加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉]北極星的眼淚]]為被強暴受害者重獲愛既感人著作*] ------[完]
載入中 ...
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
I-See幣 13654 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6878
狀態 離線
  只顯示 牙YiN 的帖子
[第55回..]

分手後你是否會大喊1場?!
喊..只係1點點既眼淚隨著情緒而流下..
原來喊都有學問!
有為親情流既熱淚..
有為友情流既念淚..
更有為愛情而流既真淚..
喊既學問唔只係愛情小說裡面既學問..
而自己感受過..經歷過..而擁有喊既學問!
所以你地喊過既經驗..都會成為你地生活上既座右銘!
我好鐘意喊..因為佢係我既興趣..
喊有好多種喊法..
為愛情喊既..
男既會大哭1場..什至用手狂打落個WALL到!
女既可能只會流著眼淚啜泣..什至有D女仔會用界手界自己..
E D只不過用某1 D物質壓制自己..
到最後你始終都要放低..因為決定左既野已經冇得改變..
如果要改變..可能只有你同對方配合..才能複合!

係1個就黎接近晚上11點既晚上..
海灘上仲有2個人坐左係度..

小齊*我相信1定搵到既!
[用手狂掘D沙..]

小潔*唔好再掘啦..
[想阻止小齊..但係佢見到小齊咁用心去掘..反而有D感動!]

小齊*喂..
[捉住小潔隻手!]

小潔*下?!
[同時興奮..同時驚訝..因為佢好耐都未俾小齊捉過佢隻手!]

小齊*幫手掘啦..
[寧埋1邊..好COOL!唔知點解好似對小優唔住咁..放左手!]

小潔*哦..
[苦笑..點解小齊佢要放手..佢諗!]

跟住佢地1路掘D沙..1路望住對方..但係又冇出過聲..
點知!

小潔*AR?!
[俾隻蟹夾親隻手!流埋血TIM..]

小齊*衰蟹走開!
[1野踢左走隻蟹..]

小潔眼定定咁望住小齊..

小齊*俾我睇下..
[好緊張小潔..1手將小潔隻手指放左落佢個口到..幫佢吐番D血出黎!]

小齊*你都係唔好掘喇..我唔想你再有傷口!
[望住小潔個傷口..用佢自己衫上其中1塊布幫小潔包紮傷口!]

小潔*哦..
[覺得自己好幸福..微笑!]

跟住小齊就自己1個人掘D沙..
掘極都搵唔到佢地曾經係E度約定過既物件..
但係佢冇放棄過..
佢1路掘..1路流汗..什至連隻手俾沙整到流血佢都繼續掘..
小潔見到佢咁..覺得好感動..所以小齊1路掘沙..佢就1路幫佢未汗..
E種行為好曖昧..
終於!

小齊*我地既約定..
[終於掘到喇..氣喘..]

小潔*唔!
[好感動..望住個盒!]

小齊*我地所許過既諾言仲係度!
[打開左個盒..2個玻璃瓶仲係度..]

小潔*北極星的眼淚!
[大嗌..流左1點1滴既淚珠從面上慢慢既流下!微笑住!]

小齊*我地既約定..永遠都唔會消失!
[攬住左小潔..微笑!]

E 1切都晒小晴同小優睇到..
小優萬萬想唔到1直最愛佢..佢最愛既人..竟然背叛佢..
佢既心已1 1粉碎..
就係E個時候..小齊同小潔正想寧轉後面既時候..
已經發覺到小優佢地既存在..佢地4個人都對望住..
究竟小齊會CHOOSE邊個呢?!XDD"

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
傻婆樂
初生嬰兒

會員編號 200013
精華 0
積分 413
帖子 31
威望 0 點
I-See幣 11100 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-8-12
註冊天數 6504
狀態 離線
  只顯示 傻婆樂 的帖子
下下下~比小晴同小優睇到唒牙~~咁之後點牙

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6878
狀態 離線
[第56回..]

當你見到你最信任最愛既人..
你親眼目到佢攬住第2個女仔..仲係要好開心果隻!
你會唔會相信E個就係個天俾你既現實?!
你1直相信你同佢會好幸福..
你絕對相信童話裡既真愛..因為你以為你真係搵到..
由你熱戀期間..你已經將你1切你最重要既交晒俾佢..
但係E 1日既來臨..1 1將你既心停頓..就可以死去既1樣..

