加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 新年1po [轉] 真愛/\/\* 會出現我身上!?____]]*
載入中 ...
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
I-See幣 22912 錢
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-10-16
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
星榮外面...

有架十字車黎左-wwwww-

ADA 咦..陳老闆wow
峰 [望左望]
ADA 咦..果個唔知係咪陳老闆個女呢..[望住訓左係"啖"架果個女仔]
峰 走喇[cool]
陳 妍呀..唔好有事呀..爸爸唔嚇得嫁..[緊張][跟住上左架白車]
峰 [聽到妍個名] 妍..!?[呆左望住架白車走]
ADA 老闆!? 老闆...!??[係峰面前揮手]
峰 ...你岩岩係咪睇到個女仔個樣!?
ADA 下..!?
峰 [捉住ADA隻手] 話比我知 個女仔係咩樣!?
ADA 果個女仔...眼大大...但係普普通通個隻個樣..比人一種幾純既感覺囉...[比峰嚇親]
峰 純..!? 牙妍..係牙妍..
ADA 咩牙妍呀!? 你以前女朋友!? [之前ADA都有聽過牙妍同峰既事]
峰 一定係佢..
ADA 但係你果個牙妍唔係姓張嫁咩!?
峰 ..[醒左醒] ....係..係..岩岩果個姓陳..唔係嘉妍...[失望咁行走左]
ADA 老闆...[跟住峰]
峰 你走先..我想返屋企休息下..今日唔得閒車你...[跟住渣車走左]

車上
峰 (妍..你夠竟係邊...點解你掉低我..)

牙峰一路渣車一路係咁諗..沖左好多次紅燈...
突然...

有架車經過係峰架車前面

峰 [岩岩見到] 呀! .........

牙峰即時避開架車..但係都撞左條燈柱到,,,
d途人經過即刻報警""

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
峰送左去醫院冇幾耐...牙恩牙輝佢地即刻掉低哂所有野飛的去醫院

醫院

輝 唔該..岩岩係咪有個男仔撞車送左黎e間醫院嫁!?[緊張]
恩 係咪叫郭曉峰呀...
護 你地冷靜d先...無錯..岩岩係有個男仔送左入黎..
ADA 係邊間房啊!?
護 等等...
ADA 快d喇!
護 係201號房..[末講完牙恩佢地即刻跑走左]

201號房/\/\

門都沒拍佢地就沖哂入去
恩/輝 峰 你點呀!? 整傷邊度呀!?? 醫生佢點講呀!? 有沒話有咩後患症呀!? 下!? 快d講喇!?
峰 [無奈]
ADA 你地問咁多野牙峰點答你呀!
恩/輝 .....
峰 兩公婆真係兩公婆...講野都咁鬼夾
恩 哎也...關心你仲係到串呀!?
峰 見到你地 死左都比你地嘈返醒喇
輝 -0-識得咁講即係冇事喇
ADA 係囉...岩岩我幾擔心你有咩事呀..嚇死我喇!
恩 姣婆[細細聲]
輝 殊...
峰 有心...你可以返屋企喇 [cool][望住ADA講]
ADA 峰..
峰 ADA 我知你係個好女仔..但係我唔岩你..你亦都唔岩我[cool]
ADA 點解呀..果個牙妍都唔知去左邊喇依家! 你仲等佢做咩姐!? 點解呀..年半喇..1次機會都唔比我!??[眼紅]
峰 [寧埋一邊]
恩 牙峰都唔會鍾意你嫁喇..你等咩姐!?
ADA 唔關你事呀..姣婆恩![啤住恩]
恩 你...[末講完]
輝 你講多次 死8婆![惡]
ADA 你唔好以為我乜都唔知呀..我知呀..你係牙峰前女友呀嘛! 牙峰唔鍾意你就是旦姣1件! 哼
輝 你..[1巴打落去ADA到]
ADA 呀..[跌左落地]
峰 點解你會知我咁多野!? [cool]
ADA 因為我想了解你
峰 不必
ADA 果個牙妍都跟佬走左喇..[末講完]
峰 收聲! [大聲+惡] 你同我走! 我以後唔想再見到你! [指住個門口]
ADA 你炒我!?
峰 係..![啤住ADA] 我唔容許有人中傷牙妍!
ADA 我係你爸爸請返你嫁! 你沒權炒我!
峰 人都死左 你落去搵佢上黎同我傾囉!  ((自從逼婚個件事之後..峰都當左冇佢哩個爸爸))
ADA 你..[開門走左]
輝 你冇事呀嘛!?
峰 [寧頭] 我想靜下
輝 咁..我地聽日再黎探你
峰 [up頭]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
之後輝就拖左恩走......

