加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 【原創】(自創)<新~~新~~插班生>+續集
載入中 ...
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
I-See幣 11266 錢
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-6-23
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
  只顯示 '']//穎`` 的帖子
第十四章~~~~知道了

我:「我話我想同你分手!!!」

阿駿:「你講ge笑話一d都唔好笑!!!」

我:「我認真嫁!!!」

阿駿:「點解啊!!!」((好堅定眼神))

我:「無咩點解啊!!!有咩點解姐!!!無feel咪分羅!!!」

阿駿:「係咩!!!!」((好似受左傷咁講))

我:「咁……….. 係咁啦. !!!」

阿駿:「係咪有第二個啊???」

我:「無!!!」

阿駿:「係咩!!!!」

我:「係嫁啦!!!我地都會係朋友ge!!!」

阿駿:「……………」

我:「我走啦!!!」

我一轉身!!眼淚已經忍唔住……….. 一滴一滴流落黎…………

阿媽:「點啊!!!無留野啊嗎???聽日一放學就走嫁啦!!!」

我:「無啦!!!」

阿媽:「阿媽幫你報左間女校!!!」

我:「哦!!!!」

阿媽:「咁好啦!!聽日放學你就自己黎機場啦!!!!」

我:「哦!!!」

都慣左嫁啦!!!講左有咩用!!又咪係自己去機場!!!有邊一次係一家人咁去嫁??!!

呤……….. 呤………係最後一日!!!

阿雯:「點啊!!!」

我:「咩野點啊!!!?」

阿雯:「阿駿個方面………!!!」

我:「得嫁啦!!!講清講楚!!」

阿雯:「咁就得啦!!!」

我地一齊行到入班房!!!今日係最後一日!!我諗我會好懷念咁樣ge日子!!!
一齊抄功課!!!上堂偷野食!!!一齊被老師罰!!!我再望過去!!!阿駿都係到!!!

阿雯:「阿駿!!!」

阿駿:「你食左早餐未啊!??」

阿雯:「未啊!!你都唔叫我起身!!搞到我遲到!!仲邊有時間食啊!!!」

阿駿:「咁我依家落去買比你!!!」

阿雯:「好啊!!!」

好似一個外人啊!!!個心好似比蛇咬咁!!!好痛啊!!!

阿敏衝入黎:「冰瑩!!!」

我:「你做咩啊!!」

阿敏:「你要轉校啊???」

佢講完之後全班望住我!!!

阿雯:「阿駿!!!你唔係落左去買野咩!!」

原來佢企左係門口出面

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十五章~~~歡送會

噢!!!佢咩野都聽到曬!!!佢瞪大隻眼咁望住我!!

阿敏:「係唔係啊!!!」

阿雯:「係唔係關你咩事啊!!!」佢張佢所有野都搞亂曬啦!!!

阿敏:「我想問下姐!!如果係ge就當然同紫瑩去送行啦!!!」

某某人:「係啊!!!歡送會啊!!!」跟住全班都起哄!!!

我無再望佢:「係啊!!!我又轉校啦!!」

阿敏:「咁就要送行啦!!!幾時走啊!!」

我:「聽日!!」

全班:「嘩!!」

阿敏:「咁快!!!」

我:「係啊!!!」((我知佢仲係望緊我))

阿敏:「咁放學就去pub到搞搞去啦!!」

全班:「好啊!!」

呤………. 呤…….. 放學啦!!!頭先佢都無再走入黎班房到!!!淨係見到佢自己一個走黎班房!!
唔知道佢會唔會黎呢???好似全班都會去!!!我從來都唔知道自己人緣咁好!!!有d同學平時都無傾句,都去同我送行!!!覺得好感動啊!!

阿敏:「我地祝紫瑩!!一帆風順!!yeah!!」

全班:「yeah!!」

無黎啊!!!我周圍望,佢又點會黎啊!!!唉!!不過去無所謂啦!!係咪!!

我:「我去一去廁所!!」

阿敏:「哦!!!」

今日阿雯都無黎!!!其他人問咩野事!!

