦..佢地系牙lulu d fd..
佢地問lulu咩事喊喎..lulu就話系我蝦佢..
仲系度加鹽加醋tim..頂佢..之後果幾條女行過黎喎..

女1:(一大巴車埋落我塊面度..)

女2:你同我聽住!!牙羲系lulu姐條仔..你咪撬人長腳啦!!賤人!!

我:...(仆街!!好痛牙塊面!!好吾倨佢囉!!
不過吾知點解..聽到牙羲系條姣婆條仔..有d吾開心..)

系依個時候..牙晴..牙軒同牙輝都睇吾過眼囉!!
之後佢地就加入戰團幫手話班女喇..

晴:(一大巴車返落頭先打我果條女塊面度..哈..心都涼晒囉!!)
咪撚吹啦你!!牙羲幾時系條姣婆條仔牙?! 扮撚晒野咁..

女1:(扯住牙晴)你冇撚野牙?! 打9我?!

女3:你好熟牙羲咩依家?! 你又知佢吾系?!

我:(乜牙羲真系同條姣婆好熟架?! 有d妒忌tim-33-)

晴:你老味!!條姣婆都系岩岩識牙羲咋!!傾左吾夠幾句!!你on9架?!

女2:(勁大力推左牙晴落地)你吹牙?! 吾好話你吾抵得人地咁快一齊?!

我:(死啦..牙晴成個petpet 鄧左落地下..佢一定好痛喇><)

晴:...(好撚痛牙仆街><)

軒:(扶牙晴起身)你冇事丫ma??(好細心唷xdd)

晴:冇..冇事..我冇事!!

軒:你地食撚屎大架?! 郁d就打人推人..(勁大聲+惡)

輝:咪系囉!!走啦你地!!想博打牙?! (講d野都乖仔過人xdd)

女3:我地系都吾走架啦!!吹漲牙?!

軒:系咪吾撚走牙?! (勁惡咁兇佢地..突然覺得佢好man牙xdd)

果幾條女有d淆淆地..dup低頭冇出聲..不過都仲系吾走喎..

輝:吾走丫ma?! 好..(拎轉個頭去想叫牙羲)牙..(突然停左)..咦..牙羲呢?!

系喎..嘈嘈下..都冇發覺到牙羲冇出聲..
都吾知佢幾時走左..究竟佢去左邊呢><?

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部

第5章

軒:不如我地落去雨天操場搵下佢啦..可能佢落左去食野呢..

我+晴+輝:okok!!(其實我好擔心佢..點解我咁擔心既-33-?)

咁我地落去啦..原來牙羲真系落左雨天操場喎..
不過佢又吾系去買野食啵..佢行左去宣佈台..

羲:...(心諗:比班女話我系條姣婆條仔喎..勁吾倨!!一定要同牙桐澄清..)
(之後拎起左支中央咪)各位..我有一樣好重要既野同大家宣佈牙..
(成個雨天操場d人都望住佢..睇下佢有咩宣佈啦..)

我:...(我望住佢,,佢又吾系d咩學會幹事..
而且今日第1日返學咋啵..佢有咩好宣佈牙??)

輝:佢走上去搞咩牙??

軒+晴:睇下咪知囉..(又咁齊心既..真系夾架姐佢地xdd)

羲:各位各位..幫我見證住啦喎!!(佢望到我)
我..蔡逸羲..愛邱梓桐一生一世!!我吾系條姣婆條仔!!佢9up架咋!!

我:...(聽到佢咁講..勁開心+感動)

眾:wow∼∼

羲:(繼續講)牙桐..做我條女啦..好冇牙?! (好溫柔咁講)

眾:wow∼∼(又黎@@)應承佢應承佢!!

我:...(我dup低頭..面都紅晒><)

軒:應承佢啦桐姐!!(勁大聲)

羲:牙桐..應承我啦..我會對你好好架!!信我啦!!(更加溫柔>33<)

晴:牙桐..要好好把握機會牙!!

輝:機會走左就冇架啦..你吾系想落牙羲面下ma??