輝 你做咩唔出聲呀!?
恩 輝..你會唔會聽果個ADA講既野嫁!?
輝 傻妹 [笑左笑]

牙輝哩一笑..牙恩已經知道答案]
恩 咁我地去食野囉 =]
輝 嗯 =]

輝同恩走左之後...牙峰就係醫院四周圍行下....

x 咦..峰仔!?
峰 榮叔!?
陳 點解你係度既!? 仲著住病人衫
峰 [苦笑] 岩岩撞車
陳 喔..冇事呀嘛!?
峰 [寧頭]
陳 咁就好喇..對唔住呀..岩岩
峰 令千金冇事呀嘛!?
陳 喔..有心..
峰 點解佢入左醫院既!?
陳 我個女穿左羊水 可能佢又成日掛住做野..搞到暈左
峰 令千金生左!?
陳 嗯..岩岩想去睇個BB 1齊丫
峰 哦..好牙

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
BB房外..
峰 邊個係?!
陳 呢..果個..第2行第1個
峰 男黎嫁wow...恭喜哂
陳 唉..都唔知好事定壞事黎其實...
峰 點解咁講!? 係啵..佢爸爸呢!?
陳 佢爸爸..係半年前去左...
峰 ...對唔住..
陳 唔緊要..最慘其實係我個女..第時我唔係到個陣..佢就要1個人照顧個BB [望住入面個BB]
峰 個BB改左名末啊!?
陳 好耐之前我女婿已經改左...好似叫..沈..沈智鋒丫!
峰 沈..沈智鋒!?
陳 嗯..
峰 佢爸爸叫咩名!?
陳 沈智誠丫
峰 沈智誠!?
陳 係呀..
峰 你個女呢!?
陳 陳嘉妍囉..
峰 陳嘉妍...但係..
陳 有問題!?
峰 冇理由嫁..牙誠明明..咪住...
陳 嗯?
峰 你聽我媽咪講..你太太...
陳 冇錯丫..我太太生唔到
峰 咁令千金..
陳 佢係我養女黎ga 不過我當左佢係我親生女咁
峰 令千金個名身係咪叫張嘉妍!?
陳 咦..你點知嫁!?
峰 牙妍...[細細聲]
峰 咁點解你會做左令千金會做左你個女?

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
陳 呵呵...講起我同佢真係幾有緣..我公司你知道嫁喇..以前一向都唔係幾好..之後有1日我飲醉左酒..
     行出左馬路..之後係佢救返我..如果唔係佢 我差d就比車撞死左..但係佢就因為救我..所以佢就傷左隻腳
     入左院之後..我每日都有去探佢..唔知點解..自從遇到佢之後我d生意就愈黎愈好..好到我都唔敢想像..
     所以我就認左做我個女囉...
峰 咁..點解牙誠...哎..佢爸爸點死!?
陳 我都唔知..我個陣係外國做緊野所以唔知..返到黎問佢 佢又唔肯講..淨係話係佢害死牙誠
     不過多數都係個件事嫁喇
峰 個件事...!? 邊件事呀!?
陳 其實..牙妍鍾意既人唔係牙誠..牙誠佢都知道..但係佢都冇放棄過牙妍 1直係咁同牙妍求婚 但係牙妍冇答應
     點知過左幾個月之後唔知點解牙妍答應左牙誠既求婚..可能女人始終都想有人照顧想有人依賴喇..
     牙誠係好仔黎既..牙誠都知道牙妍冇放低過以前果個男仔...但係佢都冇介意過..可能佢相信時間可以沖淡喇
     但係佢地結左婚之後幾個月牙誠同牙妍差唔多日日都係到嘈..我有次行過偷聽..原來又係為左果個男仔..
峰 ....
陳 我相信果個男仔1定對牙妍好重要..
峰 ...陳老...[停左停] .榮叔呀..可唔可以帶我去見一見令千金!?
陳 ?/font>穔M可以喇..認識多個朋友都好既..我個女好耐都冇笑過..但係我依家唔得閒..你自己去好嗎!?
峰 喔..好呀
陳 係301號房 咁我走先喇..
峰 嗯..再見
陳 [up一up頭就走左]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
醫院
301/\/\ 門外

峰 [深呼吸][拍門]

[啪...啪...]