佢竟然咁答:「無謂去啦!!你地都知我份人眼淺嫁啦!!!何妨我都咩野人都羅個心出黎ge!!依知道家紫瑩走!!我已經喊左成晚嫁啦!我………. 嗚………. 」

就係咁喊左出黎!!!其他人見到佢咁都於心不忍!!!就無叫佢黎!!唔知佢係咪同緊阿駿一齊呢!???

突然一隻手捉住我:「點解啊!!!」

我望一望,原來係阿駿!!我:「做咩阿你!??」

阿駿:「點解唔話比我聽啊!!」

我:「都唔知你講咩!!」((佢越捉越大力))

阿駿:「你就係因為咁同我分手啊!!!」

我:「放手啊!!!」

阿駿:「唔放!!!我唔會再放!!!」

我:「你癡咩線啊!!你飲醉左啊!!」

阿駿:「我無!!!」之後佢大聲一叫!!全部人都望住我地!!

阿駿:「全部人聽住!!我以為都唔會再放開我心愛ge人!!佢就係張紫瑩!!!我…………………. 」

其他人聽到佢咁講!!都因為佢ge勇氣而同佢歡呼!!

我:「你癡線啊!!」

阿駿:「我李家駿!!會一生一世………………………. 」暈左!!!!!

待續

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十六章~~~~不是問題

唔飯得就唔好學人飯啦!!!我拉住阿駿個身!!費事佢跌得咁樣衰!!!

阿雯:「咩野事啊!!!阿駿………………. 」((佢衝過黎))

我:「點解你會係到ge………?」

阿雯:「關你事咩!!」((佢伸手拉阿駿走))

我:「喂…………. 」

阿雯:「我同阿駿d野唔關你ge事!!」

我:「我……………」

阿雯:「仲有一樣野!!!我要好清楚咁話比你聽!!!」((佢瞪大隻眼望住我_))

我:「我…………. 」

阿雯「我係阿駿ge女朋友!!!所以唔該你唔好再搞佢!!」

我:「我……………」((未講完就拉左阿駿走))

阿敏:「你企係到做咩啊!!!仲唔過黎!!」

我:「哦!!!」((個心覺得好痛啊))

今晚我地玩到12:00鐘先返屋企!!!無所謂啦!!就算返到屋企都無人理我嫁啦!!!

我行到黎屋!!!見到後面有個人影!!!我轉身過去…………原來係阿駿!!!

我:「你……………」

阿駿:「唔好走得唔得啊!!!??」

我:「無可能嫁啦!!!」

阿駿:「點解啊!!!」

我:「無可能就無可能啦!!夜啦!!你返屋企啦!!」

阿駿:「你係香港到都一樣讀到書姐!!!你幾大個啊!!!仲要跟住佢地周圍走!!!」

我:「算啦!!!你返屋企啦!!!」

阿駿:「唔通你仲要拉住佢地咩!!!佢地都唔理你嫁啦!!你洗鬼………」

『啪』……………….. 一聲!!!

我:「唔關你事啊……….. 」

阿駿「真係就咁算……………. 」

我:「…………. 」

阿駿:「真係就咁樣算…………」

我:「我聽日都走啦!!!」

阿駿:「唔係一個問題!!」

我:「點樣唔係一個問題啊!!!??」

阿駿:「我陪你一齊去!!」

我:「下……..」

阿駿:「我同你一齊去!!」

我:「你唔好傻啦!!!手續都辦唔切啦………」

阿駿:「無問題嫁!!!」

我:「好有問題啊!!!」

阿駿:「聽日你咪知羅!!!」

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十七章~~~~~我贏了

聽日………..

<(11:00)>

我:「唉!!!都係無緣份嫁啦!!」((刷牙中))

媽:「瑩啊!!!」

我:「咩……啊!!!」

媽:「我地1:00鐘上機啊!!我依家出去啦!!你記住準時去到啊!!」

我:「得啦!!!」

媽:「咁我依家出去啦!!!」

我:「得啦!!」((去啦去啦!!))

我搞點曬所有野睇下個鐘<(11:30)>

呤…………手提電話響………..

!!會唔會係阿駿呢??

