加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 【原創】(自創)<新~~新~~插班生>+續集
載入中 ...
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
I-See幣 11266 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-6-23
註冊天數 6883
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
  只顯示 '']//穎`` 的帖子
【原創】(自創)<新~~新~~插班生>+續集

希望唔好介意有粗口成份啦!!!

主要講校園GE事...............

Let's  GO!!!~

[ Last edited by rain1993102 on 2005-9-3 at 03:33 PM ]

POST錯區___
E______
                         BY 梨

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6883
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第三章~~~聾婆and八公

B女仔:「不過你去找訓道都無用嫁啦!連校長都管唔到!」

何麗雯:「你都幾夠薑喔!我條仔d人你都咁打!!!」

張文翀:「好野啊!!幾有潛質!!」

A女仔:「聽唔聽到啊!翀哥話你有潛質啊!!好好跟住翀哥啊!唔好諗住出古惑啊!!」

何麗雯:「駿!你點解同佢一齊嫁!!」原來佢叫阿駿。

阿駿:「無啊!見到有條八婆亂衝亂撞咪之馬!」

呤—呤—小息鐘聲響………

不過對住佢地黎講堂堂都係小息嫁啦!!!好彩唔係係到讀好耐!!

我:「哎喲!」從後一個如來神掌打過黎!

阿駿:「喂!死襲婆!今日放學得唔得閒啊!」

我:「得又點!唔得又點啊!」

阿駿:「得就與埋你去!唔得都要去!!」

我:「去邊啊!?」

阿駿:「去到咪知!問咁多野做咩!?」

我:「唔去!!?」

阿駿:「點解啊!!」((好驚訝個樣))

我:「做咩要解比你聽啊!唔去就唔去!!!」

阿駿:「我從來叫人去無人唔去嫁!!你咩料啊!」

我:「咁係你高估你自己,其實你每次叫人去都d人都係唔想去嫁!!」

阿駿:「你又知!不過你一定會去!!!」

我:「扮曬野!!」

呤—呤……放學鐘聲響起!!!當然啦——頭先個幾堂都無上個。我拎起書包準備走……

阿駿:「襲婆!!!行啦!」

我:「我都話唔去!!」

阿駿:「你信唔……」

我:「打爆我個頭阿嗎!!我信……不過我唔去!!」

阿駿:「行啊!!!」佢又試用拉拉扯扯咁拉我行!!

原來去酒吧!!!!一行入去就有d熟人同阿駿打招呼!佢拉我行到最後入面個座位。

xx:「你條女啊!幾靚喔!」

kk:「你好野啊!你唔係話淨係鐘意雯雯嫁咩!你死啦!!」雯雯係邊個呢!?

阿駿:「講下笑姐!唔係唔得啊!!何況阿雯都有阿翀啦!!」

vv:「咁你姐係忍鐘意阿雯啦!!」

阿駿:「無喔!我無鐘意過佢喔!我當佢妹炸!」

kk:「係唔係嫁!!!」

阿駿:「如果唔係我帶佢黎做咩啊!!」其他人望住曬我!!

xx:「啊嫂!!」其他人又跟住叫!!我斜望住佢!!

vv:「阿雯!咁耐嫁!!」佢一聽到阿雯就攬住我。我轉身去睇……原來係何麗雯!!

阿雯:「做咩啊!咁熱鬥咁!」

xx:「無啊!阿駿帶佢條女黎之嗎!」

待續~~~~

本帖最近評分記錄
'`癲小梨`ˋ   2006-1-3 01:50 PM  代幣  +4   原創內容&睇過GE ..
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
wunwun
嬰兒上路

會員編號 36152
精華 0
積分 616
帖子 59
威望 0 點
I-See幣 11142 錢
GAME幣 105 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2005-8-30
註冊天數 6815
狀態 離線
  只顯示 wunwun 的帖子
post already, because it is i post

頂部
天之驕子
初生嬰兒

會員編號 35331
精華 0
積分 432
帖子 1
威望 0 點
I-See幣 10980 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 Daphne_Sobabe`
閱讀權限 40
註冊 2005-8-29
註冊天數 6816
來自 將軍澳
狀態 離線
  只顯示 天之驕子 的帖子
唔好介意我講
好鬼無聊...下

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6883
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第四章~~~~初吻

阿雯:「原來係你!!又會快得咁緊要」

xx:「唔快啦!!仔都未有!!」佢一咁講就全部人都笑起黎!