妍 (唔通係爸爸!?) 入黎啊..
峰 [開門]
妍 [睇緊書見唔到峰] 爸爸 你唔係有野要做咩!??
峰 真係你...[望住妍]
妍 .....[慢慢望上去] [呆左]

佢地兩個就係咁望住對方...望左幾分鍾到

護 先生..你企係到做咩!?[係峰後面]
峰 ..下!? 冇...冇野[醒返]
護 [講完就走左]
妍 好耐冇見...[望住峰]
峰 ...兩年..點解兩年前你要走左去!?
妍 ...小冰好嗎!?[扯開話題]
峰 (原來佢仲誤會緊...) 我冇同小冰結婚
妍 [勉強咁笑左笑] ...係..係咩
峰 你幾時返黎!?
妍 1個月前 ....
峰 做咩唔黎搵返我!?
妍 ....
峰 [望到妍隻手隻介指] 仲末恭喜你..我岩岩見完你同誠個仔..[慢慢行過去]
妍 ....我爸爸講哂比你知!?
峰 係..~
妍 ..嗯..
峰 你仲末答我..點解兩年前你要一走了知..點解牙誠會死...點解你返左黎都唔搵返我!? 我有多野都想知!
妍 ...我唔想答...我想休息..

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
峰 答我呀! [捉住妍隻手望實牙妍][激動]
妍 因為我想忘記你! 我唔想睇住你同小冰兩個結婚..唔想你同我講小冰係你老婆!你明唔明呀!?[眼紅]
峰 我根本沒同過佢結婚..我有搵過你嫁! 你上機之前我有去過機場搵你..
妍 可能我地有緣冇份..
峰 牙妍..同返我1齊..好冇!?
妍 ...冇可能..[好決絕咁講]
峰 點解!?
妍 我唔想對唔住牙誠! 就算牙誠死左..我都係佢老婆..佢都係我老公! [望住峰]
峰 但係你鍾意既係我呀![大聲]
妍 ....
護 點解咁嘈嫁..先生..你唔可以嘈住病人嫁wow[岩岩入黎]
峰 出去! [啤住護士講][大聲]
護 ...[驚左峰走左出去]
峰 [望返妍]
妍 我已經欠牙誠太多太多喇...係因為我牙誠先會死 ...我唔想連佢死左之後都對唔住佢呀! [激動]
峰 點解牙誠會死!?
妍 ....唔好問 [末講完]
峰 講! 我唔想連自己兄弟死左都唔知咩事!
妍 ....回想...""
誠 老婆 你做咩呆哂咁既!?[岩岩返黎]
妍 .....[聽唔到]
誠 老婆!? 老婆!!![大嗌]
妍 呀! [嚇親]
誠 你諗咩諗到咁入神呀!?
妍 ..下!? 我..我諗..我..
誠 ...你又掛住牙峰!?
妍 [比誠講中].......我..
誠 老婆..你忘記佢喇..好冇呀!?
妍 ....對..對唔住..
誠 點解呀...年半喇! 點解你仲係忘記唔到佢姐!? 佢真係對你咁重要咩!? 我地都結左婚成幾個月喇![大聲+惡]
妍 我都唔想呀..你明唔明呀?! 我有試過嫁!
誠 我有咩比唔上佢呀!? 講樣我雖然比唔上佢..但係除左樣之外我唔信佢會好過我!
     佢都結左婚喇..可能連仔都有埋喇..點解你仲要掛住佢呀!..![激動]
妍 ....

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
誠 點解...我對你咁好你都唔領情!? 點解...[跪左係地下到]
妍 牙誠啊..
誠 我同你結婚咁耐..你一句老公都唔叫..我唔介意..你忘記唔到佢我都去忍...因為我相信時間會沖淡你對佢既愛
     但係...年半..點解...唔通我做咁多野你都感受唔到咩!?
妍 ...[眼紅] 對唔住..對唔住...
誠 [絕望] ....[沖左出去]
妍 誠!![大嗌][追埋出去]
街..

妍 誠...[係咁追]
誠 [沒理係咁跑]

之後經過一條馬路...個陣係紅燈...但係牙誠乜都沒留意..沖左出去..

妍 誠 唔好走啊..
突然..有車沖埋黎..
BBBBBB.............