佢地不斷系度扇動我..超級混蛋大衰人><

我:(冇出聲..只系點點頭)

羲:(跑左落黎..企左系我面前..攬住我)
老婆!!!!!(超大聲地嗌了出來-33-)

眾:wow∼∼

軒:幾勁wow..咁快溝到手!!(勁無奈-33-)

牙羲冇理到佢..拉左我走..之後帶我周圍同人講我系佢條女-33-
叫人吾好搶左我喎!!kai 的xdd..無奈呢∼∼

我:你咪咁啦xdd..

羲:咩姐?! 人地興奮丫ma>v<”

我:冇..冇牙..不過想直接d講..你好kai丫!!(講笑的說xdd)

羲:哈..你話我kai..咁你同左我一齊咪仲kai?!xdd..

我:咦..串人既!!衰人黎架衰人黎架><

羲:sorry 牙老婆..講下笑咋!!我咁愛你點捨得串你啵>3<
(捉住我雙手..之後望實我喎..哎丫..比佢電死我啦><)

我:(甜笑左一下)系咪架你?!

羲:我一定會對你好專一架啵>3<

我:口花啦你..一生一世喎..都吾知系咪既..

羲:我認真架..我真系好愛你好愛你好愛你..架喎..(攬實我)

我:得啦得啦..長氣xdd(好甜呢xdd..攬番實佢too)

之後我地已經冇出聲啦..依一刻真系好sweet >3<
佢攬住我..感覺好暖好暖>v<”吾想放開佢哇!!

系另一邊..lulu已經嬲到爆啦!!

lulu:頂佢個肺丫!!同我爭仔..妖!!我冇可能嬴吾到條仆街桐架!!

女1:lulu姐你咪勞氣!!你咁靚!!條仔吾識貨咋..溝果條仆街桐..

女2:咪系囉..吾好咁啦!!最多今晚唱k..我請!!

女3:wow∼∼正!!不過lulu姐你真系咁快放過條女?!

lulu:嘿..佢冇咁快可以走得甩既..

佢地想點-0-?

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部
牙君..怡之戀..THZ晒你地^^

QUOTE:
原帖由 ~冰極~ 於 2006-1-14 12:36 PM 發表
下次post多d得唔得呀????

我能力有限呢><
一天不能作太多∼∼
要你等..吾好意思><

頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 ★令女★☆怡☆ 於 2006-1-14 01:40 PM 發表
點解條姣西要叫牙怡T^T

照衰哂我T^T

改名得唔得?T^T

可憐的怡怡T^T我要君君呀!!!!君君T^T君君也T^T

改做lulu啦-33-

頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部

第6章

lulu見我同牙羲咁好..早已睇到眼冤-0-
(作者:不過佢地想點..咁就緊系吾比你地知住啦xd..)
食完野之後..我同牙羲去左學校既公園仔..
我地系度打韆鞦..我坐住左系牙羲上面..

我:唉..講番起..真系吾知條姣婆想點囉-0-

羲:頂你..你咪提佢啦!!(好惡)

我:吾提囉..咁惡架你><

羲:喔..sor牙老婆..頭先惡左tim..

我:吾..吾緊要啦..我都知佢好憎佢..

羲:總知咪鬼理佢啦!!最緊要我地依家開心=]

我:嘻嘻..(之後好主動地錫左落羲塊面度)

羲:哇..老婆個咀仔第1次主動錫我喎>v<”

我:咩喎??(面都紅晒xdd)

羲:吾好咁怕羞啦老婆仔>3<(控埋我個咀度)

我:(細細力錫佢一啖仔咁多啦>3<)

羲:老婆個咀仔好軟好好錫牙>v<”

我:(攬住佢)嘻嘻..

依個時候..牙晴同牙軒見到我地..之後行過黎..

軒:你地2個..咁痴纏牙??xdd

羲:哈哈..你吾抵得牙依家??

我:咪系囉..去溝條女返黎ma!!xdd
(之後我同羲既視線放左落牙晴度..)

晴:做咩望住我牙你地-0-??(想行開)

羲:哎丫系喎..做咩你地2個一齊既??吾通..

軒+晴:亂up啦你地!!(想話佢地吾齊都吾得-33-)

我:你地2個拉埋算啦xdd

晴:死野丫><(打我..玩果隻xdd)

軒:頭先食完lunch返黎咁岩撞到架咋..