我:「喂!!」

阿雯:「喂!!」

我:「係你??…」

阿雯:「你贏左!!!」

我:「下!!!你講咩啊!!」

阿雯:「哈哈………」((可能傻左))

我:「喂!!!喂!!!」

阿雯:「我輸左!!」

我:「都唔知你講咩!!!」

阿雯:「估唔到佢揀你都唔揀我!!!」

我:「下!!!」

阿雯:「虧我地仲係又細玩到大!!!」

我:「你講緊阿駿啊!!??」

阿雯:「你係咪傻嫁!!我真係唔知我有咩比上你!!阿駿揀你都唔揀我!!講樣!!我靚過你!!講身材!!唔洗比都知啦!!你成塊洗衫板咁!!」((洗唔洗咁話人啊)) 「講年份!!我識佢比你多!!我真係諗極都諗唔明!!!或者佢阿能鐘意你夠白癡啦!!!」

我:「咁又點啊!!」

阿雯:「我會祝福你地!!!」

我:「下!!!」((你唔咒我地已經好好啦))

阿雯:「係咁啦……….. 」

呤…………. 呤………手提電話又響!!

阿駿:「喂!!!你依家係邊啊!!」

我:「係屋企羅!!」

阿駿:「你幾點上機啊!!」

我:「1:00鐘!!」

阿駿:「咁好啦!!」

我:「下……………. 」((收左線))

我睇下個鐘都已經<11:45>

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十八章~~~~快D到

佢究竟想點啊!!!唉!!

呤………. 呤……….. 手提又響!!!

阿敏:「喂!!瑩阿!!你未走咩!!」

我:「就走啦!!1:00鐘上機!!」

阿敏:「哦!!咁我祝你地一路順風啦!!8!」

我:「哦!!」((你地???))

去到機場大堂~~~~~~~~~

睇下個錶<<12:48>>

我:「就快上機啦!!」

呤`````````呤`````````手提又響!!!

媽:「瑩阿!!你到左機場未啊!!」

我:「到左啦!!」

媽:「阿媽可能要遲D啊!!你上機先啊!!」

我:「哦!!!」((次次都係咁))

媽:「去到個到會有人接你嫁啦!!」

我:「哦!!」

媽:「咁好啦!!要小心D啊!!」

我:「哦!!!」((唔通會有恐怖份子咩))

呤~~~~~~~~~呤~~~~~~~~又響!!

我:「喂!!邊位!!」

阿駿:「你依家係邊啊!!??」

我:「機場羅!!」

阿駿:「我依家黎緊啦!!」

我:「下!!!」

阿駿:「就黎到啦!!!」

突然一聲:「xxx乘客請現在登機………….. 」

我:「我要上機啦!!你係邊啊!??」

阿駿:「我就黎到啦!!你等陣先啦!!」

我:「點等啊!!」

阿駿:「你等多陣啦!!!」

我:「我阿媽叫我一定要準時到啊!!」

阿駿:「你傻夠未啊!!你阿媽講ge野你一定要聽嫁咩!!?」

突然又一聲:「請xxxx客機乘客迅速上機!!!」

我:「門都就要關啦!!」((我走緊去登機處))

阿駿:「就黎黎到啦!!!快D啦!!你條老咪開咁慢就唔好開啦………. 」

我:「你依家黎!!你D野點啊!!!」((行到入去))

阿駿:「我做事你放心啦!!!你等多陣啦!!」

我:「我行到入去啦!!」

阿駿:「死傻婆出返黎先啦!!!」

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第十九章~~~~他會來嗎~

我:「下!!」

阿駿:「出返黎啊!!」

我:「但係開機啦……」

阿駿:「你等下班啦!!」

我:「下!!」((點算好!!))

阿駿:「唔通連唯一機會都放棄咩!!!」

我:「我……….. 」

阿駿:「唔通你連一個機會都唔比我咩!!!??」

我:「我…………」

阿駿:「你聽住啊!!我唔放過你嫁!!追到天腳底我都會追嫁!!我唔會放過你!!」

我:「我等啊…………. 」((我大聲咁叫))

其他人好似睇怪獸咁望住我!!!

阿駿:「我黎到嫁啦!!」

我:「快D啊!!!」

我衝返出去!!!去到機場出口等!!

呤~~~~~~~~呤~~~~~~手提響!!阿駿啊!!