阿駿:「阿翀呢!」

阿雯:「仲未黎喔!!」

阿雯:「係喔!仲未知你叫咩野名添!!」佢對住我講。

我:「張冰瑩!!」

之後阿駿係我耳邊細細聲咁講:「原來聾婆張!!!」

vv:「係喔!」佢大力拍我「平時玩咩多啊!!??」

我:「睇書!!!空手道!!……」

佢又一下寒冰掌!!我知佢地一定成日練掌法,如果唔係邊有咁大力!!

vv:「係啊!空手道咪好勁!」

我:「都唔……!!」又唔知邊條粉腸用美神飛蛋頂我個肚!!

xx:「我玩柔道嫁!!」

我:「係咩!!!」又頂我一野!!

xx:「找日一齊切初下!!」

我:「好啊!!」我心諗:好……難啦!!切你老母就有你份!!!

就咁樣坐下坐下,話咁快就夜晚9:00點鐘!!!我仲而為我先叫走啦!點知阿駿叫走喔!!!

我:「有無搞錯啊!你拉我黎呢到!!」

阿駿:「做我條女啊!!」

我:「下!!!!…哎啊!好痛啊!!」佢又發功用如來神掌打人啦!!都唔知係唔係古人黎嫁,個個都咁鐘意發功、出掌打人!個個都傻傻地嫁!都唔知係唔係青山走出黎嫁!!!!!!!

阿駿:「做我條女啊!!!」佢大聲到街上面d人都望住佢!!

我:「你癡邊條孖筋啊!!」

阿駿:「已後你就係我條女,邊個鬧你話我聽!!我叫人打到佢媽都唔應得!!」

我:「咪咁白癡啦!!」佢突然間就咁錫落黎,我眼光光咁望住佢錫落我個嘴到!!!

阿駿:「有無人話過比你聽!kiss過陣要合埋眼啊!!」

我:「低B嫁你!!條街咁多人!!你……你!你!」

阿駿:「哦!!!係你個初吻!!!」

我:「你個低B佬!!!白癡、弱智、……」佢又一次咁錫落黎!!

阿駿:「都話合埋眼嫁啦!!!你耳仔係唔係有問題啊!!帶你去睇下先得!!」

我:「低B呢到街黎嫁!你低B嫁!!!」

阿駿:「哦!!!咁我地返屋企!!你屋企定我屋企!??又或者去開房!!」

我:「死變態佬!!」

阿駿:「有變態姐!!試下咪知有幾羅!!」

我:「我都費事同一個岩岩係青山出黎個癡線佬講!!!!」

阿駿:「喂!!唔好行咁快啦!!你屋企係邊啊!!」

我:「我唔會話比你聽嫁!!死變態佬!!」

阿駿:「我一片好心送你炸,好人當賊扮!!!」

我:「信你先怪!!」

待續~~~

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6883
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第五章~~~誤解

我成晚都訓唔到啊!!!真係眼光光啦!!!

成晚都係到諗住佢點錫我!!!講過d咩野!!!

死啦!!!我唔係鐘意佢啊馬!!!唉!!

佢話我係佢條女,我都無話應乘!!死人自大狂!!!!!

呤—呤—上堂鐘又響起!!

阿駿:「聾婆!!!」

我:「你點會係班房嫁!!!」

阿駿:「有咩點唔點解啊!!我想黎就黎嫁啦!!」

我:「車……」

阿駿:「係唔係好掛住我呢!我都知嫁啦!!我都有小小掛住你嫁!!係唔係好好人呢!!??」

我:「白癡!!!!」

阿駿:「喂!!今日放學得唔得閒啊!!我都知你得嫁啦!!放學我黎找你啦!!!」

我:「癡孖筋!!!」((我轉身就走))

阿駿:「喂!!!聾婆!!」

我:「你傻夠未啊!!!」佢又一次錫落黎!!((成個人呆左))

阿駿:「我都話合埋眼羅!!係咁啦!!放學再錫過!!!」

我:「死低B仔!邊個比你錫啊!唔知羞!!」

今堂本來係體育堂,但係老師就話:「因為各位同學表現太出色啦!!所以老師好安慰!!比同學自由活動!」

A女仔:「我叫李凱敏!!」佢伸手出黎好客氣同我講!!