誠 ..
妍 誠!!!![大嗌][up住個嘴]
誠 [訓左係到][流到成地都係血]
妍 誠!! [沖左埋去]
誠 ..老..婆..
妍 ...你唔好死呀..你唔可以掉低我嫁...唔可以..
誠 對..唔住...我唔應...該去迫你..忘記..峰..
誠 老..婆..原諒我..好嗎!?
妍 [係咁up頭]
誠 ...老婆..我唔係到..要照顧自己啊...唔好成日..掉"被"落床喇..會冷親嫁..
妍 老公..你唔會死嫁..唔會嫁...嗚...[喊]
誠 ..[笑] 你叫得..好好..聽..哩次..係你..第..1次叫我..老公
妍 你鍾意聽..我以後都叫丫..你唔好走..嗚..你唔可以掉低我同BB嫁..
誠 BB..!?
妍 係..係我同你既BB...我有左你既BB...嗚..所以你唔可以走..
誠 真係既..
妍 嗯..
誠 老婆...搵返..牙峰..搵返自己..既幸褔返黎...
妍 [寧頭]
誠 我比唔到..幸褔你..我知道..只有..峰先比到..搵返佢..
妍 老公..嗚..
誠 =] 老婆..我..愛你...[死左><!!!]
妍 老公!! 老公...[係咁搖牙誠] 老公..唔好走呀...嗚...

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
現實..
峰 ...[眼紅]
妍 ....係我害死牙誠...我欠佢太多..佢做咩第1個都會為我著想..但係我成日就...嗚..
峰 BB個名...
妍 係誠生前佢改ga...佢話如果第時有BB既話..嗚..男仔..叫智鋒..因為..嗚..佢知我忘記唔到你..見BB就等於見到你
     女既叫曉敏...嗚..
峰 ...[慢慢行返出去][開門]
峰 ...榮..叔...[呆]
陳 ...原來你就係果個男仔!?
妍 爸...嗚..
陳 [行埋去妍前面]
妍 爸...[攬住榮叔] 嗚...
陳 乖女..唔好喊..
妍 係我害死牙誠..係我..嗚..
峰 ...我走先..[走左]
201病房..

牙峰返到房係咁諗返以前同誠玩既畫面..亦都開始眼紅..
雖然牙誠做左d好過份既野...但係始終都係由細玩到大既好兄弟..
而且牙誠係為左佢愛既人..亦自己愛既人以死..難道唔會傷心嗎!??

峰 [細聲] 牙誠...我應唔應該追返牙妍!?? [望住天花板呆左]

301號房

陳 傻f..唔好再喊喇..[摸住妍頭髮]
妍 嗚...爸..我想返返英國..以後都唔想返黎..嗚..
陳 你捨得咩!??
妍 ....[寧頭] 我唔知..[開始唔喊]
陳 你咁多年黎都係等峰仔1個..依家佢就係你既面前..點解你唔比次機會佢..比次機會自己呢!??
妍 但係..
陳 你自己慢慢諗喇..我聽日再黎過..好冇!?
妍 [up頭]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
口水 1 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6463
來自 大埔官中
狀態 離線
  閱讀全部
第2日..
牙峰出左院即刻返返工..但係冇搵牙妍..

超峰/\/\

恩 峰..你咁快返工 唔休息多d?
峰 唔駛喇..我都冇乜事..
恩 但係..
峰 琴晚我見返牙妍
恩 咩話!?
峰 ...原來佢係榮叔個女...
恩 榮叔..!?
峰 星榮集團既老闆..
恩 下!??
峰 估唔到呢!?? 我自己都估唔到係醫院見返佢..[無奈咁笑左笑]
恩 牙妍咩事入醫院呀!?
峰 佢..穿左羊水..又掛住做野..所以暈左..
恩 ...穿羊水!?..佢同牙誠..!? 個BB?
峰 個bb係牙誠..佢同牙誠1年前結左婚..
恩 下!? [好大聲]
峰 不過...
恩 不過咩!? [坐左係到聽]
峰 ...半年前..[眼紅] 牙誠佢..撞車死左..
恩 ..[呆哂]
峰 ..好可笑呀可!?[苦笑]
恩 ...咁你同牙妍..!?
峰 佢話唔想對唔住牙誠...所以..我同佢 [寧頭] 冇可能
恩 但係同牙妍係..[末講完]
峰 算喇..我唔想講..你想探佢就去返上次間醫院..係301號房..出去..[講完拎d文件黎睇]
恩 ..(嗯..應該比d時間佢靜下) ...[之後出左去]

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...