阿媽:「點啊你!!上左機未啊!!」

我:「我………….. 」((死啦點算呀))

阿媽:「夠鐘上機嫁啦!!去到個到個人係爸爸個好朋友!!所以佢會帶你去佢屋企嫁!!」

阿媽:「我可能再要遲到今晚先返到黎啊!!所以你係叔叔到住一晚先啦!!」

阿媽:「咁你上機未啊!??」

我:「下咩話!!!你講咩野!!」((搏一博啦))

阿媽:「我話你上左機未啊??」

我:「下!!咩野話!!聽唔到啊!!大聲D啦!!」

阿媽:「我話你……….. 」

我:「下!!咩話!!無電啊!!」

阿媽:「喂!!喂??」

呤~~~~~~~呤~~~~~~~又響啦!!((點算啊!!係阿媽定阿駿啊!!聽唔聽好!!點算好!!))

我望一望大堂個登機牌!~~~~我原本要坐個班機已經飛走左啦!!!

唉!!算啦!!為左我自己!!為左阿駿!!算啦!!

呤~~~~~~~~~呤~~~~~~~~電話仲響緊!!

我:「喂!!」((我好小心咁羅起電話黎聽))

阿駿:「做咩咁耐先聽電話嫁!!」

我:「我以為我阿媽!!你黎到未!!」

阿駿:「可能要遲小小!!塞車啊!!」

我:「哦!!我改下一班機!!都仲有二個鐘時間!!」

阿駿:「咁就得啦!!好快到嫁啦!!」

我坐係大堂D座位到!!!睇下個錶!!<<1:30>>!!四點鐘先下一班機!!有排等!!

算啦!!!就當等價交換!!呵呵呵!!!

等…………………又等……..…………. 等…………………….. 又又等……………………. 等…………………….

睇下個鐘<<3:30>>!!

點解阿駿會咁耐嫁!!!塞車都無理由塞咁耐啦!!!佢個電話又無來電紀錄!!打唔到比佢!!

仲有半個鐘就要上機嫁啦!!點算啊!!

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第二十二章~~~~星晨

阿媽好驚訝咁望住阿爸!!!

阿爸:「好犀利啦!!!唔洗聽我地講嫁啦!!!你走啦!!!仲唔走!??唔係好叻嫁咩!!!仲唔走??」

我望都希過佢地就走左!!!我只係聽到阿爸係後面係咁鬧!!!!

我一路走……………………. 漫無目的咁走…………………….

呤~~~~~~~~~呤~~~~~~~~~手提電話又響!!!!

阿媽:「瑩阿!!你返黎先啦……………唔好嚇阿媽啊…………. 你老豆一時擔心你過頭先會咁嫁炸!!!你返黎先

啊!!瑩阿!!」

我:「一個二個都係咁……………. 」((突然之間眼前一黑))

阿媽:「瑩阿……….. 喂…………瑩阿……………….. 」

好光啊……………….

阿媽:「瑩!!瑩!!醒啦!!醒啦!!老豆叫醫生啊!!」

我:「我………飲..水……………」

阿媽:「好好好!!!我羅比你!!!頭先嚇死我啊!!!我地一追出去見到你暈左!!!好彩有個候生仔幫我地

手炸!!!」((阿駿??))

我:「係咩!!!」

阿媽:「你到底發生咩事啊!!!」

我:「無事啊!!!」

阿媽:「阿爸阿媽成日做野!!!都無時間陪你!!!你唔會唔怪我地啊!!!」

我:「會……」

阿媽:「瑩…………. 」

我:「我情願你地做小一D!!!搵少D!!!多小小時間可以陪下我!!!」

阿爸:「對唔住!!」((唔知佢幾時入黎))

我:「阿爸…………」

阿爸:「係阿爸忽略左你!!阿爸應成你!!!已後用多D時間陪你!!!」

我:「阿…….. 爸…….. 嗚…….. 」((眼淚已經又忍唔住流落黎))

阿爸:「傻瓜!!!都咁大個女!!!仲喊!!!」

阿媽:「係羅………. 」

阿爸:「等你出院之後我地就去新屋!!!」

我:「嗯!!」

阿媽:「其實…………. 」

我:「我知嫁!!!!做野緊要!!!我想知頭先邊個幫你地手送我入黎!!!」

阿爸:「哦!!!個候生仔!!!係出面!!!我叫佢入黎!!」

我好緊張啊~~~~~會唔會係阿駿~~~~~~~入黎啦~~~入黎啦~~~~~~<<原來唔係>>

阿媽:「我地出去先啦!!!」

我:「唔該曬你啊!!!」((好失望啊))

星晨:「唔洗!!!舉手之勞姐!!!我叫星晨啊!!星星個星!!早晨個晨!!!」

我:「哦!!!張冰瑩!!冰條個冰!!!玊瑩個瑩!!!」

我睇佢個樣都好靚仔下!!!就好似陽光咁!!!!