我:「哦!張冰瑩!!」

敏:「我岩岩黎都係咁樣被人蝦嫁炸!!所以你一定要識應到呢到啊!!」

我:「哦!!」

敏:「我之前係B班仲衰啊!!你已經好好多啦!!」

我:「哦!」

B女仔:「係啊!所以之前唔好怪我地啊!!如果我地唔咁就好易會比人蝦嫁啦!!」

B女仔:「我叫林紫珊!!」

我:「哦!張冰瑩!!」

又響鐘啦~~~又一堂一堂咁過啦~~~~都唔知返學為咩野~~~~話咁快又放學啦!!!好似每日返學等放學咁!!!

阿駿:「聾婆!!走得未啊!!」

我:「去邊啊!我唔想再去啊!!!」費事被人打死都唔知咩野事!!!

阿駿:「到你唔想去咩!!行啊!!」

我:「唔去啊!!你腦係唔係有問題啊!!我知啦你無去覆診!!!」

阿駿:「覆咩野診啊???」

我:「青山醫院啊!!你一定無去覆診啦!!又或者無食藥!啊!!!!…」

又打人啦!!!我應該都學返一種功夫先得啦!!好啦!!

就用女人必殺技……!!九陰白骨爪!!!!

阿駿:「你個死聾婆!!!如果我腦有問題我第一時間姦你!!」

我:「如果你第一時間姦我,我就第一時間將你變成太監!!!」

待續~~~

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6883
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十一章~~~轉校

今日返到屋企已經見到工人係到收拾行理!!!!

突然間有種好想喊ge感覺!!!

一陣又一陣心酸衝上眼到!!!!

阿媽:「點啊你!!!. 行理拾好未啊!!!」

我:「拾好啦!!!」

阿媽:「咁就得啦!!!因為公司要爸爸周圍做野!!!所以成日轉校!!!但係咁都無辦法!!!」

我:「我知嫁!!!」

阿媽:「咁就好啦!!!你想要咩啊比!!去到新屋我買比你!!!」

我:「嗯!!!」

阿媽:「係啊!!!我地下個禮拜就去嫁啦!!!學校個到我會同你搞嫁啦!!」

我:「嗯…………. 」

如果我話比你聽……

我只係想留黎係到………

我只想你地有多D時間………..

我只係想…………………………………….

點解你地永遠都唔明…………..

點解……….. 點解……………….

我行返房………電話響起黎……….

我:「喂!!!」

阿駿:「點解老婆仔!??今日咁快返屋企ge!!!有咩事啊!!!一定要同我講啊!!!你都知嫁啦!!
你傻傻地ge!!!一陣唔記得呢樣!!一陣唔記得個樣!!仲有啊…………」

我喊左出黎!!!好唔捨得啊!!

阿駿:「喂!!!喂???」

我:「唔傾啦!!!」

眼淚又忍唔住啦!!!!一滴…….. 兩滴……..

房門響起!!!

阿媽:「瑩啊!!!」

我:「咩啊!!」

阿媽:「聽日我唔得閒去學校幫你交退學表!!咁你我比你自己交啦!!!」

我:「哦!!!」

阿媽:「今晚我地唔返黎嫁啦!!你自己食飯啦!!!」

阿媽:「咁我走啦!!」

我:「哦!!!」

我望住手上張退學表!!

好想好想撕爛佢…………撕爛佢………

眼淚又一滴一滴流落黎………..

張紙一滴一滴咁濕左………..

待續

頂部
jan2992003
初生嬰兒

會員編號 37246
精華 0
積分 402
帖子 1
威望 0 點
I-See幣 10980 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-9-2
註冊天數 6812
狀態 離線
  只顯示 jan2992003 的帖子
..................

post  la~~~~~~~~~~~

本帖最近評分記錄
'`癲小梨`ˋ   2006-1-3 01:47 PM  代幣  -4   惡意灌水,文不對題
頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6883
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十二章~~~自私

呤………呤………..

今日係星期四!!!仲有一日!!!

突然間………有個嘴咀埋黎!!!!