我:哦xdd..吾玩你地喇..都就夠鐘喇..返上課室啦一齊..

羲:好啦>3<

上到去..返返自己個位啦..我又拎部手機出黎啦..

羲:系喎老婆..拎你部手機比我丫..

我:下..做咩牙??

羲:我都未比我電話你>3<

我:系啵..

之後我就比左部手機佢..見佢輸入左個電話..
仲見佢入左個名..打左做老公仔..

羲:拿∼∼

我:傻佬xdd..咁你部手機呢??

羲:聽日先比你睇啦xdd..

我:咁架你><

羲:乖啦xdd..

我心諗..死啦..佢吾系有d咩吾見得光牙??不過吾理lu..
系喎..我地講左咁耐..都未見lulu返黎..我諗佢都吾返架啦..
佢咁瘀xdd..但系之後牙羲同我講..

羲:佢吾返系因為..

因為咩事呢><??

頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部
post左依章∼∼
聽日再post啦要...
今晚我吾得閒作><

頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部

第7章

羲:佢吾返系因為..

我:下??你吾系搵人打佢牙ma??

羲:我都未講完..我系想話佢見到我地都眼冤啦..
加上..佢頭先咁樣..勁瘀爆囉..仲返黎咩!!

我:哈哈..有問題!!(普通話講)

羲:吾系咩老婆>3<??

我:吾知喎xdd..不過我地咁..聽日..我怕佢搞事喎..

羲:放心喎老婆..有我保護你啵>3<

我:系咪架你??點知你會吾會走左去架..

羲:吾好亂諗野啦..我吾會咁衰架>3<

我:哈哈..你系至好喎!!

羲:緊系啦!!我淨系愛你一個架咋..

我:咁..你之前..有冇女朋友架??(因為之前懷疑佢部手機d野)

羲:有就有既..2個囉..不過都系呃我既..

我:咁衰呃你??(心諗佢咁樣應該系講真既..對我咁誠實..讚哇>3<)

羲:吾..哎丫..d衰野吾好提啦!!總之我只系愛你啦..你吾好呃我><

我:哎丫..傻架你..我邊會呃你喎..只要你信我就得喇..

羲:我一定信你架老婆>3<

輝聽到我地系咁講..就系度搭訕喇xdd..

輝:喂∼∼羲嫂∼∼

我:牙哥!!你第1個咁叫我喎xdd..

輝:我都信牙羲會對你好好架!!你信我之前講d野=]

羲:你同佢講左d咩牙?!

輝:你d好野囉!!吾好以為我唱衰你啦好兄弟!!

羲:哈哈..咁又系..如果吾系老婆邊會同我一齊>3<

我:依家你好多衰野吾比得我知咩??.\/.

羲:吾系吾系!!怕牙輝個死仔唱到我衰晒姐xdd

輝:哈..我幫左你喎依家!!點先?!

羲:下..咩點牙??

輝:咁架你-0-?扮傻牙?! xdd..

羲:哈哈..遲d請你食飯喇!!

輝:你話架!!吾好反口喎..

羲:得啦!!傻仔..仲好似個細路咁低b丫xdd!!

輝:你個死仔!!玩野丫系度..

羲:講下咋..白痴>v<”

輝:牙妹..你睇下你老公!!好衰牙佢..

我:(笑到出吾到聲了xdd..)

羲:哈..你睇佢..笑到佢出吾到聲啦xdd

輝:衰妹..笑牙哥><

我地傾左好耐丫..牙sir上堂我地都冇理!!之後終於等到放學喇..

待續哇>v<”

頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部
THZ  ALL!!