4個人對望左1陣..
而小優就1直望住小齊..
佢果種對小齊又愛又恨既眼神..
令到小齊個心好亂..究竟我應該點做?!
佢心諗..如果E家就放棄..佢同小潔既承諾就會碎晒!
但係佢見到小優E家咁..佢愛小優..但佢更愛小潔..
可能小齊1開始就錯了..
佢只係覺得小優好似小潔先同佢交往..
但係佢同時又愛上小優..
之前既佢就話會1生1世只會照顧小優..只會同小優過生活..什至結婚!
但係E家佢面對2個佢愛既人..佢應該點CHOOSE?!
佢望住小優..小優佢哭了!
跟住又望左小潔1眼..小潔佢又好似唔開心..應該係覺得自己錯了!
小齊見到佢地2咁..佢個心又亂喇!
佢明明可以2個選擇1個..
但係佢做唔到..因為佢唔想佢地2個其中1個受到傷害?!
你話我知我應該點做?!佢1直都係咁諗..
終於忍唔住喇..

小齊*小優..我..
[想講又講唔出口..DUCK低左個頭!]

小優冇出到聲..因為佢已經清楚知道小齊佢係度做緊咩!
由小齊既表情..佢既行為..已經知道佢已經背叛左自己!
佢E家真係好想死..佢個心好痛好痛..佢咁大個人都未試過喊成咁..
佢以為小齊E 1世真係會同佢1生1世..
但係佢E家知道童話故事係呃人架..
E個世上根本就咁永遠既愛..永恆既童話!
佢哭了..但係佢冇望住小齊..
佢E家都唔知自己可以做緊咩..佢更加好想知道佢應該點做?!

小晴*喂..8婆!咁得閒搵人條仔做咩牙?!
[睇唔過眼..兇小潔..什至想打佢!]

小潔冇出到聲..佢只係望左小優1眼..
當然小優都望左佢1眼啦..
小潔佢個心好痛..好亂..
佢痛係因為E家個個都認為佢係衰人..
搞到佢自己都覺得自己好衰..令到小齊同小優都咁唔開心!
佢亂係因為佢冇諗過件事會搞成咁..
佢今次番黎只係想見下小齊就走喇..
估唔到小齊仲放唔低佢..本來佢想放低佢同小齊果份感情..
又係因為小齊對佢既愛..更令佢心亂..更加迷茫!

小晴*喂..你係咪啞架?!
[推左小潔1下..]

小齊*喂..你好喇喎!
[岩岩好扶住小潔..佢已經好亂架喇..小晴佢仲要理埋E件事..搞到佢心煩氣燥!]

小晴*好似你地對小優唔住先架喎!
[發火喇..]

小齊*係牙..咁又點牙?!E家件事未搞清楚你就推人..好似係你唔岩先喎!
[個樣好想打人..好激氣!]

小晴*係咩?!係我親眼睇到你地攬埋1齊架!
問心果句..你有冇諗過小優既感受..
你知唔知佢真係好愛你..佢真係唔想失去你架!
[大嗌..]

小優*小晴..
[眼紅紅..加上小晴講果番說話..令佢痛上加痛!]

小晴*我唔理你啦..我要你今日講清楚!
[俾面小優..而且小齊係佢好朋友..所以佢冷靜落黎..但係佢個心仲係硬唔落啖氣!]

就係E 1句說話..小優望番住小齊..
佢果種眼神好希望小齊會同番佢1齊..
佢1直啜泣..佢1直望住小齊唔放..佢相信小齊會返番去佢身邊!
佢更加相信自己..
小潔見到小優咁..佢已經感受到小優係比自己更愛小齊..
又係E個問題..搞到佢心好亂..
因為佢都好愛小齊..可能佢自己都放唔低..
究竟我應唔應該退出?!佢心諗..
跟住佢就望左小齊1眼..
當佢想放棄既時候..

小齊*好..我決定同小優分手!
[好認真咁望住小優..]

小潔心諗*小齊..點解你要咁做?!
[同時感動..但同時為小優難過..]

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6878
狀態 離線
[第57回..]

點解?!點解你要咁對我講分手?!小優唔相信小齊會咁講..
佢不停係咁寧頭..佢既眼淚再次流下..
E家既佢真係好想人保護佢..好想人知道佢真係好雖要人保護..好雖要人愛!
但係E個人已經唔愛佢..佢要離開佢..佢同佢愈黎愈遠..
佢地唔會再好似以前咁幸福..咁快樂..
佢真係唔可以接受..佢倒了..

小齊心諗*小優..
[好想去扶佢..但係佢有心但冇力去做..因為佢決定左既事就唔可以收番!]

小晴*小優..
[扶左小優起身..啤左小齊1眼!]

小優*我只係想你答我1個問題..
[DUCK低左個頭..佢冇辦法去托頭望住佢1個曾經傷得佢好深既人!]