星晨:「哦!!我可唔可以同你做個朋友啊!」((佢好有善咁申出手))

我:「當然可以啦!!!」((通常靚仔都無所謂))

就係咁!!!佢連續幾日都黎探我!!!就好似今日咁!!!

星晨:「是今日天氣好好啊!!花開得好靚!!草綠得好好睇!!!不如我同你落去睇下!!!」

我:「好啊!!!」((我可以話唔好咩))

星晨:「出黎行下!!!個人都精神D嫁!!!」

我:「嗯!!!」

我四周圍望下!!!竟然比我見到~~~~~~~~阿駿!!!!佢旁邊有阿雯係到!!!

佢望到我啊!!!個樣就當然好驚訝啦!!!!

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第二十六章~~~~我想留係香港

阿駿:「你返去先啦!!」

星晨:「係啊!!你地一齊走啦!!!唔好係到左住阿瑩啊!!」

阿駿:「你講邊個阻住曬啊!!!」

阿雯:「阿駿!!」

星晨:「當然就係話緊個D不請自來ge人啦!!!」

阿駿:「你話邊個不請自來啊!!!」

阿雯:「阿駿!!!你應承過我D咩啊!!!」

星晨:「講緊野個個!!!」

阿駿:「想打啊!!」

星晨:「好啊!!睇下邊個怕邊個!!!」

我:「你地夠未啊!!!」((好大聲咁叫))

星晨:「阿瑩…….. 」

我:「好夜嫁啦!!你返去先啦!!」

阿駿:「阿瑩……….. 」

我:「阿雯搵你啊!!」

阿雯:「你………….. 」

我:「收你個聲!!同我出去!!!」

終於都走清光啦!!!我望一望門口!!成班黑色衫GE人企係房門口!!

佢地中間走出一個女仔!!我認得!!係阿煦個妹!!叫阿媛!!!

我:「你………….. 」

媛:「你究竟同我阿哥有d咩野關系!!」

我:「我……………」

媛:「我阿哥鐘意你!!定你鐘意我阿哥!!」

我:「下……………」

媛:「識左有幾耐啊!!」

我:「下………….. 」

媛:「應該無幾耐!!有無kiss!!」

我:「下……………. 」

媛:「上床呢!!」

我:「下!下!下!……….. 」

媛:「我話你聽啊!!!除非我睇得上眼!!如果唔係你唔洗只意做我阿哥ge女朋友!!!」

我:「下………….. 」((我都無諗過))

媛:「哼!!係咁啦!!!」

傻孖筋嫁咩!!!傻下傻下咁!!!

聽日就出院啦!!我依家發覺我好懷念香港!!!而唔係因為阿駿!!!

聽日~~~~~~~

阿媽:「你阿爸去左做野啦!!!所以接唔到你出院啊!!」

我:「哦!!媽!!」

阿媽:「做咩啊!!」

我:「我………. 我想留係香港!!」

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第二十九章~~~~~~又一插班生

我:「點解會咁嫁!!」

敏:「咩啊!!」

我:「佢………….. 咁頭先個個呢!!」

敏:「咪阿靈羅!!佢係阿海!!係阿靈ge阿哥!!」

我:「你話個對孖仔係佢地啊!!」

敏:「係啊!!」

我:「咁我咪飛錯好人!!!」

海:「做咩啊!!!見我地靚仔過頭!!!講唔到野啊!!!」

我:「你省D啦!!!」

敏:「海啊!!你放學有無野做啊!!!」

海:「做咩啊!!你想約我定係佢想約我啊!!!」

我:「咁都洗……………」

敏:「係阿瑩啊!!佢話想約埋阿靈啊!!」((我啤住阿敏))