阿駿:「老婆仔!!!係咪好掛住我呢!!」

我:「無喔!!」((一D感情都無咁講))

阿駿:「好絕情啊!!!你點可以咁對老公仔嫁!!!」

我:「無聊!!」

阿駿:「做咩啊!!!邊個激親我個老婆仔啊!!!」

我:「以後唔準咁叫啊!!」

阿駿:「叫咩啊!!」

我:「老婆仔啊!!以後都唔準叫!!!」

阿駿:「做咩啊!!!唔開心!??」((佢問得好溫柔))

我:「無啊!!」

阿駿:「有野ge!!!話比我聽啦!!!」

我:「放學係海灘等!!!」

阿駿:「哦!!」

我原全無上到堂!!無心聽書!!

呤………….. 呤…………….

要黎ge始終都要黎!!!!

我去校務處交張退學表!!!

職員:「你咩野事啊!!!」

我:「我想交表格!!!」我好唔想比張表格佢!!!

職員:「咩野表格啊!!」你羅黎睇咪知羅

我:「退學表!!!」

職員:「你退學啊!!!」唔退學羅退學表做咩啊!!

我:「係啊!!」

職員:「得嫁啦!!禮拜返黎拾野啦!!」

行到出去!!!撞到一個人!!!

阿雯:「你退學啊!!」

我:「哦!!係啊!!」

阿雯:「阿駿知嫁啦!!!」

我:「我話比佢聽嫁啦!!」

阿雯:「姐係未講啦!!你知唔知道你好自私啊!!!」

我:「你咩事啊!!!我同阿駿D野關你事咩!!!」

阿雯:「我愛佢咪關羅!!你好自私啊!!!明知自己咁樣成日要轉校唔好開始呢段感情啦!!!」

我成個人呆曬!!!我……….

阿雯:「你根本就係到玩緊阿駿感情!!!好過份啊!!!」

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6883
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十三章~~~分手

我:「我無!!!我無!!!」

阿雯:「你好賤啊!!!阿駿咁樣對你,你依家咁樣對佢!!!」

我:「無啊!!!我…………. 」

阿雯:「無!!你依家都走啦!!!有咩好講啊!!!」

我:「我根本就無諗過玩佢!!!我都愛佢嫁!!!」((一陣陣眼淚衝上黎))

阿雯:「哼!!我呸!!!你有資格講個愛字咩!!」

我:「我都唔想咁嫁!!!我唔想嫁!!」((我終於都忍受唔住喊左出黎))

阿雯:「唔想!!!!但係你傷到阿駿呢!!!」

我:「咁樣就唔好話比阿駿聽!!!」

阿雯:「真係賤!!!為左自己一時快樂!!!傷害一個人!!」

我:「咁樣!!你可唔可以唔好話比阿駿聽!!!」

阿雯:「有無搞錯啊!!!要我做幫兇啊!!!」

我:「咁樣都係為左阿駿好姐!!!」

阿雯:「就憑你呢句野!!!我幫你!!!」

我:「多謝!!!」

阿雯:「洗咩姐!!!我同阿駿之間有計嫁咩!!!」

我:「係我多餘………」

阿雯:「你幾時走嫁!!」

我:「星期六!!」

阿雯:「下…….. 咁快!!咁又唔怪得ge!!!」

我:「我走啦!!」

阿雯:「我會幫你口ge!!!」

去到海灘……….. 我見到佢個身影就好想喊出黎!!!!

阿駿:「黎左啦!!!嚇死我啦!!咁遲!!」((佢捉住我隻手))

我:「無野啊!!!」

阿駿:「做咩啊!!!」

我:「你覺得阿雯點啊!!!」

阿駿:「幾好啊!!!我又細同佢一齊大!!!佢本身唔壞ge!!!係個幾好ge女仔!!!」

我:「係啊………」

阿駿:「做咩咁問啊!!!!」

我:「我……….. 我想問你鐘意我咩啊!!!」

阿駿:「下…….. 鐘意你傻羅!!!最主要因為我好心羅!!除左我又會有邊個要你個傻婆啊!!!」

我:「你就傻!!!淨係咁炸!!!」

阿駿:「係啊!!!」

我:「我…….. 我……….. 」

阿駿:「講就講啦!!」

我:「我想同你分手!!」

阿駿:「咩野話!!」((好驚訝))

待續

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...