小齊*答得到既..我1定會答!
[好抱歉..佢見到小優咁..佢個心好痛..但係佢唔講都講左啦..仲可以點做..]

小優*你究竟有冇鐘意過我?!
[好認真咁問..]

E個地球不停咁旋轉..
2個人再次對望..
大家都諗番起以前擁有過對方既日子..
開心..同唔開心都1齊經歷過..
番學..放學..放工..什至食飯..上堂..出街都1齊..
大部分時間都付出左好多..
中秋節..萬聖節..平安夜..都1齊過..
回想起過去既生活..
直到E家..
究竟我地得到D咩?!
我地做過D咩?!
我地認承過大家D咩?!
E D問題就黎搞到小齊個腦爆喇..
佢唔想再諗..佢唔想再回憶..
佢剩係知道佢只係想同小潔1齊..
佢望住小潔..
可能E個決定會令到對方傷心..
但係起碼可以令到對方死心!

小齊*冇..
[好COOL..超無情!]

小優*好..就憑你E句說話..你話架!
[喊住走..我知你有鐘意過我..點解你唔認?!佢心諗..]

小晴*小優?!
[大嗌..]

小晴*我地以後唔會再係好朋友..
[跟左去追小優..眼角有為朋友而流既淚水!]

小潔*點解你要咁做?!
[忍唔住喊左出黎..]

小齊*唔好喊啦..
[想幫小潔未左D眼淚..]

小潔*如果你係愛佢..就唔好同佢分手啦!
[自己未左D眼淚..]

小齊*係..我係愛佢..但係我更愛你!
[好認真..手搭住小潔個搏頭!]

小潔*我寧願冇黎E度搵你..我寧願放棄..都唔要折散你地2個!
[將所有野都攬晒上身..因為佢唔想剩係小齊錯晒..]

小齊*你唔好再怪自己..你要怪就怪我..但係你唔可以放棄我..
[攬住左小潔..忍唔住流下眼淚..]

小齊*怪我當初冇捉住你隻手..E家我又搵左第2個女仔黎代替你..反而令我愛上佢..
[其實E番說話係想同小優講..但係佢放唔低小潔..佢再冇勇氣番轉頭!]

小齊*我..
[佢哭了..佢真的哭了..這是第2次為小優而流眼淚!]

愛情係肓目既..
你萬萬想不到..認為絕對無可能既事物..
佢就有機會係你身上發生..
究竟小齊會唔會番轉頭呢?!XD

頂部
流璃
嬰兒上路

會員編號 172127
精華 0
積分 387
帖子 62
威望 0 點
I-See幣 10051 錢
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-6-3
註冊天數 6574
狀態 離線
  只顯示 流璃 的帖子
快D  post  la......
好想知小齊會唔會番轉頭ar...
好好睇ar..十卜你ar..>.<

頂部
牙悠
嬰兒上路

會員編號 93721
精華 0
積分 1377
帖子 69
威望 0 點
I-See幣 13090 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-12-29
註冊天數 6731
狀態 離線
  只顯示 牙悠 的帖子
唉" 真係慘.. 何必呢..

頂部
傻婆樂
初生嬰兒

會員編號 200013
精華 0
積分 413
帖子 31
威望 0 點
I-See幣 11100 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-8-12
註冊天數 6504
狀態 離線
  只顯示 傻婆樂 的帖子
如果我係小齊既我都吾知點好

頂部
流璃
嬰兒上路

會員編號 172127
精華 0
積分 387
帖子 62
威望 0 點
I-See幣 10051 錢
GAME幣 100 個
口水 2 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-6-3
註冊天數 6574
狀態 離線
  只顯示 流璃 的帖子
點ar..點ar.....
最後有冇番轉頭ar..
我真係好心急ar...快D   post  la......
唔該,我想知小齊點ar..

頂部
daddaa
初生嬰兒

會員編號 61372
精華 0
積分 464
帖子 43
威望 0 點
I-See幣 11148 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-10-26
註冊天數 6794
狀態 離線
  只顯示 daddaa 的帖子
咁好睇既文章 緊係要十卜啦..

頂部
不需要:)
吹水天王
臭小 =子 ...

會員編號 205142
精華 0
積分 24904
帖子 20701
威望 0 點
I-See幣 9028 錢
GAME幣 154 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 lllliiinnng`;]
閱讀權限 120
註冊 2006-8-25
註冊天數 6491
來自 -
狀態 離線
  只顯示 不需要:) 的帖子
好.好..好睇!!!!十卜

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...