海:「哦!!原來你叫阿瑩!!」

我:「唔得咩!!」

敏:「sorry!!唔該啊!!」((佢係我耳邊細細聲咁講))

海:「唔係!!洗唔洗咁寸嘴啊!!」

我:「係咁寸嫁啦!!唔比啊!!」

海:「無話唔比!!」

敏:「咁放學等啦!!」

我:「你好野!!!搵我黎過橋!!」

敏:「sorry羅!!如果唔係我都唔知點樣約佢!!!」

我:「唉!!有異性無人性!!」

敏:「唔好咁啦!!!食飯我請!!!」

我:「算啦!!!咁後日星期六你要陪我去醫院喔!!!」

敏:「去醫院做咩啊!!!」

我:「探朋友!!」

敏:「邊個啊!??」

我:「去到你咪知羅!!」

敏:「車………懶神祕!!」

返到課室~~~~~~~

miss:「各位同學今日我地又黎左一個插班生!!就請佢自己介於一下啦!!」

敏:「唔知係仔定女呢!!」

我:「生仔咩!!仔定女!!」

敏:「咁估下唔好咩!!你估仔定女啊??」

我:「我估女!!!」

敏:「我估仔!!」

我地全班都估緊入黎ge係仔定女!!!登!登!登!原來入黎ge係……………

待續

頂部
'']//穎``
中級會員

會員編號 13729
精華 1
積分 1120
帖子 325
威望 0 點
GAME幣 100 個
口水 0 滴
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6884
來自 *°°||倒流。
狀態 離線
第三十一章~~~~~~做錯了

我:「…………………. 」

媛:「你知唔知咁會累死佢嫁!!!」

我:「對唔住!!!」

媛:「如果阿哥真係有事!!!一句對唔住唔係大曬嫁!!!」

我:「對唔住啊!!」

媛:「我警告你啊!!!唔好再見我阿哥啊!!」

我:「我……………咁好啦!!對唔住啊!!」

我諗住走個時!!!!

星晨:「如果你再係咁樣!!!你先會累左你阿哥阿!!」

我:「你幾時黎嫁!!!」

媛:「你頭先講咩啊!??」

星晨:「我話你累左你阿哥!!!」

媛:「你憑咩咁講阿!??」

星晨:「憑我係你阿哥ge朋友!!!」

媛:「好笑!!我阿哥幾時多左個咁ge朋友阿???」

星晨:「你又憑咩要咩都知啊!!!」

媛:「憑就憑我係佢阿妹!!!」

星晨:「你係佢阿妹唔係佢老婆!!!」

媛:「咁就當然啦………….. 」

星晨:「老婆就話管佢姐!!!你憑咩咁管住佢阿!!!搞到好似隻狗咁!!」

媛:「你………. 你講咩阿!!!」

星晨:「唔係咩!!!咩野都唔做得!!!整日流流長就係等你黎同佢講一兩句野!!!識到朋友啦!!!又要比你管!!唔係狗係咩啊!!!簡直就唔係人!!」

『啪』一聲!!!阿媛打左星晨一把之後喊左出黎!!!

媛:「我咁做有咩唔咁啊………….. 我想係唔想阿哥有事炸!!我都只係唔想……….. 唔想阿爸阿媽佢地…………傷心!!!」

星晨:「最弊!!你做錯左!!!你方法用錯左!!」

媛:「我有咩錯阿!!我咩野都比最好ge阿哥!!!食ge!!著ge!!住ge!!樣樣都係最好ge!!」

星晨:「咁我無講錯!!!同狗一樣!!!你對一隻狗都可以咁啦!!!我諗連狗都走阿!!」

媛:「你根本就咩野都唔知!!!」

星晨:「係阿!!我可能咩野都唔知!!!咁又點阿!!我只知道!!如果我會隨時無啦啦咁死左!!我唔會留係

醫院到被人醫!!我情願到處去都唔會留係醫院到!!」

媛:「我唔覺得我錯有!!」

星晨:「你咁樣會害死你阿哥!!」

媛:「我只會為佢好!!!」

星晨:「算啦!!!對牛彈琴!!瑩我地走啦!!」

~~~~~~~~~~~~~~~~~病房

媛:「阿哥!!!唔見左~~~~~~~~」

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...