QUOTE:
原帖由 櫻翎 於 2006-1-14 05:40 PM 發表
sisi,,
認唔認得我牙??
=V=*
HE.. 我尼十卜你喇!!
>3< +OIL呀!!
大家努力呀.. ^^

緊系認得啦>3<
咁乖女黎十卜我>V<”

QUOTE:
原帖由 琦BI 於 2006-1-16 01:40 PM 發表
post啦,,,
3個字時間睇曬啦..
係米好比面先,,
嘰嘰.
快d post牙..
超好睇牙

咁比面真系??xdd..多謝丫^^

QUOTE:
原帖由 YING 於 2006-1-16 03:54 PM 發表
超 正 喔 ,,*
晴 + 軒 呢 對 組 合 超 好 笑 >3<
十 卜 你 ..!*
要 POST 多 D 哇 >W<

哈哈..作d野比你地笑下ma..xdd!!
thz  u  too>v<”

QUOTE:
原帖由 深淵帝龍 於 2006-1-16 07:37 PM 發表
有咩咁好睇呀~=.=~

洗吾洗咁講野牙=.=??
我話晒都系第1次作口語故事..
吾好睇咪算囉..

頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部

第8章

晴:喂!!牙桐牙桐..放學諗住去邊牙你??

我:吾..不如去唱k啦!!好冇??

羲:老婆>3<我又要去!!我又要去牙 /3\

晴:喂丫..你霸左牙桐咁耐><比一比佢我都吾得?!

羲:咩姐??一齊去都吾比咩..吾制丫..(系度扮細路..好可愛>33<)

我:傻佬xdd..好啦好啦..比你同我地一齊去啦!!

晴:哈哈..男人之家..仲要好似個bb咁要人氹喎-0-

羲:老公嗲老婆吾得架咩依家.\/.??

軒+輝:喂喂..去唱k吾遇我地牙?!

羲:你2個死仔..咁好兄弟邊會吾叫你地去牙xdd??

軒:哈哈!!咁得啦!!一齊lu..

晴:得啦我啦!!快d行啦..仲講..

我:系啦!!行囉∼∼

我地一行人就一齊去左旺角neway喇..
都未坐好..牙羲就開始發癲喇-0-

羲:快d啦快d啦..我要唱依首!!依首!!

我:傻佬牙-0-慢慢黎啦!!有4個鐘你唱-0-

羲:人地心急ma!!老婆>3<

晴:喂喂!!好啦你地..好眼冤牙-0-

羲:知你冇仔..妒忌xdd..

我:喂丫..吾准咁串佢丫!!佢系我好朋友黎架ma..

羲:okok..聽晒老婆話>3<點歌啦我地!!

好快地..已經點左好多歌喇..基本上大部份都系牙羲點的-0-
系咁唱唱唱..唱左好耐了..不過佢唱歌真系好好聽>3<
仲唱得好投入tim哇!!>v<”

就系依個時候..我飲緊水..牙羲太投入喇..
隻手一野打左落個杯度..倒到我成身都系水-0-

羲:死啦><老婆sorry牙(拎紙巾幫我抹..當然用tempo啦xdd..)

就系因為佢太緊張我..之後竟然將個咪飛左去牙軒個頭度!!
仲"king"左一聲!!仆街囉!!之後個咪仲跌落地打到牙輝隻腳..趾公xdd..

軒+輝:(不約而同xdd..)shit !!

個咪仲系地下..點知牙羲想起身果時..佢一野踩左落去支咪度..
pk!!之後佢成個扒左系張檯..再撻左落地下..但系佢仲笑得出-0-
而唯一既一個僥倖者..牙晴..見到咁樣既時候..

晴:oh!!連環慘劇wow∼∼(勁大笑..笑到肚痛了xdd..)

出面有個waitess聽到咁嘈..入左黎睇啦..
之後佢o晒咀xdd..叫d人入去執野..

waitess:你地搞成咁牙..(笑笑口咁講)

晴:(仲系大笑中)哈哈哈!!仆街!!笑撚到肚痛啦..哇卡!!

我:吾好意思牙..我地搞到咁..哈哈..

waitess:冇事ma你地??系啦..你地夠鐘走架啦..

羲:老婆..好痛牙..我要呵返丫><

我:小心d..慢慢行啦..

軒:頂你丫..一日都系你..緊張個老婆緊張成咁-0-

輝:算啦算啦..快d走啦(起身想走..點知隻腳真系好痛!!)哎丫!!

之後會點>3<?

頂部
sisi
初生嬰兒

會員編號 101539
精華 0
積分 379
帖子 22
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6745
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 牙君 於 2006-1-17 12:22 AM 發表
不如下次PO多D=V=

能力有限..sor牙..

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...